Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Amilo02 #5576 üzenetére

    Mármint USB 3.0 (USB 3.2 Gen 1) porton tud ennyit, mert ugye maga az ICY BOX IB-245-C31-B külső ház USB 3.1 Gen 2 (USB 3.2 Gen 2) interfészes és olyan porton egy kellően gyors SATA3-as SSD-vel olyan értékeket kell tudnia, mint ami az előzőleg linkelt példában van.

    A fájlmásolás sebességére vonatkozóan arról meg ugye nemrég volt szó itt egy másik esetnél, hogy eleve összetett dolog és több tényezőtől is függhet, a magas szekvenciális értékek tartásához magánál az SSD-nél nem árt ha van (kellően nagy méretű) DRAM cache, máskülönben visszaeshet az adatátviteli sebesség, ami a forrás- és célmeghajtó esetén ugyanúgy érvényes lehet az oda-vissza történő másolásnál. Ahol a külső SSD-re a 325 MB/s konstans szekvenciális érték jónak mondható írásnál, meg ott a Samsung 870 EVO SSD-nél van DRAM cache. Visszafelé másolva a WD Blue PC SN530 oké hogy magas szekvenciális értékeket tudó NVMe SSD, de annál egyrészt a fizikai DRAM helyett a rendszermemóriát használó HMB megoldást említ a felhasználói útmutató, ami optimális működéséhez értelemszerűen az is szükségeltetik, hogy legyen a PC-ben kellő méretű fizikai RAM és az ne legyen az OS + a futó programok által teljesen lefoglalva. Másrészt ha az NVMe SSD a rendszermeghajtó és a másolás közben olvasta / írta a Windows vagy egyes programok, akkor akár az is belezavarhatott. + Az sem feltétlen teljesen mindegy, hogy mennyire van telemásolva az SSD és mennyi rajta a szabad terület, mekkora hőmérsékleten üzemel, stb.

    Ha már SATA SSD és USB-s külső ház, akkor az említett külső háznál működik a TRIM, illetve USB-n az UNMAP? Az hogy a HDS működő állapotot mutat, az USB-s meghajtóknál nem feltétlen helytálló minden esetben, amiről nemrég szintén volt szó itt. Az meg hogy adatkapcsolati hibák voltak / vannak a szöveges értékelés alapján, nem éppen a legjobb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák