Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pirate777

    csendes tag

    válasz King Unique #2782 üzenetére

    Az elmúlt napokban nem volt lehetőségem a mobil rack vásárlással foglalkozni és nem is tűnt akkora hátránynak a régi USB2 -es rack, a WD RED tette a dolgát benne, de mivel ki kellett váltania a filmezős merevlemezemet is (nem akartam állandóan átszerelgetni, egy régi 80GB Hitachi-t használok erre a célra) így rá kellett kötnöm a TV -re. Probléma nélkül működött, de amikor kikapcsoltam a TV-t mindig egy hangos kattanó hangot adott ki. Amikor a számítógépről leválasztom csak egy alig hallható kattanást hallani, ez megijesztett.

    Nem tudom természetes e vagy a TV-s használat mennyire rövidíti a merevlemezek élettét, ha egyáltalán hatással van rá, de mivel más adatokat is tárolok a merevlemezen és fontos az adatbiztonság, ezért úgy döntöttem, kell a másik rack, nem húzom tovább.

    Szerencsére a korábban megrendelt Raidsonic IB-254U3 még megvolt a boltban, így elhoztam azt. Formailag rendben van, bár nekem a tapintása annyira nem tetszik, a hozzá adott kábel valóban rövid, de laptopos használathoz épp megfelelő. A táblázatban említett jms567 vezérlő található benne, hozza a merevlemeztől elvárt sebességmaximumot, UASP képes és rendesen leválasztja a merevlemezt, leválasztáskor halk kattanás majd 1-2 másodperc múlva kikapcsol a hdd motorja is. Egyelőre azt hiszem jó választás volt, nem akartam egy újabb lottóba belemenni, ami vagy bejön vagy nem.

    Köszönöm a segítséget! A táblázat nagyon hasznos információkat tartalmaz.

Új hozzászólás Aktív témák