Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz b3Ro #12321 üzenetére

    Londonban csak alap városnézőben meg átutazóban voltam. Viszont nem tűnt másnak, mint a többi angol város. Nagyobb. Pont azért nem Londonba mentem, mert minden bevándorló oda akar menni, túl van zsúfolva, túl drága (az egész UK drága, de Londonban különösen horror lehúzás van). Igaz a fizetések is magasabbak, de inkább érdemesebb kicsit északabbra is próbálkozni. Nem nagyon északra (ott már sokkal kevesebb a munka is), csak egy kicsit északabbra. Észak-írben és Welszben még nem voltam, majd egyszer talán elkirándulok arra is, egyelőre még ott vagyok, hogy örülök, ha a szabadságaimat be tudom osztani, meg a dolgaimat elintézni, mert egyébként csak a melózás, ingázás megy, és megdögleni sincs időm, nem hogy kirándulgatni. A közhiedelemmel ellentétben London kívül nem légüres tér van meg laposföldes világvége, hanem azért vannak ott is lehetőségek.

    De minden angol városra igaz, hogy más lesz a tapasztalatod, attól függően, hogy melyik részében élsz, az elitebb helyeken nyilván kevesebb lecsúszott ember él, és a házak is újabb építésűek. Ugyanez igaz a munkahelyi tapasztalatra is, nem mindegy hol dolgozol, milyen munkát végzel, mekkora a bevándorlók/angolok aránya. Ettől függően vannak különböző embereknek jobb/rosszabb tapasztalataik.

    Bár szerintem 1-2 angol várost és kisebb települést láttál, akkor láttad mindet, elég egyformának tűnnek, egyenes utak, körforgalmak, vakolatlan vörös téglás házak, amerre a szem ellát. Nincs nagy változatosság, emiatt egy kicsit monoton is hosszú távon. Talán a legnagyobb városok belvárosi és ipari kerületei térnek el a tradicionálistól, meg ahol nagyobb bevándorlótömeg él (utóbbiról híres pl. Luton). Nagyon álleejtős különbségek nem hinném, hogy vannak akár Welszben akár az ír részen. Ahogy skót videókat nézek, ott is eléggé hasonló a táj, csak az akcentus erősebb.

    Egy kis pénzt keresni és nyelvet gyakorolni jöttem ki 3 évvel ezelőtt, csak bemelegítésnek szánom, igazából Kanadába tervezem kimenni, de még nem állok rá kész, sem anyagilag, sem egyéb feltételek teljesítésében. Igazából az angolokkal nincs bajom, vannak furcsaságaik, meg lehet szokni, inkább kicsit csalódtam bennük, azt hittem nagy számok, aztán egyáltalán nem. Valahogy többre számítottam, de lehet csak nekem voltak tévsztereotípák mentén irreális elvárásaim.

Új hozzászólás Aktív témák