Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Accelero S1-re kellene egy nagyon csendes 12 cm, vagy 2*92 mm-es VÉKONY! ventilátor. Kell a PCI slot....
Mit ajánlotok?
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem.
Egyszer már kaptam választ audi100td-től, de nem találom sehol...
HDD rezgéscsillapítóról volt szó, amit a CD helyére lehet betenni, és nem is volt rémisztően drága.
Hita 1T vinyóm szoftveresen visszafogtam, azzal már nincs gond, ( ezért is került feledésbe a rezgéscsillapító ) de további vinyók beépítésekor nagyon kellemetlen összebúgást lehet hallani.
Ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne a következő.
Henk tanácsára vásároltam AC 12025 PWM ventiket, melyeket be is kötöttem a az alaplap ( GA-MA770-UD3 ) cpu pwm-re. ( Egy a procira, kettő a házból kifelé)
Namármost. A gigának van egy saját szoftvere, mellyel lehet a hőmérséklet függvényében szabályozni a fordulatszámot. Sehogy sem jön össze az, amit szeretnék.
A procim terhelés nélkül 29-31 fok. De a ventik sz@rnak pörögni, sztrákjkolnak, nem dolgoznak. Hiába állítom 0 fokig vissza, hogy márpedig onnantól kell forognod, csak időnként meg-meg rángatózik, de nem pörög. Ha feltekerem a venti fordszámot 40%-ról, 50%-ra, akkor 0 foktól is prög nagyon lassan, de terhelésre nagyon behangosodik.
Viszont csak 40%-on hagyva a fordszámot, akkor alapon áll, mihelyt terhelés éri, akkor bekapcsolnak, majd a terhelés után megállnak.
Csendesnek csendes, kétségtelen, de azt szeretném, hogy állandóan forogjon mindengyik, 600-700-as fordulaton, hogy járjon a házba a levegő, ne kapjon hülyét szegény tápom.Speedfan 4.37-el is próbálkoztam, de reset lett a vége, életében először lefagyizott a gép.
Marad a jó öreg 5V? Vagy valami ötlet esetleg valakinek?
-
csiga8
senior tag
Hálás köszönet minden segítőnek, BIOS beállítási probléma volt.
Szarvas hiba, sajnálom...
Viszont. Szoktam frissíteni a lap BIOS-át rendszeresen. Úgy emlékszem, hogy elötte nekem is mérte a venti fordulatát az everest. Az egyikre 0-át írt értelemszerűen, a másikra pedig az aktuálist.
Engedélyeztem egypár dolgot a BIOS-ban, annyi változás történt, hogy feltehetőleg a virtualization opcióra egy új hardver került az ismeretlenek közé...
Kell az nekem? Mi az? A gyári lemezre az XP azt mondta, hogy nincs rajta driver.... -
csiga8
senior tag
Összeállt a hűtésem, ( proci+rendszer ) köszönet Henk-nek és Nyugdíjas-nak, tényleg jó lett.
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Az alaplapomra ( 770-UD3 ) az északi híd hűtőjére kellene egy 4-5 cm-es nagyon-nagyon csendes venti.
Mit tudtok ajánlani? -
csiga8
senior tag
Esetleg kis komresszorral fújja ki, jelenleg működik nálam.
Egy darabig úgy csináltam, hogy a piaci 1000 Ft-os autópumpára tettem szükítőt ( ami a biciklihez jó) és azzal fújtam ki 2-3 havonta a gépet.A spray-hez képest kb 90-95 %-os hatákonyságú és sokkal olcsóbb.
Viszont jó erőben kell lenni az egykezes pumpáláshoz, vagy arra az 5 percre kell keresni egy segítőt. -
csiga8
senior tag
A nagyra gondolok, az van, de tartály nélkül. Nem olajos, így nem köpködi azt.
.
Tud ez is 6-8 bart, de az nem azt jelenti, hogy annyival is fúj. A végére tett szükítővel a levegő sebessége már akkora, hogy azzal lehet takarítani. Ajánlom mindenkinek.
Valamelyik bevásárló központba lett véve 10-12 K körül.A kicsi szivargyújtós kompresszor csak dobálózni jó. Tényleg. Nincs levegő mennyiség, nyomást is csak 2-3 barig tud, aztán majd összekakálja magát.
-
csiga8
senior tag
Nemrég kértem segítséget tőletek hűtővásárláshoz, most konkrétan leírom milyen lett.
Gigabeyte 770T-UD3 lapban Phenom II X4 925 ( 2.8 Ghz)
AC Freezer Extreme rev2-höz nem tudtam hozzájutni, így maradt a CM 212 plus.
Nem saját részre volt a gép, így a tuninggal nem sokat bíbelődtem, egyszerűen csak beállítottam 3100 Mhz-re.
Alapon ( 2.8 Ghz) kb 23 Celsius fok volt nyugalmi helyzetben, húzva ( 3.1 Ghz) 24.
Telepítésnél felment 27 fokra, ha több mindent csináltam egyszerre, ritkán 29-re.
A giga gyári szoftverével 830-as fordulaton ment a ventije, és egyáltalán nem hangos, sőt...
1100-1200 körül azért már süvít, ha odaállítom.( CM elite 335 házban, a házban elöl-hátul 12 cm (AC12025L) hűtő, szoba 21 fok, paszta MX-2.)
A 212 plus talpa gyárilag ratyi, ezért több mint 1 órát políroztam.
Szerintem megérte, bár komolyabb tesztre nem volt időm sajna...
Tanácsotok jónak bizonyult, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Kollegám MSI EX600 laptopjában a venti régóta zörög. Cserélni kellene. Tudtok valamit ajánlani? Típus, méret, márka, stb. Még nem lett kiszedve, elötte érdeklődöm.
-
csiga8
senior tag
Tuning nélküli, játékra használt Phenom II X4 965 procira milyen hűtőt ajánlotok, ami nem ordít, de még jől hűt?
Max 6-8 K lenne rá a keret.
-
csiga8
senior tag
Van egy CM Z600 hűtőm a Giga 770 UD3 lapomban egy 940-es procin.
Ez a hűtő jó lenne egy GA-970A-UD3-ra is? Amikor vettem, még tán nem volt AM3.
Ha jól emlékszem X felfogatású az alaplap hátoldalán. -
csiga8
senior tag
Asrock Extreme3 Gen3 lapon, 2500K procira terveztem egy Scythe Mugen3 hűtőt.
Van-e esetleg jobb, halkabb megoldás, ami kellőképpen jól hűt is?
-
csiga8
senior tag
válasz easy...rider #17917 üzenetére
Nem rossz, de 900 rpm alá nem lehet venni a ventit. Nekem most 650-en megy 12 cm-es.
-
csiga8
senior tag
Kis segítséget kérnék.
A régi gépemet megörökli a nagylány, amin a PWM-es 12025 AC ventik sorba voltak kötve.
( 3 darab, 1 proci + 2 ház)Az új alaplapon ( Asrock Z68 Ext3 Gen3) csak egy PWM-es csati van, az új hűtő egy Mugen 3.
Annak csatija nem osztható tovább. Kapható átalakító, hogy sorba tudjam kötni a házba lévő másik kettő 12025-el, vagy inkább cseréljem le a Mugen ventijét?A tartalék Swif2-n sincs tovább osztási lehetőség, és csak most vettem észre.
A Mugen3 ventije egyébként milyen a 1205 AC-hez ill a Swif2-120P-hez viszonyítva?
Csendesebb, hangosabb, több, vagy kevesebb levegőt tol, érdemes azt meghagyni, vagy lecserélni? -
csiga8
senior tag
válasz Tothgera30 #18070 üzenetére
ok, köszönöm.
-
csiga8
senior tag
Segítséget kérnék.
Irodai gép építése előtt vagyok, nagyjából már összeállt a gép, de kérdeznélek titeket, hogy
1., G3220 proci gyári hűtője mennyire hatékony, csendes? Asztal alatt rosszul szellőző helyen lenne a gép.
A lényeg, hogy nagyon csendes maradjon. Nem tudom milyen a gyári hűtővel. Ha érdemes lecserélni, akkor mire? ( ésszerűség határain belül)2., Cooler Master n200 m-atx házba lenne a gép, abba vennék CSENDES szellőző ventillárotokat.
Mit ajánlotok elérhető árban?3., A vinyó alá, (elé?) is valami csendes ventit keresek.
Mit tudtok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mobil flották
- Formula-1
- További aktív témák...
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Be quiet 300W 80+ Bronze System Power B9 tápegység
- Wortmann AG / Terra 375WT / ATX 350 Watt tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest