Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Rimuru #16316 üzenetére

    Azért már az is előrelépés, hogy csak megröccenés van, HDD-n lévő swapnál ilyenkor beáll az egész rendszer, mint a szög, még az egérmutató sem mozog, meg billentyűkre sem reagál, csak percek múlva.

    A 8 GB abszolúte ajánlott, de a 16 giga sem drága ma már. Igazából már a 32 giga is megfizethető, de az már értelmetlen overkill lehet, ha az ember nem használja ki. Akinek meg fontos a cache, az ne a legolcsóbb, DRAM cache nélküli SSD-ket vegye, mint az A400, BX500, stb.. Ezek windowsos irodai Mancikáknak lettek kitalálva Excel meg Pasziánsz alá.

    A 4 GB RAM viszont ma már annyira a minimális határon van, hogy érdemes bővíteni.

    F34R: azt tudni kell, hogy a DRAM cache nem úgy működik, mint a sima NAND vagy OS RAM cache. DRAM cache-ben inkább az FLT táblát tárolja az SSD vezérlője, ezért a DRAM hiánya elsősorban a 4K vagy azalatti blokkméretű random lemezműveleteknél fontos. A NAND / RAM cache meg a szekvenciálisoknál.

    A DRAM cache és a RAM cache csak újabb, DRAM-less NVMe-ken fontos, ahol a meghajtó Host Memory Buffer funkcióval tudja a RAM-ot DRAM-cache-nek használni (pl. Intel 660p, Crucial P1, stb.).

Új hozzászólás Aktív témák