-
Mobilarena
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
lilaűrhajós
újonc
válasz Napfénysüti #77043 üzenetére
Ő is, de ez a szett a No Time to Die-ban lévő Matera-ban játszódó jelenetet mutogatja a dobozon, amikor Daniel Craig vezette.
-
tocsek18
senior tag
amazontól kikerült 2db 25éves star wars set ami márciusban jön
Set: 75387 - Tantive IV Boarding
• Includes 502 pieces
• Minifigures: Darth Vader, Stormtrooper (2X), Captain Antilles, Rebel Trooper (2X), ARC Trooper Fives
• US $54.99 - DE/FR €54.99 - UK £TBA
• Release: MARCH 1ST 2024Set: 75379 - R2-D2
• Includes 1050 pieces
• Minifigures: R2-D2, Darth Malak
• US $99.99 - DE/FR €99.99 - UK £TBA
• Release: MARCH 1ST 2024 -
czanga
őstag
válasz tocsek18 #77052 üzenetére
Ohh bakker.
A pénztárcám szó szerint öngyilkosságot követett el az imént.Az a baj, hogy a 20. évfordulót szettekből a Hósikló és a Slave 1 nincs meg, amit azóta is bánok, mert a családból tett valaki egy konkrét megjegyzést akkor amit komolyan vettem, emiatt nem vettem meg a hósiklót pl.
Itt nem fogom ezt a hibát elkövetni, de ha lesz még pár akkor anyagi öngyilkosság lesz az egész, az tuti de beszerezem ezeket. -
-
czanga
őstag
R2 fej része se lett valami jó szerintem. A dioráma nem lenne alapvetően rossz szerintem, csak a "kidolgozottsága, minősége, mérete" kicsit sem lesz összhangban az árával, az lesz itt a gond majd.
Ettől függetlenül szerintem ha tudom beszerzem majd őket, és ha tippelnem kellene lesz még plusz 3 szett meg esetleg 1-2 polybag is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lilaűrhajós #77051 üzenetére
Ezt nem figyeltem meg, akkor a figuránál lemaradtak az időben.
Més que un club!
-
balint82
senior tag
Nem tudom, hogy országos vagy lokális akció, de a szentendrei nagy InterSparban 11995 Ft a Mario kezdőszett..
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
apholyon
aktív tag
válasz tocsek18 #77052 üzenetére
A diorama nem rossz, csak nem értem az Arc Trooper mit keres ott...
R2D2-ból megvan az előző, ahhoz képest ez nagyon vérszegény lett... Illetve itt sem értem a bónusz figurát mi alapján választották... Igazából nincs meg fejben ez a Darth Malak karakter....
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
5150head
senior tag
Hétvégi építés. Sikerült az asszonyt is bevonnom uh kettőt ő épített, kettőt meg én. Kifejezetten tetszett neki, meg nekem is. Szerintem ez a design jobb mint a dotsos. Külön plusz pont, hogy a falra is fel lehet tenni őket. A rakétás képnél meg lehet variálni a csillagképekkel ami nekem nagyon tetszett! Ez a göncöl, de még másik hármom csillagképet meg lehet építeni.
Aki szemezett vele annak bátran ajánlom. Odaraktam mellé Armstrongot, hogy látszódjanak a méretek.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Időutazás az analóg fényképezők korába.
Elkészült két Legó fényképező is.
6392344 számú, 179 darabos kis gép.Már nem emlékszem, hogy gwp, vagy pontokért behúzható szett volt. Talán az utóbbi.
Doboza ötletes, hogy a manual maga a doboz fedele.
Egyébként meglepő, hogy milyen vastag papírból készült és legalább nincs begyűrve a dobozba, mint az ilyen kis szetteknél szokás...
Kis méret ellenére részletes. Azért a film csévélő elnagyolt persze, de van rajta expo gomb, blende állító (vagy annak tippelt) jelképes állító.
Beállító tárcsa. Objektív sapka sem maradt ki.
A filmtekercs behelyezhető a gépbe, így a váz hátulja nyitható.
Gondoltak a nyakpánt fülekre is.Egyedül a keresőn lenne jó átlátni, de üsse kő, legalább van imitáció.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
A másik már nagyobb darabszámmal rendelkező 31147, creator fényképező.
Szintén analóg.
Itt nincs lencse kupak, cserében kapunk egy csuklópántot és a filmes fotózást bemutató filmtekercset, ellőtt fotókkal. Oké a negatívon nem a kész kép látszódik, dia esetén meg már az előhícott képek nem a filmtekercsen vannak, de akkor is jól visszaadja a filmes fotózást. Digitális világban felnövőket valszínűleg pont nem érdekli már ez a technológia.
Részletesebb kialakítás a nagyobb darabszámnak köszönhető (és persze a dizájnernek).Vakupapucs, komolyabb a csévélő, mint a kisebb verzión.
Csuklópánt, amire a rögzítőt fordítva tettem fel és gyerek játék közben megreptette a fényképezőt... nem baj, ennyivel is megnőtt az építési élmény, hogy újra megépíthettem
Itt már átlátunk a keresőn.
Nyílik a gép hátulja és behelyezhető a film.
A bajonett is komolyabb.
... a rossz pánt rögzítés
Egyetlen negatívum számomra a belső kialakítása.
A gép kinyitható, hogy a filmet betehessük, ez jó, de akkor már figyelhettek volna arra, hogy ne legyen tarkabarka a váz belseje.
Értem én, hogy a nem látszódó, vagy annak vélt részeknél a Lego felhasznál színes kockákat, de itt a gép belseje is fontos felület.
Ha már bent a film, akkor nem feltűnő, de kapunk 2 tekercset, szóval a film nem egy fix eleme a gépnek, hogy úgy se látunk mögé...Lehet szőrözésnek tűnik, de szerintem fiatalok nem nagyon építenek régi, analóg gépeket, aki viszont használt ilyen technikát, annak ez a színes belső feltűnhet... szvsz
Aki szereti a fotózást, pláne, ha volt analóg gépe is, annak szerintem kihagyhatatlan.[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
-
MODERÁTOR
válasz UberMutant #77073 üzenetére
Köszi megtaláltam közben, amit linkeltél
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Gubbba
tag
Facebook csoportban láttam ezeket:
-
5150head
senior tag
válasz Zotyipotyi #77069 üzenetére
Idén úgy néz ki a Space kerül előtérbe a Legonál, ugye technikről már tudunk (ott a repcsi nálam instant buy), de kb minden vonalra jön majd space témájú cucc, meg lesz gyűjthető minifigura sorozat is space témában.
Fel lehet kötni a gatyát... A pénztárcám hangosan felsírt amikor megláttam mennyi space cucc jön...#77076Throme Igen ez nekem is nagyon bejön. A bagoly főleg. Jók ezek a creator 3in1 szettek, egy repcsis (mi más ) van nekem is.
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Müller szfv
-
Fifaisshit
őstag
válasz HUN_Sector #77078 üzenetére
Alzan most 62.000 Ft a felbontott ha valakit érdekel
-
5150head
senior tag
Múltkori próbálkozás után, most siker: Jelentem, nálunk jól mér a Tesco zöldséges mérleg. Mondjuk kecskepásztornak is örültem volna az egyik lovag helyett, de így se vagyok szomorú.
Kis QR kódosok és minden szám különbözik rajtuk, szóval tényleg csak súj alapján lehet megtippelni.
-
Dareiosss
senior tag
válasz HUN_Sector #77078 üzenetére
Múltkor vettem sparban 96 euroért.
-
-
apholyon
aktív tag
-
sb
veterán
válasz apholyon #77085 üzenetére
Emagon most az új zsiráfos Creator készlet már 20k alatt. Igaz, vmi mást is venni kell hozzá és szvsz lesz ez még lentebb is.
Nálunk van pár állatos készlet, ezekre is rá lehet csavarodni. A fenséges tigris és a kisebbek is jók szvsz, Delfines, baglyos készlet, a Madárház még dobozban.
A Mókuskerék/hörcsögös új készlet is jópofa lesz. Ez a rókás és a zsiráfos is tetszik, az alternatívákkal együtt, szóval így gyorsan el lehet szállni ebben is.Ha már itt tartunk, én kezdem feladni fejben. A múltkor belinkelt idei új készlet pletykák... aztán nálam vannak még régiekből is amikkel várok, mert most jó pár kifutó ill. más célpont be lett zsákolva karácsony előtt részemről. Szóval régebbi elmaradt készletek, eltolt beszerzésű 22-23-as készletek, már megjelent 24-esek, ezután megjelenők... és a BDP körök.
Már lassan egy témára szűkítve is neccesen követhetően látom a gyűjtést, de még a gyűjtés nélküli válogatást is. Több téma, témán kívüli nagyobb készletek, sok, teljesen más "apróság" (gyerekek most bontottak 2db kis/közepes Sonic készletet, de az is 100db és árban 30k) pedig már végképp kezelhetetlennek tűnik.És akkor igazán ütős, 5-6-7k készlet nálunk nincs is. Pedig onnan is tudnék választani.
Azt hiszem idén "listázás" lesz, hogy lássam egyben mennyire irreális és tudjak valamit érdemben szelektálni.szerk: Most néztem Balázs új Ornithopter bemutatóját. Az is nagy, drága, de baromi jónak tűnt a review előtt is. Így meg főleg. És láttam már rég fél szemmel az említett 45-50k alatt kinti induló árakat is. Ami ugye szintén nem kevés, de a 67k-tól nagyon messze van kapásból.
[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
Nálam éppen ezért van már majdnem az elejétől lista, amihez 90%-ban ragaszkodok...
Másképp sem pénzzel sem hellyel nem bírnám.
Aztán ezt rendszerint bővítem az új részletekből, illetve vágok belőle, ha úgy érzem túl sok.
Aztán néha becsúsznak ilyen impulzus-vásárlások, bár azok jellemzően nagyobb akcióknál. Sok másról ellenben lebeszélem magam a végére (mostanában ez főként a ninja minifigekkel van így, nagyon bejön pedig némelyik és 1-1 újság nem is nagy összeg, de kellenek szabályok, határok... ). Nehéz nah...
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Jacob Gibbs
tag
válasz vtommy #77046 üzenetére
nagyon jól néz ki! az easter egg-ért pedig külön köszönet!
Én az ilyen régebbi szettjeimet pl pont nyáron raktam el. Pár év múlva ha megjön hozzá a kedvem, lehet újra összerakom. Sajnos VérPistike koromban a doboz állapota nem nagyon érdekelt, úgyhogy azok már nincsenek meg. Azért manapság már figyelek erre.
-
Llew
senior tag
Brickset owned or wanted set list pl. pont jo erre. Mar a pletyka alapjan fent vannak a szammal a keszletek ha ott bejelölöd frissiteseket is rateszi szerintem es a kezdetektől követhető. Regi készletek is fent vannak..
"Balázs új Ornitpopter bemutatoja"
Ez ki ez? Link?
Az nekem is nagyon szimpatikusAz emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
addikt
válasz 5150head #77064 üzenetére
Bakancslistás nálam is, dolgozó "szobám" falára mennének felfele. Amúgy is most vagyok a NASA vonal beszerezéseken, így ezt is mellé fogom csapni. Eddig Saturn 5 illetve a Holdkomp ami be lett zsákolva, még kellene a discovery illetve ezek a képek. Bitang jól mutatnak..
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Crus
őstag
Brickwizest néztem egy hete és az Ornihopter nekem kissé csalódás.
- A farok részre, burkolatra miért nem futotta lesimított szürke műanyag alkatrész? Így olyan, mintha nem lenne befejezve.
- Mik azok a borzalmas kék, meg piros kivilágító pin alkatrészek, amik km-ről kiverik az ember szemét? Elfogyott a szürke/fekete alkatrész? Egy 18+-os készletnél totálisan felesleges az építést ilyen módon könnyíteni, nem vagyunk vakok (még).
- A raktér ajtó nyitható, de oda betenni már semmit nem lehet.
- 1-2 év kinyitott szárny pozis kiállítás esetén kíváncsi leszek mennyire fognak majd lógni.Persze jó az alap, a mechanika meg egyenesen őrületesen frankó, de kell hozzá még venni jó pár alkatrészt (fekete pinek, szürke fedő alkatrészek), hogy az úgy is nézzen ki, ahogy annak ki kell nézni.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Jacob Gibbs
tag
válasz Zotyipotyi #77032 üzenetére
Én is nagy rajongója vagyok az SC-knek a Ferrari F8 Tributo óta.
Az utolsó amit összeraktam az a 812 Competizione volt.
Az új 2024-es modellévből az Audi meg a Mustang jó eséllyel be lesz húzva. -
Djuree
félisten
ezeket anno én is felhoztam hibaként a külsejét illetően mikor megjelentek az első képek róla. biztos lesz majd hozzá ezer mod, muszáj lesz kicsit alakítani...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
tocsek18
senior tag
-
Zotyipotyi
csendes tag
válasz Jacob Gibbs #77093 üzenetére
Én is a Tributoval kezdtem. Feleségemtől kaptam ajándékba anno. Azóta már lehet, hogy megbánta!
Én alapvetően a klasszikus, régebbi autókat gyűjtöm a szériából, de a Mustangot meg az Audit szerintem én is beszerzem. -
sb
veterán
RacingBrick/kbalage2 videójára gondoltam.
Köszi a tippet, igazából árakat (is) kéne vezetni, majd megnézem az ott hogy jön össze, de jónak tűnik, hogy benne vannak az újak is.@Crus
Nem tökéletes a szett, azt nem mondtam. De szvsz így is nagyon jó, szokásosan hely/ár miatt hagynám ki max, pár kilógó stud nem téma - nekem amúgy sem, ha Legóról van szó. Én a Technic színkódolásnak és kivillanó színeknek sem vagyok ellensége, Technic építésnél kifejezetten igénylem. A fekete-feketén olyan mint a klasszikusban: sajtreszelővel. "Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas."
Persze itt elismerem, hogy más a target, ha már kiállítási modell és nem funkcionális, ráadásul van fekete az adott alkatrészből akkor a f****ért tesznek be pirosat? Ráadásul a linkeknél tényleg nem is számít építésben sem. De ezeken itt most át tudok siklani simán.
A raktér meg szvsz nem fért bele, elég masszív+tele mechanikával, szerintem kihozták a maximumot.
Na jó, a tile-os fedés is beleférhetett volna pár fekete alkatrész mellett, de... lásd fentebb.Sokszor érzem azt, hogy lesz*rja a Lego mit kapunk aranyáron, de nem ennél a szettnél ütközik ez most ki nekem mert a lényegi része szinte hibátlan. Szvsz. Egy Orient Expressz-nél pl. nem tudtam hova nézni, hogy ne ez a megúszás süssön róla (oké, kivéve talán a beltér, de az 10k-nyi Lego, nem 120k-nyi).
@Tyler Durden
Idén túl sok jön space-ből, szerencsére a Technic ellenére azok nem fogtak meg, Discovery, Holdkomp megvan, a Saturn-t én már kihagyom végül úgy döntöttem, elég lesz a másik kettő. Viszont annak ellenére, hogy egyetlen Art cuccom sincs, a 3000db-os Milky Way igen csak érdekel, hogy milyen lesz... és nem mernék rá pénzt tenni, hogy gyorsan túllépünk rajta.[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
Kiss gondolatébresztő:
Gondolom mindenkinek megvan az első aha élménye, amikor egy lego vonatos szettel találkozik a valósággal. Nem utaztam még nagysebességű vasúttal, de egyből megfogott a legvégén linkelt videó.
.
Gondolom megvan, a 7897 Ma találtam egy, német mozdonyvezető youtuber.. iszonyat menő. Egyből átjön a hivatástudata, és hogy milyen fantasztikusak ezek a gyorsforgalmi vasutak. És hogy Németországban már 1991-tól elkezdték őket építeni. A Videó amiért most idejöttem. Nagyon menő ahogy a Jelzéseket leírja, meg a sok plusz info az adott Vonalról.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
addikt
Nekem a rakéta is nagyon bejött így nem volt választás, hogy beszerezzem e, illetve ami nagy előnye, hogy relatíve kis helyen elfér /állítva/. Milky Way-t én is néztem, szintén semmi art cuccom nincsen, meglátom mi lesz a késztermék és utána döntök (:
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest