Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Warton

    őstag

    válasz Rowon #89796 üzenetére

    "Aztán rájöttem, hogy a Windows is ugyanolyan sz*r ebből a szempontból, hogy annál is tönkremegy valami mindig, meg lehet barkácsolgatni."

    Ez érdekes, nekem teljesen más élményem van. A Windowst ennyit biztos nem barkácsoltam, mint a linuxot. A különbség talán csak annyi, hogyha a windowsban valami elromlik vagy benyelsz valami vírust akkor általában az egész rendszert jobb ha kukázza az ember, mert a torka is véres. Ilyenkor egyszerre kell sok időt a dologra szánni. Velem ez viszonylag ritkán történt meg. A linux esetében meg valami "apró" faxság van, ami miatt egy program valamiért nem úgy működik, ahogy kéne, de attól függetlenül a többi dolog tökéletesen megy. Viszont valami mindig van, olyan nincs, hogy egy frissítés lemegy és nincs gond a keyringgel, nem makog valamit a mirrorról, ami amúgy előző nap még jó volt, vagy nem tetszik az aláírás vagy valami egyéb random cucc, amit nem is értek. Nem tudom, hol rontom el a sudo pacman -Syu eléggé egyértelmű. Ja meg van egy csomagom, ami frissebb, mint, ami a repositoryban van. Hogy a fákkba történt ez, amikor mindent pacmannel telepítek és nem állítottam be másik repot. :U Ezek a frissítések lassan eléggé megterhelőek mentálisan, kajakra az van, hogy frissítés után elkezdek izgulni, hogy na mostantól megint mi nem fog működni hónapokig. Manjaron tragikus a helyzet, az Endevour egy fokkal jobb, bár múltkor ott is bűvészkednem kellett a keyringgel. Hála istennek redditten valaki pont ugyanabba a problémába futott bele, amibe én és volt valaki aki leírta a jó megoldást.

    Kizárólag Firefoxot használtam böngészőként, egyszer csak (frissítés után) nem akart elindulni, mert a hibaüzenet alapján már fut, közvetlen reboot után --> gugli: töröljem a cachet, persze nem oldotta meg. A murva anyját nincs nekem erre időm: telepítem a Bravet. 3-4 hónapig használtam a Bravet, már kezdett megtetszeni, erre tegnap frissítés után nem jelenít meg képeket, youtubeon a videókat nem játsza le, a settingsben minden üres nem lehet állítani semmit. Valamiért villogtatja a képernyőt, mint amikor éppen haldoklik a GPU-d, azt hittem a vga romlott el. Gugliba nem találtam semmit. Viszont a Firefox köszöni szépen tökéletesen fut, teszi a dolgát villogtatás nélkül annak ellenére, hogy 3 hónappal ezelőtt meg el se akart indulni. Úgyhogy most visszaváltottam Firefoxra, mert se időm se kedvem a böngészőt javítgatni. Reméljük a következő frissítés orvosolja a Brave-t, mert a frissebb jelszavaim abban vannak. Persze ez is csak az egyik gépemen van, a másikon tökéletesen működik mindkét böngésző. Mondjuk a másik gépen meg a mesával szarozok. :DDD A fene se érti ezeket. :W

    Windows frissítéseknek sincs valami jó hírük, de én azzal kapcsolatos problémába még nem futottam bele, lehet, hogy szerencsés vagyok, nem tudom.

    Bocsi, csak kiventilláltam magamból a tegnapi frusztrációmat.

    savior felvetésére pusztán azért hogy +3 fpst összeszedjél én mindenképpen lebeszélnélek a linuxra váltásról, ha és amennyiben van egy működő windowsos géped.

Új hozzászólás Aktív témák