Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz villifog #4430 üzenetére

    Szia!

    Ha USB 3.0 módban és sebességgel akarod használni a külső SSD-t, akkor mindenképpen. Ugyanis, ha a kábel USB 2.0-s, akkor csak olyan adatátviteli sebességgel fog működni az eszköz. Az USB 2.0 pedig nemhogy egy SSD-t, de még egy 2,5"-os HDD-t is korlátoz ilyen téren.

    Erről a külső házról egyébként készült egy teszt itt a fórumon, amiben látszik az alábbi képen, hogy kb. 55 cm a mellékelt USB 3.0 kábel, ami azért nem olyan rövid. Ha vannak az asztali PC-knél az előlapon USB 3.0 portok, akkor azokhoz csatlakoztatva kényelmesen használható lenne a gyári kábellel. De némi kompromisszummal akár még a hátlapi portokhoz csatlakoztatva is. Az meg a másik, hogy egy 2,5"-os, csak USB-ről működő külső meghajtónál az sem jó, ha túl hosszú az USB-kábel. A hosszabb kábel ellenállása nagyobb, ami miatt a feszültség és az áramerősség csökkenthet, az pedig a tápellátásnál gondot okozhat. Egy külső SSD ugyan lehet valamivel kevesebbet fogyaszt, mint egy mobil külső HDD, de azért az előbbinél sem teljesen mindegy. A 1,5-2 méteres hossz még beleférhet, de ha a gyári kábelhez lesz hozzátoldva a másik, akkor az úgy már + 0,5 m. Jó esetben akár még úgy is működhet, de meg lehetne ezt 1 db kábellel is oldani, ami előnyösebb lehet több kábel egymásba toldása helyett. Vannak USB 3.0 Type-A (apa) - Micro-B (apa) típusok is olcsón (példák).

    Egyébként, ha már SSD, akkor ennél a külső háznál USB-n a TRIM működésével mi a helyzet? Ha Windowst használsz, akkor pl. ezzel a módszerrel is le lehet tesztelni, volt már rá példa itt a topikban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák