Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fenyő

    őstag

    válasz lionhearted #36462 üzenetére

    Azért az erős kezdőnek, és persze számítanak a használt progik is meg az automatikusan elinduló appok miegymások, de azt cáfolnám, hogy a legjobban, igenis a DE számít leginkább, egy gyengébb gépre hiába próbálsz komolyabb hardverigényű DE-t rakni csak nyöngi fog alatta, ott már hiába válogatsz lájtosabb apokkat hozzá.
    Igazából a disztró sem igazán releváns, ha ugyanaz a kernel, x,miegymás és ugyanaz a de, akkor kb ugyanaz lesz az élmény (egy gyenguszabb gépen végigpróbálgattam jó sok diszrót (Debian, Fedora, Manjaro, Mint, Lmde, Opensuse, Ubuntu amikre emlékszem), hogy pl Xfce esetén van-e érdemi sebességkülönbség közöttük és szinte mérhetetlen volt, ellenben ha mondjuk felváltottam bármelyikkel Mate-ra, akkor bármelyik Xfce-es érezhetően és mérhetően is gyorsabb volt), szóval ha megvan a kiszemelt (megfelelő sebességgel futó) DE és a szimpatikus/kompatibilis/kézre eső disztró, akkor már lehet finomhangolni, válogatni az appokat, beállításokat, ami szintén sokat számít, de mondjuk egyrészt a lájtos DE-s disztrók gyakran eleve lájtos appokkal jönnek, másrészt van aminél nincs igazán különbség az alternatívák között, mint pl. a böngészők, ott inkább a beállítások számítanak.
    Szintén fontos tétel még a driverek, ami leginkább a vga-kat érinti ugye és ha van, a hardveres videógyorsítás belövése, megfelelő lejátszó progi kiválasztása ésataöbbi...
    LXLE mondjuk Lubuntu pepitában egy kicsit felcicomázva, kb mint a Peppermint vagy Mint LXDE, egy Debian Lxde, Fedora Lxde spin, Opensuse vagy Manjaro Lxde-vel már legalább az alapokban eltér.

    [ Szerkesztve ]

    Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Új hozzászólás Aktív témák