Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz pirate777 #2754 üzenetére

    Üdv!

    A vezérlőkkel kapcsolatos gondolatoknál, azt azért hozzá kell fűzni, hogy manapság már nem biztos, hogy az említett házakban ASM1051 chip van. Bár a Lian-Li EX-10Q esetében odaírják, de az is lehet, hogy csak nem lett frissítve az oldal. A gyártók folyamatosan váltogatják, egy rack előfordulhat 2-3 féle vezérlővel is. Illetve a régi 1051-es chipek kifutóban vannak és az új / mostanában gyártott ASMedia vezérlős házak, mind ASM1053 és ASM1153 vezérlősek.
    Amúgy a régi 1051 vezérlő sem rossz, hátránya talán annyi, hogy főleg SATA2 alapokra épül, nem igazán támogatja az UASP módot, régebbi a firmware stb. De előbbi 2 paraméter eleve SSD-nél számít csak, HDD-hez bőven elég a teljesítményük. Valamint a régebbi chipeknél, az MP Tool 1.10-ben is jobban be lehetett állítani a paramétereket. Az újabbaknál az MP Tool 2.02 eleve nem is enged belepiszkálni a More Config beállításaiba. Bár a régebbi programmal is meg lehet próbálni, volt akinek összejött.

    A kinézett külső házak felől sok infó nincsen...a Thermaltake Silver River 5 kivitelezés szempontjából valóban nagyon jó, de konkrét infó nincs a vezérlőről, annak működéséről.

    Hasonlóan nincs tapasztalat a Lian Li EX-10Q és Zalman ZM-HE-250 U3 házakról sem, max annyit tudok hozzáfűzni, hogy elsőre mind2 nagyon minőséginek tűnik. EZEN az oldalon látszik, hogy a Zalman esetében van a házon USB DC Power bemenet, kábelt is adnak hozzá, valamint, ha jól nézem a 3.0 aljzat is Type-A [link], ami megint pozitívum. Szintén az a PCB-re való csavaros HDD rögzítés lehetősége [link], de az a kábelezés nem a legszerencsésebb.

    A topikban a 7 mm-es lemezre szabott IB-253U3 volt tesztelve [link], nekem is van egy ilyen. Olyan téren jó, hogy a benne lévő JMicron JMS567 vezérlő USB 3.0 - SATA 6 Gbps, UASP képes és leállítja a HDD-t leválasztáskor. Viszont maga ház kivitelezése, szerelhetősége nem a legjobb. Egy gyenge műanyag beépítőkeretbe megy bele a HDD és az egészet bele kell tolni a zártszelvény alu házba. Amiben a 2 db műanyag fület bepattintva rögzül. Viszont utána elég sz@r szétszedni...a hozzá adott kábel is igen nyúlfarknyi, kb. 30 cm. Mivel az IB-254U3 is szinte ugyanez, csak 9,5 mm-es HDD-hez, így gondolom vezérlő és felépítés tekintetében is egyformák lehetnek.

    =========================================================

    Én ebből a négyesből a RaidSonic házat inkább elvetném és a másik háromból választanék. Vsz a Thermaltake, vagy a Lian-Li lenne a befutó, de a fentebb felsorolt pozitívumok miatt a Zalman is szimpatikus. Illetve ott van kapásból a nemrég tárgyalt BH15 és Becrux is. Mindkettő SATA3 + UASP + leállítja a HDD-t. A Becrux hőelvezetése ráadásul nagyon jó. Továbbá ott az összefoglaló táblázat más, az átlagnál jobban ajánlott modelljei.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák