- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
Afenébe!
Rendeltem a fiamnak egy pizsama szettet. Villám Mekkvín, mert aztatat szeresse. Meglepinek gondoltam így őszre.
Direkt a 7 évesnek valót vettem a 6 évesnek. Megjött tegnap, erre a nadrágja már szemre kicsi. Ugyan bele van varrva egy 7-es, de a 4 éves lányomra jó csak.
Nyitottam egy dispute-ot az alin.
Vagy 4 dollár vissza, vagy küldjön egy nagyobb nadrágot, ami valóban 7 évesre való.Debil kínai nem tudja mi a méretezés?
59cm a hossz, 65 cm helyett.[ Szerkesztve ]
-
-ZeeZee-
senior tag
Nekem az akkor 10 éves gyermekemre 14-15 éves cuccokat kellett venni. Ezek voltak beleírva címkére. Nem kínait vettünk, hanem C&A, H&M, Takko, ilyeneket. (Tudom, ezek is kínaiak, de mégis). Nem tehet róla szegény gyermek, hogy most 12 évesen 166 cm... (megjegyzem kedves édesanyja csak 162 cm )
-
havri1
félisten
Tudom nem vigasz, de itthon se jobb a helyzet. STROPS-ról rendeltem 2 egyforma méretű, ugyanazon márkájú nadrágot. Hiába L-es mindkettő, az egyik kb 3XL méret. Kb 10cm-el szélesebb a dereka.
Gyerekeknek mi is sokat rendelünk eBay-ről, de sokszor nem stimmel a méret. Hiába a merettablazat, a cm itt is annyi mint ott elvileg..havri
-
Revoltek
aktív tag
Sziasztok! Giztopról rendeltem tavaly novemberben egy Letv 1S X500-as telót, a kijelzőjén megjelent két világosabb folt. Tudna valaki segíteni, hogy Giztopéknál hogy működik a garanciázás? Kép a hibáról
-
RVR400
veterán
válasz gipsztigris #73794 üzenetére
Ismered a mondást: Akinek nem inge...
1. Biztosan a szomszédoddal vagy valamelyik haveroddal történt ilyen eset, és ezért jutott eszedbe már csak a lehetősége is.
2. Nekem ugyan nem kell mosakodnod, tőlem azt csinálsz, amit akarsz.
3. Igen, természetesen csak azért vagyok vakmerő ( amúgy bántanál, vagy mi? ), ahogy Te is csak azért kérdezted, mert... Igaz, miért is? Merthogy a jó válaszokat már ugye korábban megkaptad, ergo mindenki tanult belőle.[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz -ZeeZee- #73805 üzenetére
Azt én is tudom, hogy mindenből legalább eggyel nagyobbat veszek (van 3 gyerekem), de nem azért mert nagyok, hanem mert a mosásban összemegy.
Mondjuk az tény hogy a decathlonos 14 éves ruha jó a 11 évesre. Illetve az Auchan saját márkás cuccából a 14 se. Pedig nem nagy a lányom.
Nevetséges hogy itthon konkrétan törpékre árulnak gyerekruhákat. Legalábbis a méretezésük szerint.[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
Jó pap is holtig tanul
12 karakteres, csak számból álló TN eu express esetén SF szállítást jelent, itt követhető. (az összefoglalóban is hibásan volt a link )[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
HPAA
őstag
üdv
belefutottam egy problémába :TinyDeal rendelés eddig mindíg gépről,paypal, nyugodttság
most volt egy kedvezmény ha appon keresztül vásárlok akkor 15 dollárral kedvezőbb
nem is ez a lényeg , de hozzá tartozk , hogy nem fogadta valamiért az appon belül a paypall-t
bankkártyával fizettem ki , de a legjobb , hogy közben kifogyott , 3 hét múlva tudnák küldeni ismét amit nem kértem ... refund
no ennek lassan 2 hete és még nem utalták vissza az összeget , ilyenkor mi a teendő ?************* censored
-
Zeki
nagyúr
-
ziyan
tag
Sziasztok!
Fejlesztés céljából egy amerikai barátom küldött nekem egy használt Nexus 4 mobiltelefont, USPS segítségével, egyfajta ajándékként. Ez az első eset, hogy megfogta a vám a csomagom, ezért nézzétek el a tudatlanságom... szóval nincsen semmilyen fizetési bizonylatom, rendelési számom vagy hasonlóm, mivel én egyszerűen megadtam a címemet a barátomnak, ő pedig feladta a csomagot - állta a szállítási költségeket is az ő oldalán. A posta.hu-n ezt látom:
2016.09.21
11:37Küldemény információ:
Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure
2016.09.22
10:51Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contactedAhogy olvasgatom, most kellene kitöltenem és elküldenem a Magánszemély Vámkezelési nyilatkozat című dokumentumot, hogy belátható időn belül megérkezzen a cucc. A feladó adataival tisztában vagyok, viszont nem teljesen értem, hogy hogyan állapítsam meg a cucc értékét? Forintban, vagy dollárban? Használt ebay-es árakhoz, vagy hardveraprós árakhoz viszonyítva? Ezeket egyszerűen az e-mailben szövegesen leírhatom mellé, esetleg linkelve az ebay keresési találatokat, vagy mi? Gondolom nincs mit tenni, muszáj lesz kifizetni az áfát és vámkezelési költséget
Valamint, ha egyszerűen 0-t írok a szállítási költséhez, az úgy okés? A megjegyzéshez írjak valamit?
[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
válasz RVR400 #73808 üzenetére
Miután nekem címezted a "gerinces" jelzőt így kénytelen voltam magamra venni. Nem bántottalak volna, de ha valaki szemtől szemben ilyet mond akkor azt nem két mondattal intézném el.....de gondolom bárki más is így van vele akinek egyessel kezdődik a személyi száma. De lapozzunk!
Hogy Te is és más is okuljon vagy legalább is emlékezzen az esetre elmondom, hogy most hogy állunk.
20-án este kaptam a storno üzenetet az OTP-től és megjelent az OTP-s számlámon a vételár + postaköltség. Felmentem a PayPal fiókomba, ott nem láttam semmilyen egyebet mint a szept.17-i tranzakció.
Utána kaptam az emailt a webshopból, hogy feladták az órát és az USPS szerint is úton van hozzám.
A ma délelőtti fordulat az ügyben, hogy egyéb ügyek miatt fel kellett mennem az OTP-s fiókomba és látom, hogy ma reggelre újból kevesebb pénz van a számlámon. Egészen pontosan az óra árával kevesebb.Sem a tranzakciók között, sem sem máshol nem találtam arra utaló dolgot, hogy hová lett az egyenlegemről a pénz. Nosza lóra ültem és bementem az OTP-be ahol kb. fél órát matekoltunk az ügyintézővel és a helpdesk munkatársukkal, hogy mi történhetett. Lényeg, hogy az metekoztuk ki, (de még ez sem 100%) hogy valszeg a PayPal csinált valami furfangot és utalta vissza majd vette le újból a pénzt. Azt látják az OTP rendszerben, hogy ez az összeg 09.17-től,09.25-ig, zárolva van a számlámon. Most megvárjuk a 25.-ét és meglátjuk mi fog történni. A levelemre a webshop még mindig nem válaszolt pedig 24 óra már eltelt.
Rossz esetben lesz két darab egyforma órám, még rosszabb esetben lesz egy darab órám dupla áron.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
bl4ze
veterán
Kérj tőle egy ajándékozási nyilatkozatot, hogy ellenszolgáltatás nélkül, AJÁNDÉKBA kaptad edukációs (fejlesztői) célból a használt Nexus 4 telefont, és ennek alapján kéred vámmentesen kezelni.
Ennyi kb. Nem lesz egyszerű, gyors menet - de ezt irasd le vele. Értéknek mit írt a CP72-re? És jelölte, hogy ajándék ? A pakkba nem tett semmit csak a telefont ?
Utólag is kérhetsz ilyen nyilatkozatot, a vámoson múlik, hogy elfogadja-e......:. bl4ze .:.
-
beg
veterán
Ez esetben egyeztess a NAV-al, ha a barátod hajlandó ajándékozási szerződéssel és minden egyéb papírmunkával bajlódni akkor egy kört megérhet. Ha nem ,akkor a NAV hatósági árat állapít meg és az után áfázol.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
dlaj
őstag
Sziasztok!
A Geekbuying-ról szeretnék rendelni 99$ értékben. Van valami fájdalom csökkentő okos rendelési lehetőség ezen az oldalon? -
SummerGarlic
újonc
Sziasztok!
Múlt hét pénteki TD eu raktáras rendelésem ma futott be, nem dpd szállította, tehát nem minden esetben álltak át erre a módra, de szerencsémre nem tűnt el portéka -
aDamker
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnem megosztani a tapasztalatokat a legutobbi vasarlassal kapcsolatban. Innen rendeltunk telot aliexpressrol, es az elado shipping method-ja valoban mukodik, 16,86 $-ert vam es afa nelkul jott a telo:
[link]
Ha valaki bizalmatlan lenne esetleg ezekkel a modokkal kapcsolatban -
nagyúr
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy volt már itt valaki aki Gearbest ről rendelt, és hibás volt a rendelt termék?
Azt szeretném tudni hogy itt hogy működik a 3.napon belüli garanciális dolog nem annyira apró pénz 65.dollár ról van szó (mert a hatalmas angol tudásommal csak a google fordítót tudom segítségül hívni ami ugye elég kesze kusza!) ha jól vettem ki van nekik valami 3 napon belüli meghibásodásra garanciális ügyintézésük!
előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
szmyky
aktív tag
válasz SummerGarlic #73828 üzenetére
Eu raktárból nem DPD EU Express-el szállít a Tinydeal!
Ezért kaptad sima postával! -
tyuli76
tag
Én is rendeltem a nyár elején a haverom lányainak ruhát,és fürdörucit.Bár figyelmeztettem h tuti rossz lesz a méret,nem engedett,mondta probáljuk ki.Az ő esetükben sokkal nagyobb lett a fürdöruha,de ott is év és cm méret volt megadva.Lehet h ez a két méretből kell kiszámolni a rendes méretet. Mind a 2 eladó 1 osztályzatot kapott.Mind a 2 irt is h kompenzálnak.Az egyik úgy akart ,h ha legközelebb vásárlok,akkor kapok kedvezmény,itt maradt az 1 csillag.A másik meg utalt vissza paypalen(bár alis vásárlás volt)talán 6usd,neki megirtam h megkapja az 5 csillagot,de vegyen 1 centist és ha azt irja valamire ,h 59cm,az akkor annyi is legyen,ne 72cm.
-
Zoty4
őstag
sziasztok, elvesztettem a szüzességemet az ügyben. Most kértek be először tőlem vámkezeléses papírt (Már a track17en láttam, de délután jött a postától ez ügyben sms is.) Ez ügyben kérném a segítségeteket
bgs rendelés
Sub-Total: US $15.99
Insurance US $0.32
Shipping Fee: US $12.31
Total: US $28.62kb 1€=1,12$->25,5€
az a vicc, hogy ez durván 25€, szóval picivel túl van a határon. Ilyenkor lehet kérvényezni hogy tekintsenek el a díjaktól, vagy akár 3€ miatt is szívózás van?érdemes e a postától kikérni a számukra elérhető infókat és az alapján kitölteni ott helyszínen, vagy inkább a posta.hu/vam oldalról letölthető magánszemélyeknek szóló papírt kitölteni és beküldeni?
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
-
Zoty4
őstag
az összefoglalót elolvastam természetesen, mindig úgy kezdek egy topikhoz
az insurance az én hibám, ha ez miatt fogták meg a gyorsposta nem volt opció, mert volt ez meg egy 20$ feletti posta választásnak. De még igy is olcsóbb volt mint a normál 40$s ára a terméknek[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
36.3 usd lesz így az áfás ár, plusz a 2500 huf kezelési költség.
Biztos olcsóbb lesz így?
Amúgy bekérték ugyan, de az is lehet, hogy nincs kedvük ilyen kis értékkel dolgozni, előfordult hogy fizetés nélkül elengedték a papír bekérés után.
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
40$-ra is rájöhetne még az áfa+2500 ft szóval ha igy nézzük igen.
paypal számla:
Your purchase
Banggood Technology Co., Limited 28,62 USD
Shipping 12,31 USD
Tax 0,00 USD
Purchase total 28,62 USD
Fee 0,00 USD
Total 28,62 USDbgn:
Sub-Total: US $15.99
Insurance US $0.32
Shipping Fee: US $12.31
Total: US $28.62gondolom a paypal szerint kell kitölteni?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest