- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crytek
nagyúr
Nálam nyugodtság van.Nem nézegetem hol tart a csomag mi a státusza stb.Ha ideér karácsonyig elértem a célom.Feleslegesen idegesíteném csak magam. Beleszámoltam az áfát meg mindent szóval semmiféle meglepetés nem érhet!
Next PC Upgrade: 2022
-
janaman01
addikt
Ha a singpost , ezt mutatja : Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
a 4px meg ezt :
2013-11-23 09:38:12 SINGAPORE
2013-11-23 09:31:52 SINGAPORE
2013-11-23 09:26:23 HONGKONG
2013-11-23 09:19:48 HONGKONG
2013-11-23 09:14:21 HONGKONG
2013-11-23 09:08:31 HONGKONG
2013-11-23 09:03:26 HONGKONG
2013-11-22 00:50:04 Lan Guang,Shenzhen,China
2013-11-22 00:50:04 Lan Guang,Shenzhen,Chinaakkor mi a helyzet ?
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
janaman01
addikt
válasz szili.tamas1 #18153 üzenetére
de már feladta ?, mert ha jól értelmezem, a singpostos státuszt, akkor az szerint még fel sem adta csak kikérte a számot ? .....
[ Szerkesztve ]
-
motocoder
aktív tag
És persze megint a kis embereket találja meg a hatoság.....
A nagyok meg megusszák......[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
válasz szili.tamas1 #18156 üzenetére
aha logikusan hangzik na akkor nem zaklatom a kinait
-
karpdani
csendes tag
Eközben a Kínában a csomagokkal: [valahogy így tudom elképzelni]
-
Archer
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy X terméket egy német webshopban. Kifizettem pay-pal-en, vissza is igazolták a fizetést, jelenleg a státusz "feldolgozás alatt". Küldtek pdf-ben valami számla szerűséget is. Na most közben egy másik hasonló csak jóval drágább (nem akartam annyit költeni rá) terméknek elég szépen csökkentették az árát, így már bőven megérné az is. Szerintetek belemehetnek olyanba, hogy legyen inkább a drágább, a különbözetet meg küldöm pay-pal-en? Azt tudom, hogy lehet magában is pénzt küldeni a rendszerrel (nem csináltam még ilyet) de ha egy konkrét rendelést már kifizettem, ki lehet még azt egészíteni vagy hülyeség az egész?
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
randras
veterán
Sziasztok!
Magyar Postán keresztül érkező csomagot mekkora eséllyel hozzák ki hétfőn, ha 22-én pénteken adták ki a vámhatározatot?
Ha nem vagyok itthon, lerakják a helyi postán? Családtag átveheti?
Köszönöm!
-
asexon
újonc
2013-11-21 14:09, Item information : Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2013-11-21 14:06, Item information : Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2013-11-21 12:39, Item information : Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
2013-11-21 12:02, Item information : Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2013-11-13 18:30, Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013-11-13 18:27, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013-11-11 23:05, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2013-11-11 08:11, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroadHogy tudnám a leggyorsabban eljuttatni a termékinfót. Mit kell egyébként elküldjek?
Köszönöm a válaszokat. -
Csongii
csendes tag
Sziasztok az létezik hogy 2013.11.08 Célországba elküldve státuszt látom és még azóta sem érdekezett meg a csomag? Lassan 20 napja nem ér ide a csomag azért azt se hiszem el.
-
-
dethroner
veterán
Köszi a segítséget srácok. K&H banknál van a számla. Az adhat egy pici reményt még, hogy hétfő reggel adtuk le a rendelést, a pénzt akkor még csak zárolták a számlán. Majd pénteken amikor megnéztük, akkor láttuk hogy aznap vonták le. Szóval talán van még egy kis remény, hogy ha aznap vonta le, hogy akkor kezd a rendeléssel érdemben foglalkozni.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Botigta
aktív tag
válasz maj-viktor #17773 üzenetére
Köszi válaszod.
Az tiszta sor, hogy nem kapom meg a terméket. De a tetves Aliexpressen mi a történés? Ha hamis terméket küldtek, nem kötelesek visszaadni a pénzemet? És akkor még mindig miért processing a status? A rohadékok mindenhol harsányan hirdetik, hogy vevővédelem, aztán sehol semmi... -
Botigta
aktív tag
válasz fotosjani #17779 üzenetére
Nem telefon, hanem autódiagnosztikai eszköz. Itt a linkje, ill. a snapshot, ugyanis az eladó már le is szedte a terméket a listájáról:
Wholesale Product Snapshot Product name is 2013 free shipping Multilingual support for Autocom CDP Pro for Cars/Trucks and OBD2(Newest 2013 verison)
http://www.aliexpress.com/snapshot/258859743.html -
Botigta
aktív tag
És vajon hol a büdös francba lehet magának az Aliexpressnek emailt írni, hogy megkérdezzem, mi a bánat van, hol van a nagy vevővédelmük???
-
fotosjani
aktív tag
válasz Botigta #18173 üzenetére
Szia!
Nincs nagy gond.
Az Ali-n jól működik a vevővédelem csak lassan.
Én egy hamis ZTE akku-nak kaptam vissza az árát és nem kellet vissza postáznom.Mindenféleképp nyiss egy Disput-ot.
Mivel hozzád nem érkezett meg a termék e-miatt nem tudod a hamis termék opciót választani sajnos,
mivel a VÁM-on bukott meg, szerintem a "Customs is holding the package " válaszd.
és írd le hogy lefoglalták mert hamis termék volt, minden infót írj le, akár a szkennelt határozatot is tudod mellékelni.
Szerintem nem lesz gond csak egy kis időbe bele fog telni.[ Szerkesztve ]
-
Botigta
aktív tag
válasz fotosjani #18175 üzenetére
Köszi válaszod
De hiszen ezen már rég túl vagyok, pontosan ezt tettem, amit leírtál, bekérték a dokumentumokat, el is küldtem a Vám-os határozatokat (hogy mit csinálnak vele?), sőt már nyomtam egy dispute escalated-et, és most ott várakozik az ügy a compliant center-ben, nézd meg légyszi ezt a postomat, itt egy fotó:
(#17758) BotigtaCsakhogy több mint egy hónapja itt áll az ügy...
Köszi[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz fotosjani #18175 üzenetére
De várj ez nem hamis termék... ha nem a magyar törvények szerint illegális!
Azért az 2 különböző dolog...Ez kb. olyan, mintha drogot akarna az országba behozatni...
Pont tegnap vagy mikor rakta be valaki a NAV Facebook-os oldalán egy "közleményt", melybe pont ilyen "autóiagnosztikai eszköz"-ről volt szó, hogy az illegállis cucc! (bár azt se tudom miaz!)https://www.facebook.com/NAVprofil
&
https://www.facebook.com/notes/nemzeti-adó-és-vámhivatal/külföldről-rendel-csomagot-ezt-kell-tudni/551617451587838"A NAV kiemelten kezeli az engedély nélküli termékek (gyógyszerek, védett növények, állatok, illetve az ezekből készült termékek, műkincsek) kereskedelmének, valamint a hamis termékek(pl. autodiagnosztikai szoftverek), a dohánygyártmányok illegális forgalmának és a kábítószer-kereskedelem megakadályozását. Emiatt egyre több csomagot vizsgálnak meg a pénzügyőrök röntgennel."
&
"Néhány esetpélda:
Kínából egy darab plüss játék érkezik, mely a vonatkozó szállítólevélen „Toys” (játék) árumegnevezéssel és 15EUR értékben került feltüntetésre.A küldemény súlya, valamint a röntgenes átvilágítás alapján megállapítjuk, hogy az árumegnevezés helyes és az érték is megfelelő, így vám- és ÁFA mentes kis értékű áruként forgalomba bocsátás céljából bejelentettnek tekintendő, ezáltal kézbesíthető a címzett részére.
Japánból rendelt küldeménykéntMP3 lejátszó érkezik. A szállítólevélen árumegnevezésként „MP3” és értékként 120 USD szerepel.
A röntgenes átvilágítás és a belső áruvizsgálat alapján megállapítjuk, hogy az árumegnevezés rendben és az interneten fellelhető adatok alapján az értéket is elfogadjuk. Adott esetben 150 EUR értékig a küldemény vámmentes, de az ÁFA tv.alapján adóköteles, így elektronikus úton árunyilatkozatot nyújt be a Magyar Posta Zrt., mely alapján előírásra kerül a 27 %-os ÁFA. A fizetendő ÁFA összege120 USD, az érvényes árfolyamon (215,21) számolva, 25.825 HUF vámérték után6973 HUF. A közteher közlése és bevételezése után a küldemény kézbesíthető a címzett részére.
Japánból magánszemélytől mobiltelefon érkezik a szállítólevélen árumegnevezésként „Gift phone” (ajándéktelefon), értékként 20 EUR szerepel.
A röntgenes átvilágítás után belső áruvizsgálat alá vonjuk a küldeményt és megállapítjuk, hogy a küldemény tartalma egy darab Iphone4 okos-telefon.Mennyiségéből adódóan elfogadható lenne ajándékként, viszont az értéke nem felel meg a kereskedelmi forgalomba alkalmazott értékkel. A címzett értéknyilatkozatot küld be miszerint a telefon értéke 520 USD, mely megfelel a vámadatbázisban fellelhető értékekkel, így a vámérték elfogadható és a Magyar Posta Zrt. elektronikus úton benyújtja az indítványt a magánszemélytől magánszemélynek küldött ajándék küldemények esetében alkalmazható 2,5 %-os átalányvámtétel, valamint 27 %-os ÁFA kulcs alkalmazásával. Számszerűsítve a fizetendő közteher 520 USD, az érvényes árfolyamon (215.21) számolva, 111.909HUF vámérték után a vám (111.909 HUF 2,5 %-a ) 2798 HUF és az ÁFA pedig(111.909 +2.798 =114.707 HUF ÁFA alap 27 %-a) 30.970 HUF."
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
maj-viktor
őstag
válasz asturel #18128 üzenetére
Nem igazán, konkrétan az ottani rendeléseimből 3-4 után kellett full refundot intéznem... szerencsére mindnél visszaszereztem a pénzt, csak az a vicc, hogy ilyen augusztusi, szeptemberi rendelések, pénz vissza - újra rendeltem és azt talán jövő év elején majd megkapom...
Az ott ilyen 3+hónapos lesz így összesen a szállítás a 2hó totjázás miatt...
Amúgy miért kérded? Nem csináltál azokra refundot 45nap után? Vagy esetleg reménykedsz benne, hogy visszajött a pénz és megjön a csomag is!? Ilyenbe én is reménykednék, de sajnos egyik sem jött meg és nem is fog szerintem, mivel ezeket tuti visszafordították még ott - országon belül!
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Botigta
aktív tag
válasz maj-viktor #18180 üzenetére
Akkor visszajavítanék:
De, ez hamis, és nem illegális termék!
Illegális az ezen hamis termékek forgalmazása! -
Terentius
őstag
Lenne egy claimem a tinydeal felé,mert nem kaptam meg a gázsprayt amit rendeltem.Nem volt trackinges a cucc és a tinydeal egy kamu rag számot adott be bizonyítéknak.Most ott tart az ügy,hogy én a claim menü alatt semmit sem tudok írni,hogy ez kamu.Mit tehetek?
OnePlus 12 16/512
-
asturel
őstag
válasz maj-viktor #18181 üzenetére
Refundot mar kaptam naygnehezen (mindig irta, hogy varjak kovetkezo hetig --- mar latja, hogy elhagyta kinat, stb.. zarjam a disputet, aztan letelt az ido es escalalodott a dispute, oda nem nyogott be semmit, ali 2 nap mulva visszaadta a casht). Igazabol csak az a baj, hogy direkt azert rendeltem +1 lampat, hogy a masik rossz helyett kuldjon meg egyet, igy most visszakaptam egy arat, az elado valszeg mar nem lesz olyan kedves es kuld helyette ujat
Mas, ha untracked csomag nem jott meg tobb mint 2 honap utan, akkor azt mar ne varjam, mi? Refund volt, csak gondoltam hatha megjon, duplan meg nem akarok fizetni (nyilvan ha megis megjonne kifizetnem)
-
Botigta
aktív tag
válasz maj-viktor #18183 üzenetére
Mindkettő. Ez együtt egy rendszer.
-
slezakimi
senior tag
válasz Terentius #18184 üzenetére
Ugyanez van Nekem is csak 2 cuccal.Nálam már tovább is lépett.
Nem tudom ezután mi lesz,visszakapom.-e a pénzem.Ott én se tudtam irni semmit
Én irtam a contact us menüpontba,hogy kamu a track.[ Szerkesztve ]
""Szabadidős elfoglaltság.Nem feltétlen a pénz hajt.:-))""
-
szili.tamas1
senior tag
Minidealen kb hány nap szokott lenni a processing?
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
agoka07
senior tag
Üdv. A jövő héten szeretnék egy telefont az Alibabaról. Náluk, mikor kezdődnek az ünnepek, karácsony előtt van remény, hogy megjőjön?
S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
Hunujv
tag
válasz szili.tamas1 #18188 üzenetére
A 5. munkanap letelte után érdemes rákérdezni, hogy mi a helyzet. ( Általában 1-3 nap)
-
fotosjani
aktív tag
válasz Botigta #18192 üzenetére
Hop, az előzményről már megfeledkeztem.
Nem tudsz mást tenni mint várni, sajnos nagyon lassú az ALI ilyen téren is.
Az én akku-s problémámnál az eszkalálás után kb. 6 hét múlva kaptam meg a Refund-ot, már rég le mondtam róla, amikor váratlanul kaptam a mailt.
Igaz a te tranzakciód nem $10-os tétel ezért megértelek, próbálj rákérdezni e-mail-ben.#18180 maj-viktor
Szerintem hamis, mert nem eredeti.
Az idézetben is az van amit ki is emeltél hogy: "valamint a hamis termékek(pl. autodiagnosztikai szoftverek)"
A Drog az azért más dimenzió lenne szerintem... -
synar
őstag
válasz agoka07 #18196 üzenetére
Dehogynem, általában miután a kosárba dobtad a terméket, kiválaszthatod a szállítás módját és csak aztán fizetsz, ezenkívül érdemes megnézni a kupon kedvezményeket is ha vannak, akár 20$-t is nyerhetsz vele.
PandaWill-en ezt találtam egy telefonra:
Express Shipping Method
DHL Hongkong $22.05
HongKong FedexIE $28.44
EMS $31.39
Airmail
Reg Airmail By China Post $0.00
Airmail By Swiss Post $0.00
Reg Airmail By Singapore Post $3.75
DHL GLOBAL MAIL
DHL GLOBAL MAIL $7.20[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Dell notebook topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest