Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mottie

    őstag

    válasz hugi0 #37052 üzenetére

    A "brutálist" itt érts úgy, hogy
    - a 3 s root
    - az ulti zone/cc potenciálja TF-ban
    - cc immunitás a csapat egy tagjára

    A "még brutálisabb" pedig ugyanez csak elég nagy dmg-gel megtoldva.

    Elöljáróban annyit, hogy én általában Morg/Zyra supportot játszom, hacsak valami más okból nem "kényszerülök" Leonára/Threshre.
    Szvsz. a support dolga az nagyrészt csapattól függ ezen a szinten. Én szoktam hagyni hogy ha valaki miden szeretne nagyon játszani, menjen oda, úgy a legkisebb esélye annak, hogy nagyon kikapjon. Én pedig supportból elsősorban az ADC-met próbálom "etetni".
    Na de van olyan, hogy az ADC nem igazán jó se last hit-ben, se follow-up-ban (most Gold közepéről beszélek). Ilyenkor 2 opció van:

    1. Én sem tudok mit hozzátenni, az ellenfél nagyon jó -> Rendesen elkenik a szánkat
    Ez elég egyértelmű dolog, ha a többi lane nem tud a hátán vinni minket, vagy az ellenfél nem csinál nagy butaságokat akkor vereség.
    2. A lehetőségeket megteremtem, de valamilyen okból az ADC nem tud követni (esetleg hamar meghal) így én gyűjtöm be a killeket.
    Így viszont elég erős leszek. Ettől függetlenül továbbra is az ADC-t próbálom segíteni, míg el nem jutunk oda, hogy tényleg én vagyok az első számú threat a csapatomból. Onnantól elengedem a kezét, a peelt rábízom a tankosabb csapattagokra én pedig a CC/sebzés célbajuttatására törekszem.
    Persze mindezek mellett mindig van Sightstone-om, 1. kész itemként, vision wardokat is szórom folyamatosan (szerencsére általában elég sokáig kitartanak :P)

    A fentebb linkelt Zyra meccsemben a midesünk inkább átengedte nekem a kék buffot is, mert a csak én tudtam megbírkózni LB-vel pl.

    Ettől függetlenül nem vitatom, hogy a support nem csak sebzéssel lehet hasznos tagja a csapatnak és egy egyenlő képességekkel bíró csapatban nem is ez lesz a feladata. Egy SoloQ meccsen, ahol viszont én nyerni szeretnék akkor is ha a csapatom gyengus, esetleg az ADC-m is gyengus.. Akkor ha nem tudom meg is ölni az ellent hiába megyek nekik bármivel.

    Be Victorious!

Új hozzászólás Aktív témák