Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
barca4ever
tag
válasz @matthew@ #16250 üzenetére
Igen érdeklődtem náluk,egyenlőre semmi válasz.
a jövő hónappal csak az a baj hogy nem tudom hogy marad pénzem és minnél előbb kellene mert ez a csodás gyári cooler már nem teljesí valami jól! Hihetetlen mekkora sz@r nincs még egy éve sem a gépben de már nem a régiNe azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)
-
@matthew@
őstag
válasz barca4ever #16251 üzenetére
Tudom, nekem is ugyan olyat adtak a Phenom II X4 955 BE-hez hát csodás volt, ezért cseréltem le. Amúgy ha a TX3-at meg tudod vkitől venni akkor inkább azt vedd de a TX2 is megfelel. Sok sikert hozzá!
Matthew 24:42
-
proci985
MODERÁTOR
válasz barca4ever #16251 üzenetére
add el a gyárit, abból is jön be pénz hacsak nem a gari ugrana emiatt.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
@matthew@
őstag
válasz barca4ever #16255 üzenetére
A proci hűtőnek nincs köze a garihoz én megkérdeztem a boltot ahol vettem a procim és azt mondták h mind1 milyen hűtő van rajta Dea zért kérdezd meg te is a boltot ahol vetted sztem
-
BioNiCMaN
addikt
-
@matthew@
őstag
válasz BioNiCMaN #16257 üzenetére
Ja, akkor kicsit félreértettem, igen a gyári cooler-nek sztem meg kell lennie max ha garizás van akkor azt viszed vissza a kiszerelt procival, szal eladni tényleg nem érdemes és sztem sokat nem is adnának egy gyári hűtőért, mert mindenki inkább cseréli le az ilyen erősebb prociknál
-
energy_
senior tag
sziasztok 2 ventire tudtok valami olcsó szabályzót ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz BioNiCMaN #16257 üzenetére
pontosan.
viszont kb 1k kellene neki a Tx3hoz, amiatt mondtam, hogy a hőcsöves amd hűtőket akár el is lehet adni. más kérdés, hogy mennyire érdemes.
visszatérve alapkérdéshez: narancssárga eklből is elvileg van am2es, és azokat kb 3500ért vesztegették.
energy_: pár boltban van elosztó, amivel két ventit lehet egy headerre kötni. annál olcsóbban nagyon szerintem nem lehet megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
válasz energy_ #16260 üzenetére
Másik megoldás, h ha csak egy adott RPM-re akarod őket beállítani, vagyis később nem akarod a fordulatot le-föl tekergetni akkor veszel ellenállást hozzá, azzal egész jól be lehet állítani, de ez tényleg csak akkor jó ha később nem állítod más RPM-re
BioNiCMaN: igen annyiért vesztegetik, de nem érdemes eladni a gari miattMatthew 24:42
-
oz82
senior tag
válasz superecneB #16263 üzenetére
Szia!
Hegyes tárgyal lekapargatod (pl. csavarhúzó), utána veszel csiszolóvásznakat (300->500->800->2000) és lépésenként felcsiszolod. A 300- assal el tudod tüntetni a karcokat amiket a lekaparással okoztál, a finomabbakkal (800-1600-2000) pedig fényesre csiszolod. Jó pár órás elfoglaltságnak ígérkezik.
[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
bsh
addikt
válasz superecneB #16263 üzenetére
mosóbenzin + konyhai kéztörlő. előtte esetleg a nagyját egy darab lágy műanyag lappal lekapargathatod óvatosan. (pl.: üres mosószeres flakonból vagy ásványvizes palackból kivágsz egy kis lapocskát. de akár a kupak recés oldala is jó.)
-
oz82
senior tag
Nem értettem félre, csak a dúrva kaparás miatt el kell tűnteni a karcokat, nem polírozást írtam csak csiszolást ami visszaállítja az eredeti felületet. Lehet hogy a műanyag kevés lesz oda, bár kis jégkaparó, vagy valami hasonló megteszi.
De igazad van bsh megoldása jobb
[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
superecneB
őstag
Vonalzó vagy ásványvizes flakon van itthon, esetleg a mosóbenzint helyettesítheti tiszta alkohol (mert az van itthon, benzin nincs :/)
Pontosan, nem polírozni szeretném, csak leszedni a rászáradt gyári dzsuvát. Csiszolni necces mert a réz rész lejebb van mint az alu/acél, és nem tudnám szépen síkra csiszolni/nem tudom hogy lehetne szóval inkább valami műanyag darabbal lekaparom a nagyját aztán benzinnel vagy ha jó rá tiszta szesszel ledolgozom róla
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Köszönöm végül találtam itthon benzint, szépen lehozta sokkal jobb mint az alkohol. Viszont találtam a paszta alatt egy ilyen kis rézlapocskát is a hűtőn ez a pasztával volt "ráragasztva" simán kis pasztát rárakva rátudom cuppantani vagy ehhez ilyen speckó paszta kell?
Egyébként ez egy Dell D630 hűtője, a jelenlegi nem fekszik fel a cpu-ra rendesen így csak 1.2Ghzn tudom használni, remélem ez megoldja gondolom a kis réz lapocska is azért van hogy a felfekvést segítse.
Melyik a legjobb paszta ami most kapható?
[ Szerkesztve ]
-
oz82
senior tag
-
oz82
senior tag
"A sötétségben az út a lényeg"
Szakmámból eredendően álltam hozzá a kérdéshez, de nem zárkózom el a hétköznapi megoldásoktól sem. A vonalzós flakondarabos-megoldással álltam volna én is elő,de nekem az olyan "panelos" megoldás, bár kétségkívül célravezető. Már bocsánat
Az a szégyen, hogy más ezt nem tudja szó nélkül tolerálni!
[ Szerkesztve ]
-
oz82
senior tag
Hopp srácok, picit elkanyarodtunk a dolog lényegétől nem.
Milyen unalmas lenne ez a topik, ha mindenki ugyan úgy állna hozzá a dolgokhoz...
-
kungzi
veterán
sziasztok
vettem egy házventit és kaptam hozzá egy molex átalakítót. a venti csatin viszont csak a fekete-piros kábel van bekötve a sárga nem, mint a többin. ha rákötöm ventiszabályozóra a ventit ezzel a kábellel, akkor tudom majd szabályozni? kézi szabályzó
-
M_o_g_y_i
őstag
Jelenleg melyik a legjobb procihűtő 12-15e. HUF magasságában?
Alpenföhn Nordwand ami elég esélyes, de a Thermalright HR-02 "ránézésre" jobb passzív/félpasszív üzemre szerintem. Felül és hátul 14cm-es ventik szívnák ki a meleg levegőt.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz proci985 #16281 üzenetére
Az a baj, hogy szinte az összes jobb hűtőn elég sűrűn vannak a lemezek.
Már közel jártam hozzá, hogy rendeljek egy Nordwand hűtőt (ezúton is bocs merlin), de a tesztben amit néztem szerepelt HR-02 is, és jobban megtetszett.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz M_o_g_y_i #16282 üzenetére
HR02 passzívra lett tervezve, jól szellőző házban elvileg elbír passzívan egy négymagost. nagy, nehéz, meg azért annyira nem sűrűek a lamellái (a célra totál alkalmatlan IFX14 is elég volt egy alulfeszelt q66ra passzívan, az asztalon, tényleg nulla légáramlással -táp messze, vidkari szintén passzív-).
-
pepusos
senior tag
Mennyire gáz ha az egyik alaplapi borda 85 fokos, a kezem nem állja? Lehet hűtenem kellene, de nincs ötletem hogyan... :S
-
ekuanszuocsa
csendes tag
Ha már hr-02....
Erre milyen ventilátort ajánlanátok?
Nagyon halkat szeretnék! -
Jim-Y
veterán
Sziasztok, jövő héten veszek egy Bitfenix Shinobi házat ventik nélkül, érdekelne, hogy ti milyen ventiket vennétek bele, ugye egyet sem kapok hozzá, így legalább hármat, de inkább négyet vennem kéne hozzá.
Az alaplapomon csak a cpu_fan 4 pines, mellette van 2db 3-pines.
A ház paraméterei ilyen szempontból:
Cooling Front 2 x 120mm
Cooling Rear 1 x 120mm or 1 x 92mm
Cooling Side Panel N/A
Cooling Top 2 x 140mm or 2 x 120mm
Cooling Bottom 1 x 120mmArra gondoltam, hogy kéne egy előre, egy alulra szívni, és egy hátulra, és felülre fújni. De hogy ezek milyenek legyenek arról lövésem sincs, illetve nem szeretnék tízezreket költeni a dologra, ha 4-5K-ből ki lehetne hozni a ventiket akkor már örülnék, használt is játszik. üdv
-
-
pepusos
senior tag
...nem, a szívás az, hogy már 86 fokot mutat az érzékelő :S
-
pepusos
senior tag
válasz Tothgera30 #16293 üzenetére
Pasztát megpróbálom, de ventit nem tudom hogy tudnék rá tenni. Ilyen [link] lapom van, és a Gigabyte feliratú borda a forró. A másik szinte hideg.
-
pepusos
senior tag
válasz Tothgera30 #16295 üzenetére
Ez tényleg jónak tűnik, már csak aza kérdés kapok e valahol... kezdek is nézelődni. És köszi!
-
pepusos
senior tag
válasz Tothgera30 #16297 üzenetére
Megnézem mindenhol, köszi!
-
csiga8
senior tag
Tuning nélküli, játékra használt Phenom II X4 965 procira milyen hűtőt ajánlotok, ami nem ordít, de még jől hűt?
Max 6-8 K lenne rá a keret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest