Hirdetés
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Hétfőn veszek egy Cooler Master Elite 430-as házikót és egy Cooler Master Hyper 212 Plus CPU cooler-t és ezek mellé szeretnék venni egy másik coolert is amit a gép hátuljára vagy felülre tennék h a CPU hűtőről szívná a meleget kifelé és ezt néztem ki: [link] vmi vélemény a cooler-ről jó lesz ez? Mindenképpen ennél a cégnél kéne egy venti mert náluk vennék mindent és max 2e a felső határ
Esetleg még ez: [link][ Szerkesztve ]
Matthew 24:42
-
@matthew@
őstag
válasz Mercutio_ #16116 üzenetére
Erre páran azt a megoldást tanácsolják, h vágd ki azt a lyukacsos részt ami a venti előtt van, a házból, bár ezt egy drága, illetve márkás háznál nem tenném, de sokan sufni tuningos házukkal ezt megtehetik, ha nagyon zavar attól még ott van mint megoldás Bár sztem az a zaj nem akkora mint ha egy 40dB-s venti lenne benne
-
@matthew@
őstag
Nálam most nincs hangos venti, én csak tippnek montam amúgy most rendelem egy Cooler Master Elite 430-as házat egy XM Hyper212 plus-t és egy Noctua ventita ami 600/900/1200 RPM közöttváltható egyátalakítóval ami szintén nem hagos, a típust nemtom fejből mert telórol írok
-
@matthew@
őstag
Üdv mindenkinek!
Megvettem a Cooler Master Elite 430-as házikómat, egy CM Hyper 212 Plus-al és egy Noctua NF-S12B házventit is. Nagyon király, a CPU hűtő 600RPM-et forog alapon, 35fok alatt tartva a hőmérsékletet, az első CM venti nemtom mennyit forog, alapból járt hozzá, a hátsó Noctua 1200RPM-el megy, de 600 és 900 is beállítható egy kis kábel toldalékkal, amit adtak hozzá, tökügyes megoldás, holnap kipróbálom a 900RPM-et is h az milyen lehet az is elég. A HDD-t az első venti 27 fokosan tartja, ami eddig 45-47 fok volt, nem is rossz.
Egy gondom van: ahol vettem a házat ott össze is szerelték, de az előlapi USB-k nem működnek, mert nincsenek bedugva, a HDD LED sem megy, mert az a bekapcsoló gomb helyére lett kötve, a bekapcsoló gomb pedig a reset lett, a reset gombbal kell indítani és a power LED különös de jó Szóval holnap kis kábelcsere elé nézek, de nem olyan nagy gond, mert sztem sikerülni fog, az alaplap kézikönyvéből kikerestem h mi hol van, így már talán könnyebb lesz.
Szóval én csak is ajánlani tudom a Noctua ventit mert nagyon nagy légszállítása van, halk és nem olcsó a ház is jó szellős, azt is merem ajánlani és eddig a 212 Plus is jól szuperál
Röviden ennyiMatthew 24:42
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne h valaki nem tudja esetleg ha a Cooler Master Elite 430-as házban ami alapból jár hozzá venti az hány RPM-es, mert a dobozon nem látok róla infót és SpeedFan sem írja ki h mennyivel megy, illetve amit a Noctua ventimhez kaptam ellenállást ami 1200-ról 900-ra illetve 600-ra tud szabályozni az működhet hozzá ha esetleg lejjebb szeretném venni az RPM-et?
Előre is köszi a helpet!Matthew 24:42
-
@matthew@
őstag
válasz barca4ever #16242 üzenetére
Szerintem elég lehet rá, bár nincs nagy különbség az alap cooler és a között, itt gey teszt, igaz intel-es de a hőmérséklet változás garfikon a lényegesebb dolog a tesztben: [link]
Úgyhogy sztem egy nagyobb hűtő jobb lenne végképp ha később azért szeretnéd tuningolni is egy kicsit, esetleg egy Cooler Master TX3Matthew 24:42
-
@matthew@
őstag
válasz barca4ever #16244 üzenetére
Nincs mit, a TT tényleg jo, de sajnos minden gyártónak van olyan terméke ami nem teljesít úgy ahogy kéne Amúgy nekem az tetszik a TT-ben nagyon h kiírja rá a hőfokot és a hangerőt db-ben ez nagyon nagy 5let Amúgy a TX3 már észrevehetően jobb lesz, esetleg még ha nagyobb tuningot is tervezel akkor a Hyper 212 Plus is van az is jó, nekem is olyan van, én teljesen meg vagyok elégedve a CM-el
-
@matthew@
őstag
válasz barca4ever #16246 üzenetére
Nem tudom azt nem nagyon ismerem, amúgy itt egy gyors teszt amiben a TX2 vs. TX3 van: [link] de a TX3 sztem jobb mivel újabb is és azért a javítások nem véletlenül vannak, egyre újabb és újabb TX szériás coolerek. Amúgy igen olcsón lehet kapni újonnan sok boltban is: [link]
Amúgy te most használtat keresel vagy újat?Matthew 24:42
-
@matthew@
őstag
válasz barca4ever #16249 üzenetére
Láttam 3e-ért TX-at a Hardveraprón, és láttam h érdeklődtél is utánuk, azokkal mi a helyzet? Amúgy esetleg ha vársz egy hónapot akkor sem tudsz újat venni? 4e fölött kicsivel már vannak
-
@matthew@
őstag
válasz barca4ever #16251 üzenetére
Tudom, nekem is ugyan olyat adtak a Phenom II X4 955 BE-hez hát csodás volt, ezért cseréltem le. Amúgy ha a TX3-at meg tudod vkitől venni akkor inkább azt vedd de a TX2 is megfelel. Sok sikert hozzá!
-
@matthew@
őstag
válasz barca4ever #16255 üzenetére
A proci hűtőnek nincs köze a garihoz én megkérdeztem a boltot ahol vettem a procim és azt mondták h mind1 milyen hűtő van rajta Dea zért kérdezd meg te is a boltot ahol vetted sztem
-
@matthew@
őstag
válasz BioNiCMaN #16257 üzenetére
Ja, akkor kicsit félreértettem, igen a gyári cooler-nek sztem meg kell lennie max ha garizás van akkor azt viszed vissza a kiszerelt procival, szal eladni tényleg nem érdemes és sztem sokat nem is adnának egy gyári hűtőért, mert mindenki inkább cseréli le az ilyen erősebb prociknál
-
@matthew@
őstag
válasz energy_ #16260 üzenetére
Másik megoldás, h ha csak egy adott RPM-re akarod őket beállítani, vagyis később nem akarod a fordulatot le-föl tekergetni akkor veszel ellenállást hozzá, azzal egész jól be lehet állítani, de ez tényleg csak akkor jó ha később nem állítod más RPM-re
BioNiCMaN: igen annyiért vesztegetik, de nem érdemes eladni a gari miattMatthew 24:42
-
@matthew@
őstag
válasz kungzi #16301 üzenetére
csiga8: nincs mit és sok sikert hozzá! Csak arra figyelj ha a házadba beférjen
kungzi: nekem CM 430-as van és egy CM Hyper 212 Plus van benne, ami 158,50 mm magas és amit te linkeltél Frio az pedig 165 mm. Ez sztem kicsit necces mivel nekem sincs olyan sok helyem még mellette Amúgy e szerint a kép szerint nem férne be: [link]
-
@matthew@
őstag
Lenne egy kérdésem: egy CM Elite 430-as házam van, és az elején ugyebár az ODD helyén eredetileg rács van. a rács mögött viszont fém lapok vannak, amiket ki lehet szedni, ezeket érdemes kiszedni a jobb szellőzés és levegő áramlás miatt?
-
@matthew@
őstag
válasz Stanley-B. #16380 üzenetére
Gyors 5letem csak ellenállás lenne, amit a kábel toldásaként kell föltenni az eredeti kábelre, a többi módszert nem nagyon ismerem, várd meg amíg más is mond rá vmit, de ha az előző módszerekkel amiket írtál azokkal nem ment akkor ez tuti megoldja
-
@matthew@
őstag
válasz Storms #16405 üzenetére
ezen a képen nem úgy látszik: [link] ezt Te linkelted és nekem CM Hyper 212 Plus-om van egy ugyan olyan procin, és a 2 cooler felfogatása hasonló és a tieden nem úgy van, itt van pár kép: [link]
[link]
Az általad linkelt képen még rajta van az alap kék műanyag cucc amivel a régi proci hűtőt kell odatenni és a lefogató pöcök is a régi cooler-ből való sztem, vagy nemtom, de most néztem egy installt és azon is úgy volt föltéve mint neked van, amivel föltetted leszorítóval az hozzá járt, mert én még csak ilyen TX3-al találkoztam: [link]Matthew 24:42
-
@matthew@
őstag
válasz Storms #16407 üzenetére
Most h mondod lehet, de ha a leírás szerint ez való az AMD-re akkor ez a jó, én csak azért véltem furcsának mert eddig csak intel-es felfogatást láttam, bár sztem ami a Hyper 212 Plus-hoz van felfogató az jobb, univerzális, csak összeébb kell csukni egy kicsit és már AMD-s lesz, nemtom a TX3-hoz miért nem olyan volt, de végül is mind1 az is jó ami most van rajta hiszen ha belegondolsz akkor ugyan olyannal van felfogatva az összes eredeti CPU hűttő, szal jó lesz az
-
@matthew@
őstag
válasz The.Bali #16435 üzenetére
Biztos, mivel nekem egy CM ELite 430-as házban van és befértem, szal oda is befog, mivel az szélesebb a 430-nál, amúgy az a ház nem túl jól szellőző, egy másik topikban éppen egy ilyen házzal és 2500k-val van probléma h alap coolerel 80fokos a házban a proci, mert nagyon zárt és csak 2 venti van benne, sztem egy másik házzal jobban járnál ennyi pénzért
-
@matthew@
őstag
válasz The.Bali #16438 üzenetére
[link] itt van amit írt, amúgy most linkelt egy másik képet [link] ugyan az az emberke csak 2x regelt a munkahelyéről is ezt nemtom minek tette de ez lényegtelen. Ha a képen megnézed akkor az Everest 82 fokot ír ki neki a CPU-ra és a magok "csak" 45 fok körül mozognak, most én is megnéztem az enyémet, a CPU-nál lévő részen nekem 81 fokot ír, de a magok 35 fok-osak, mindegyik. Ezt most nagyon nem értem h akkor az a 81 fok akkor mi
-zaki-: azt nem tudtam h ekkora csomagolása van a Silencio-nak akkor a Hyper 212 Plus lehet nem férne beMatthew 24:42
-
@matthew@
őstag
válasz The.Bali #16443 üzenetére
Azt nemtom, a 35 fok az az én procimnál volt ami egy Phenom II X4 955BE ami forróbb fejű jószág mint az i5-2500k, szal tuninggal sem lesz gond sztem. Am az a 82 fok és nálam a 81 fok hülyeség, mivel akármit fogdosok a gépben semminek sincs akkor hőmérséklete Viszont sztem a Silencionál találsz jobb házat, nézd meg a CM HAF 912 Plus-t az is jó kis ház és ha halk ventiket veszel, mint pl Coolink akkor annak sem lesz nagy hangja és jobban el is férsz később is és télleg jobban szellőzik
-
@matthew@
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest