-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
Üdv! Megnéztem az összefoglalóban szereplő listát. Ugye nincs olyan külső mobil rack, amibe 2-3 darab 3.5 colos HDD-t lehet egyszerre beletenni? Engem pont az érdekelne, hogy milyen házak vannak, amikbe 2-3 talán 4 HDD befér, és ventilátoros ház. A csak adattároló HDD-ket fizikailag külön lehessen választani a számítógéptől és akkor legyenek bekapcsolva, mikor kell. Jellemzően délelőtt nem kellenek, csak délután, este.
A külső mobil rack és a külső merevlemez ház az ugyanazt jelenti?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Kíváncsi leszek a véleményekre. Azt nem értem, hogy ha nem normál módban van használva, akkor miért 2TB+1,5TB-os HDD-ket írnak. Normálban vajon 2 darab 2TB-os is bele mehet?
[ Szerkesztve ]
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
s mire érdemes figyelnem a vásárlásnál?
Üdv! Ha a lakásodban nyáron jóval 30°C fölé megy a hőmérséklet akkor erős aktív hűtése legyen a háznak és fémkontaktus a HDD és a fémház között. Nekem most dokkolóm van (én is főleg filmet néztem azokról a HDD-kről, amik abban vannak) és nyáron mindenféle kéményhatás mellett is a szobaventilátort rá kellett állítani mert úgy melegedtek. Pedig csak 5400 RPM-en forognak a tányérok. Én ezt a szempontot ajánlanám a figyelmedbe.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
ne legyen hangos (inkább legyen nagy, vagy csúnya, vagy bármi, amitől jobban hűt)
Lehet, hogy neked jó lett volna egy Cubitek Magic Cube ház. Az a három részes. Nekem tetszik. Ez off volt.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Üdv!
3.5” külső ház.
Ha könnyen akarom cserélni benne a HDD-t akkor a csavaros HDD rögzítést kell választani?
A csavaros HDD rögzítésnél melyik a jó, ha a HDD oldalába megy a csavar vagy ha az aljába?
Probléma ha a NYÁK-on van a SATA csatlakozó és bele kell tolni a HDD-t? Pontosan úgy mint a külső HDD dokkolóknál. Biztonságosabb ha a SATA csatlakozó vezetékkel kapcsolódik a NYÁK-hoz?
Jó ha a tápegység a külső házba van beépítve, vagy inkább külön egység legyen?
Hány amperes táp kell, ami biztos minden HDD-hez elég?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz King Unique #5676 üzenetére
a HDD gyakori cserélése és ide-oda helyezése igény esetén értelemszerűen célszerűbb inkább egy HDD dokkolót venni és azt használni
Valahol azt olvastam pont fordítva. A HDD-k SATA konnektorai érzékenyek és a sok csatlakozástól váratlanul tönkremennek. Ha nincs a PC-be szerelve, akkor jobb ha külső házban van és USB-n csatlakozik amikor kell.
Egyébként a kérdésekre röviden válaszolva a tool-free kivitel gyors
A gyorsaság nem érdekes. Inkább attól tartok valamit 1 pillanat összepattintani, de 3 kéz + orvosi műszerek kellenek szétpattintani.
Nem naponta fogom cserélgetni a külső házban a HDD-t.
SATA csatlakozó normál esetben a PCB-n van
Nincs SATA-s külső ház amiben kábelen csatlakozik mint a képen?SATA-val nem találtam mást, csak olyat, ahogy a kommentben van, ahol a PCB-n van.
Hát rendesen feszülhet a SATA konnektor ha nem lehet tökéletes pozícióban rögzíteni a HDD-t. De majdnem 0.1 centet spórol a gyártó minden darabon. Ez egy külső dokkoló letakarva.
-
tknof1871
őstag
válasz King Unique #5679 üzenetére
Köszönöm a választ! "Olvas mielőtt kérdezel." Teljesítettem. Nem bántó szándékkal, leírom milyen kép állt össze.
ahol nyilván egy HDD dokkolónál gyorsabb és egyszerűbb gyakorta cserélni a HDD-t, mint egy külső házban, ahol alapesetben fixen, csavarokkal rögzítve van beépítve (kivétel tool-free), erre vonatkozott a kijelentés.
Talán pont itt volt a kommentek között, ezek az USB-s dokkolók határozottan nem javasoltak, kerülendők. Ezekben csupaszon, védtelenül áll a HDD.
Ha valamiért mindenképpen dokkoló kell a usernek akkor a PC házba beépített, a 5.25" drive bay-be a CD/DVD lejátszó helyére. A HDD zárt, védett helyen van. Nincs PCB, a PC tápegysége adja a tápellátást.
De legjobban a külső ház a javasolt.Én nem tudom, a SATA sérülékenysége túl van értékelve vagy nem. Nem tesztelek, olvasok. A legtöbbet ezen a fórumon olvastam.
Ha a HDD-n a SATA konnektor tönkremegy az a legrosszabb a lehetséges csatlakozós hibák között. Könnyebb cserélni egy USB kábelt. Ha a ház egyik előlapi USB portja elromlik még marad három, alaplapi USB portból is több van mint amennyit a legtöbben használnak.
Biztos itt olvastam, ha nem akarjuk a PC-ben használni akkor tegyük USB-s külső házba, az a legjobb.Az a tool-free Icy Box pont olyan mint egy PC házba épített dokkoló. Amikor utoljára volt külső házam abba bele volt csavarozva a HDD és vezetéken keresztül csatlakozott a PCB-re. Jó régen volt. Sajnálom, hogy eladtam. Több mint 10 éve nem volt a kezemben külső HDD ház.
Egyébként csak arról van szó, nálam a PC-ben RAID 1-ben van a két HDD. Az egyik tönkremegy akkor a külső házból kiveszem a HDD-t és beteszem a PC házába. Veszek egy másik HDD-t és a külső házba teszem.
Nekem nincs bajom egyik megoldással se. Nekem az a fontos melyik rögzítés egészségesebb a HDD-nek, tool-free vagy a csavaros.A képek csak a szemléltetés miatt. Éppen IDE-st és 2.5" SATA-st találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP H240 12Gb 2-port Int Smart Host Bus Adapter
- Eladó 500GB Seagate notebook merevlemez - garanciával
- 2db 2TB WD 2,5'' notebook HDD eladó
- 320GB 250GB 160GB 80GB SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST Samsung Fujitsu
- SATA 3TB és 4TB új, újszerű és használt. 3TB új Red gyári WD NAS fájlokkal. SAS 3TB újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest