- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vadkörte
addikt
válasz zitaa01 #15750 üzenetére
Jól választottál. Rühellem a fehér telefonokat, de a P780 fehérben valami észveszelytően szép...
Várjuk a beszámolód. Amúgyis kiváncsi vagyok egy nő milyen szempontok alapján értekel egy telefont. (ne vegyél bele semmiféle hímsoviniszta fehangot!)
Enyim cucc még mindig Szingapúrban dekkol...Üdv. V. Körte
-
zitaa01
csendes tag
válasz vadkörte #15752 üzenetére
Rábeszéltetek Nem tudom, kis zöldruhás barátaink mennyit ülnek rajta, de talán jövő héten már itt lesz.
A srácok már kb. körbejárták a témát, de biztos néhány dologra nem figyeltek, és itt jövök én a képbe
A praktikumáról annyira nem írtak, szóval majd kipróbálgatom különböző helyzetekben, mennyire jól működik.Ne is mondd, már augusztus végén rendeltem egyet (fekete, nem jött meg), és lógattam az orrom, hogy nem is lesz fehér belőle. Amikor a teló topikjában valaki linkelte, hogy van már fehér, azonnal rendeltem egy olyat. Külön tetszik, hogy a kijelző körüli rész fekete maradt.
Bár gépészmérnök vagyok, megpróbálom lányosan megközelíteni a témát
Én 11-én rendeltem és, 21-én küldték ide, 28-án érkezett meg, azóta a vámon van. "Vámkezelésre vár" tegnaptól. Alis rendelés, ingyenes SG-vel, ilyemsire számíts. Mikor rendelted?
-
vadkörte
addikt
válasz zitaa01 #15753 üzenetére
A gépészmérnök nem az a tipikus csajos szakma... De nem is baj, legalább a telefonra sem mint furcsa csilingelő bigyóra tekintesz.
Először 11-én rendeltem Tmall-tól, de több, mint egy hétig nem kaptam TN-t, meg az ezt firtató leveleimre választ, így $ vissza. Majd 25-én rendeltem egy másik webshopból. 2 napon belül kaptam TN-t, SG-vel jön a cumó. SG-n még nem él a szám, de 4px már látja, egyelőre Szingapurban dekkol. Gondolom várja az átvilágítást. Remélem a jövő héten elindul.
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
zitaa01
csendes tag
válasz vadkörte #15755 üzenetére
Ó, szóval nem a Lenovo-s tábort fogod erősíteni?
Én meg is lepődtem, hogy az enyém viszonylag jó időt futott, elképzelésem nincs, mi alapján jön valami gyorsan, valami meg sokkal lassabban. Nekem első külföldi rendelésem volt ez a teló (jobban mondva a fekete), és tudom, hogy senki nem tehet róla, hogy elakadt, de bosszantó így első tapasztalatnak. Ez a fehér szépen megjött, el is kapták a vámon... sokszor azt érzem, az égiek nem akarják valamiért, hogy ilyen telefonom legyen Remélem, a használata során rácáfol erre.
Hát nem, a járműtechnika szakirányon egyedül vagyok lány (autó/motor-teló-fotó-evés-alvás )
-
vadkörte
addikt
válasz zitaa01 #15756 üzenetére
Nem, nem Lenovo-s leszek. Bár nem sokon múlt. A három legesélyesebben a P780 is benne volt.
Rendeltem már ezt azt külföldről, de ez a legkomolyabb rendelésem eddig. Leadtam, elindult - legalábbis Kínából - majd ideér. Ha türelmetlenkedek sem ér ide hamarabb...
Remélem nem fogom megbánni, hogy nem itthon vásároltam.Üdv. V. Körte
-
zitaa01
csendes tag
válasz vadkörte #15757 üzenetére
Persze, nagy eséllyel ideér a cucc, felesleges siettetni - a fekete rendelésekor beszereztem flip case-t meg ilyen műbőr tokot, azok CN postával 2 hét alatt ideértek minden további nélkül. Én vártam is, másfél hónap környékén kezdett megfogalmazódni bennem, hogy ez így nem oké, pár nappal később pedig az, hogy hát ez nem igazán fog ideérni
Itthon csak a prémium gyártók túlárazott cuccai vannak sajnos (oké, hogy jók, de aki kifizet 140 rugót egy S4-re...), ami olyan olcsó, amennyiért mi rendelünk, az kb Nokia 3310. Itthon van hozzá garancia, de ki van az úgy találva, hogy garanciális idején belül még véletlen se legyen baja, utána viszont bőven.
A külföldről rendelt cuccoknál nehezebb érvényesíteni a garanciát, de a postaköltséggel, vámmal, minden kiskutyafülével együtt is ezerszer jobban megéri, mint itthon bármi, és őszintén szólva nem vagyok meggyőződve róla, hogy ezek a csájnafonok bármivel is hamarabb romlanának el, mint a márkás társaik.
Szóval használd egészséggel, és röhögj az iPhone-os emberek képébe
-
Leon91
csendes tag
válasz sagesz93 #15730 üzenetére
mennyi idő után küldték vissza neki? milyen státuszig jutott el a csomag?
Henker2: Nálam is hasonló a helyzet 2 akksis telóval a trackingit-en: Thu 10/31/2013 4:26 am PEK NULL
Ilyen nagy az esély h innen nem jut tovább? A csomagokat innen fordítják vissza ha gázos? Itt a fórumon volt vki akinek már ideért a cn-es 2 akksis csomagja, emiatt egy kicsit még reménykedem már csak 26 napja van megérkezni..
[ Szerkesztve ]
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Lenne kérdésem, nem találtam semmit, hogy mi az aktuális helyzet. Csak nagyjából:
Swiss-post küld akkut / akkukat?
SGpost csak egy akku?
HKpost semmi akku?Helytálló?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
Palomar
csendes tag
válasz maj-viktor #15544 üzenetére
Szia,
Van valami fejlemény azóta a 60 vs 90 nap max delivery time ügyben Alin?
Nekem holnap jár le a 60 nap feladástól két termékemre, úgyhogy nyomni fogom én is a dispute-ot.
Eladókkal beszéltem, mindkettő nyomott egy "extend delivery time"-ot, és "be patient", "we asked our logistic about investigation the package" lényegű választ küldtek.Üdv: Palomar
-
Palomar
csendes tag
válasz tomy_cz #15761 üzenetére
Swiss küld akkut
Sweden hivatalosan 1 akku
HK elvileg semmi akku
SG 1 akku
DE is küld akkut, 1 vs 2 nincs szabályozva elvilegaz 1 akku nem /termék van szabályozva, legalábbis nekem SG át sem vett eladótól olyan csomagot, amiben több db (beépített akkus) mp3 volt. Swiss-esl elvileg úton van.
Üdv: Palomar
-
-
maj-viktor
őstag
válasz Palomar #15762 üzenetére
Még semmi... "Dispute in Progress" státuszba van és átkerült az "ali hatáskörébe" ők vizsgálják ki a "körülményeket"...
Status: Dispute escalated
Reminder: The dispute has been escalated. Your dispute will be submitted to our Case Management Team. We will contact you at the complaint center as soon as possible.[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Siriusb
veterán
Van valakinek tapasztalata, hogy AA újratölthető akkumulátorokat milyet és honnan érdemes rendelni?
-
RVR400
veterán
válasz maj-viktor #15767 üzenetére
Most már nekem is van egy ilyenem. Az eladó váltig állítja, hogy ez bizony már hamarosan megérkezik, kért is egy 14 napos szállítási idő hosszabbítást, de szarik rá, hogy megkérdezze a postát, hogy hová tették a csomagot, ha nem küldték el, és még vissza sem adták neki...
-
asturel
őstag
válasz RVR400 #15769 üzenetére
Nekem szeptember 2-an rendelt csomagra irta, hogy varjak meg kicsit mert itt a haloween meg a karacsony (ja meg persze, hogy mekkora negativ kihatassal van az o boltjara, hogy disputet nyitottam, miutan 1 honap alatt nem volt kepes valaszolni az uzeneteimre)
Ezt viszont nem ertem, hogy egyoldalúan hogy tudja meghosszabitani a delivery date-t.. most ranyomott +30napot, igy, hogy eltelt 60..
Mondjuk paypal se jobb, 44. napon nyitottam caset, annyit valaszolt az elado, hogy leirta az ebay-es nickem ( 275588 feedback score alatt megtanulhatta volna hasznalni az ebayt/irni)
-
RVR400
veterán
válasz asturel #15771 üzenetére
Jah, nekem is simán rákért még 14 napot, de minek várjak, ha tudom, hogy nem jön meg...
Jah, a másik okos eladónál én próbáltam meg még kérni neki jófejségből időt még, mert nem volt sürgős, és amúgy is csak egy telefontok, erre visszautasítja, hogy márpedig a csomagnak ide kell érnie... 3 nap volt még hátra, szóval két dispute van most alin nekem. -
vegita-san10
csendes tag
Heló! én tmallbox-on néztem egy telót és a shipping calculatornál a dhl-re 5-7napot ír..ez mennyire reális? mert itt nem pont ilyen hozzászólásokkal találkoztam.. és az összes free, szóval mért választanám pl a "Reg China Post"-ot, ami 25-30 nap?
-
Bati0501
őstag
válasz vegita-san10 #15774 üzenetére
Vki feljebb írta,h 6 nap alatt meghozták a csomagját.
A DHL-ért fizetni kell+tuti,h a vámon megfogják=a cuccos 27%-át le kell még csengetned állambácsinak+1300 költséget is felszámolnak.
Az ingyenes postáknál van esély,h ezt megúszod,cserébe várnod kell vmeddig. -
Henker2
addikt
Üdv!
Azt sikerült -e már kiderítenie valakinek, hogy a NULL jelzés az ténylegesen azt jelentheti-e hogy a csomag már nem jön meg?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Henker2
addikt
Az ismerős, illetve PH-s barát egy viszonteladói oldalról rendelte a telefont, ami 9.30-án jelent meg státuszként, hogy felvéve. Azóta semmi, illetve most jött ez az új NULL dolog.
Az adatokkal megkerestem a szállítót. A rendelés nem paypalos. Az illető aki válaszolt neki azt mondta, hogy, hogy nem fordították vissza a telefont.CN posta és 2 akksival van a teló.
Ti mit gondoltok erről az esetről?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Danny Ocean
csendes tag
válasz szaboger #15490 üzenetére
Október 11-én rendeltem a fókapricetól egy telót, a szokásos két kamu tracking number után nyitottam rájuk egy Paypal dispute-ot, mert az ígérgetésből nem lesz semmi... Csodák csodájára másnap - azaz 19 nap tétlenség után - máris elindult a csomag is a TN alapján... ennek tudatában rendelj tőlük, hogy az ottani Cheng füllent néha.
[ Szerkesztve ]
:: What we do in Life, echoes in Eternity ::
-
Leon91
csendes tag
válasz Henker2 #15776 üzenetére
Utána néztem a dolognak mert nekem is ez a státuszom, fordítási hibáról lehet szó, mert ha kínai nyelven kérem le a trackinget akkor ott nem null a sztátusz hanem egy kínai szöveg ami lefordítva légi szállítást jelent..Szval ha isten kegyes hozzánk akkor már a gépen van, ha nem akkor még a reptéren, de ez az állapot szerintem semmiképpen sem azt jelenti hogy nem jön meg..
-
asturel
őstag
válasz Henker2 #15778 üzenetére
Nekem eddig osszes CN -nel volt NULL, szerintem csak lustak angolra leforditani, ha megnezed a tracking kinai verziojat akkor lathatod, hogy valami ilyesmit ir: 2013 交航 PEK 匈牙利, ami google translate szerint nekem pl: cross Airlines PEK Hungary 201309120451
Leon91: nekem van olyan csomag, aminel szept. 12-en valtott erre, az alatt mar jetski-vel is elhoztak volna szerintem inkabb csak annyit jelent, hogy a repuloteren van, ezutan szokott jonni egy 3. celorszagba elkuldve, azutan indul meg a csomag
[ Szerkesztve ]
-
zenefan
aktív tag
Tudja valaki, hogy a német Play Store hány EURO kipostázási költséget számít fel az ottani rendelésekkor?
Szeretném evvel is frissíteni a Nexus5 árkalkulátort.[ Szerkesztve ]
2021-as Black Friday akciók és konzol árak gyűjtése: https://bit.ly/bfd_21
-
evabf
tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, ha a geekbuying-nál rendelmtem egy Lenovo A820-at okt 31-én (fizetési státusza: Payment confirmed processing, vissza tudom-e mondani a rendelést, és hogyan? Ha igen vonnak-e le valamilyen összeget? Az oldalon nem találtam erre vonatkozó infót.
-
vegita-san10
csendes tag
válasz Bati0501 #15775 üzenetére
Köszi!..ja, igen közben láttam, hogy dhl fizetós.. amúgy azt látom, hogy átlagba nagyon lassú a posta, meg bizonytalan, mindenki izgul, mert hogy visszafordul a csomagja, megi ilyenek.. és főleg minideal,antelife meg tmallboxról rendeltek.. az ebay már nem játszik? én onnan sokmindent szoktam rendelni (kisebb dogokat)..az se gyors, de nem szokott probléma lenni. valaki rendelt onnan? ha igen, hogy ment?
-
sicc33
aktív tag
Ugy latszik nalam sem lesz egyszeru a menet. Tegnap kaptam egy mailt, hogy nincs abban a szinben amiben rendeltem a keszuleket. Csereljek feketere. Probaltam bealkudni egy tokot hamar fekete lesz. De kemenydio a kinai nem hagyta magat. Kerdeztem mikor kerul postara 4 napon belul szerinte. Hat kivancsi leszek. Egyebkent pandawill es meg mostis van kiteve a shopban olyan szinu, ami erdekel .
[ Szerkesztve ]
-
vegita-san10
csendes tag
..ja, csak ezt a szöveget nem értem: "When deliver international packages, custom duty, related with every country's policy and is always involved, for which we won't be responsible for. We always declare USD$30-$40 for each phone/pc, if you have any good advice about declare amount, pls leave a message on paypal when you make a order, thanks."
pontosan ez mit is jelent? -
Zeki
nagyúr
válasz vegita-san10 #15787 üzenetére
A lényeg, hogy szingapúri posta csak 1 akkuval küld, hongkongi nem küld, kínai sem.
A kínai ebayes eladók is ezeket a postákat használják.
Ezért keres mindenki új útvonalat, mert a gyorsposták hozzák, de jelentős a felár.Az idézett angol szöveged meg arra keresnek tippet, hogy lehet a vámot kikerültetni, ami sok országban sújtja a telefont/pc-ket kínából rendelő vásárlókat.
-
válasz matepe #15790 üzenetére
Október 7-én rendeltem meg. Október 11-től élt a tracking number. Október 19-re írja, hogy célországba elküldve, és október 22-én érkezett meg. Vámkezelték, ott pont közbejött az ünnep. 28-án kaptam kézhez, mert ugye Pest messze van tőlünk... Akik velem együtt rendeltek, Pest környékén már pénteken 25-én megkapták.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
matepe
csendes tag
válasz Victoryus #15792 üzenetére
én október 4-én rendeltem, SG-vel, 11-én tracking, majd 20-án közölték hogy visszafordítva, az aksi ügy miatt nem engedték (SG)..majd írja, helyreállt a rend, október 27-28-án újra feladva SG-vel..akkor én a balszerencsésebb voltam/vagyok. Persze a tracking alapján még mindig Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
..... -
kraven54
aktív tag
Szerintetek ez elveszett vagy lezuhant a gép? O.o
RB753279475CN -
GIJoe
addikt
mondjuk felírja a NAVos, egyrészt ha begyűjt naponta 6-8 at megvan a napi eredmény továbbá, ő ki tudja keresi h hová kinek megy, és ha ne talán üzletszerűleg végzi a tevékenységet ki lehet tolni egy alap 200E Ft os bírságot v többet. Ami ugyebár növeli az ő eredményességét, esélyt az év-végi jutalom-prémiumra.
-
Outlander
addikt
Az én csomagomat sztem valami orrmotoros, vagy lábbal hajtós repcsivel hozzák, mert már több mint egy hete a levegőben van...
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
Szabyka_
tag
Rendeltem az aliról egy telót, cn postal volt, ami átváltott se postra kb 1 hónap után ...
van egy se post ragszámom amit egyedül a http://directlinktrackedplus.com lát, a 17track nem ...
only order shipment recorded van ott is 24/10/13 18:00-tól semmi más ...
érdemes az eladóra egy disputet nyitni ? 10 nappal meg kibővitette a szállítási határidőt is , még van 24 nap hogy ideérjen a csomag ...
De tuti nem kapom meg
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest