Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gentlelelele

    aktív tag

    válasz grimm2015 #58734 üzenetére

    A rendszer matematikájában az a baj, hogy nem számol jól és egy kis szerencsével pont így jöhet ki a végeredmény. Képzeld el, hogy valaki Silver 1 nulla lp-n ül, mert ide sorolta az első 10 meccs, amire mondjuk azt, hogy 5W 5L. A rendszer szeretheti annyira a játékost, hogy enged neki két lose-t 0 lp-n és utána nyer kettőt. Ugyan ott kellene lennie barátunknak, de ő 40+ lp-n csücsül. Innen már egyszerűbb promoba kerülni. Ezek után valahogy eljutott promoig szinten 50%os WR-el. Itt csinál két wines és 3 lose-s gamet. Neki veselkedik megint promoba jut valahogy megint és kap egy free wint. CSinál egy 2 win-es és 2 lose gamet. Nagyjából 50% alatt kellene lennie a wr-jének, de mégis tud felfelé climbolni, vért izzadva ugyan, de tud. Ehhez még hozzá lehetne tenni, hogy hány 0lp-s lose csúszott be nála, ami még lejjebb viszi a wr-jét, de lp-ben nem látszik meg Játszik 3 gamet,amikből 1 win 2 lose. Ebből annak kellene következnie, hogy -20 lp-n kellene állnia. Pedig a valóságban állhat 0lp-n vagy 20+ lp-n.

    A lényeg, hogy nagyon magas meccs számmal, ''pozitív végkimenetelű vesztes meccsekkel'' (lásd promoban veszít majd kap free wineneket, 0 lp-n veszít) lehetséges a climb hiába negatív a WR.

    Ezeket a kiskapukat, ha képes lenne kivenni a Riot, akkor már sokkal jobb lenne a matchmaking. Pl 3 win és 0 lose gold 4-be. Sokkal jobb az mmr-ed és a wr-ed, de nem látszik meg sehol, mivel 0 lp-n vagy.

    twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

Új hozzászólás Aktív témák