Hirdetés

Aktív témák

  • Watt25

    veterán

    válasz andrasko #25423 üzenetére

    Nem, még mindig nem igazán jól érted. :)
    Szóval, a tévéd HD-Ready. Ez a kifejezés azt jelenti, hogy bár a tévéd nem Full HD felbontású, képes mindenfajta HD jelet fogadni és megjeleníteni. (Természetesen a FullHD képet lecsökkentett felbontással jeleníti meg.)
    Amikor HDMI kábellel küldesz képet a tévére, akkor tökmindegy, hogy a tévé tud-e MPEG4-et, DVB-C-t, vagy DVB-T-t, mert ezekre akkor lenne szükség, ha az antenna bemenetre kötött jeleket akarnád nézni, mert csak ebben az esetben kellene demodulálni (ekkor számítana, hogy milyen tuner van a tévében), kikódolni (ekkor számítana, hogy tudja-e az MPEG4-et a tévéd) a jelet. Mivel HDMI-n keresztül a tévébe már a kikódolt, tömörítetlen videójel megy a tévébe (a kikódolást a set-top-box, vagy a mediaplayer végzi), ezért egyáltalán nem számít, hogy a tévéd mit tud az említett tulajdonságok közül, meg fog jelenni a kép a tévé képernyőjén.
    Mellesleg a HD felbontás esetén az 1080 a sorok száma, míg az 1366 a tévéd esetében az oszlopok száma, ne keverd össze őket. (A tévédnek 768 sora van.)

    [ Szerkesztve ]

    Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

Aktív témák