- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Johny26 #20898 üzenetére
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Johny26
tag
válasz Rottweiler89 #20901 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Pedig keresgettem a neten de ezt nem találtam.
-
ugforma
tag
Sziasztok! Milyen AIO hutest ajanlanatok lga1700 12600k-ra 25-35k kozott ami ebben az arkategoriaban elfogadhato?
-
addikt
40K-ért van a Rufusz-nál Arctic LF II 360. Picit több tudom, de ennyiért a legjobbak egyike.
Meg kell nézni azonban, hogy milyen házba lesz beszerelve mert vastagabb a radiátor mint azt átlagos AIO-é.⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
Van egy AC Liquid Freezer II 360-as AIO-m (7800X3D-hez használom) és tegnap óta a 3 venti közül az egyik elkezdett furán "viselkedni". Amikor bekapcsolom a gépet akkor nagyon hangosan kattog és olyan hangot ad ki mintha beleakadna valamiben és sokkal lassabban pörög mint a többi majd le is áll. Ilyenkor kikapcsoltam a gépet, áramtalanítottam és megnéztem hogy van-e valami a venti útjában de teljesen tiszta. Újra bekapcsolom a gépet és rendesen működik, nem ad ki hangot és ugyan olyan gyorsan forog mint a többi. Nem értem hogy mi lehet a baja, először azt gondoltam hogy ez az egy venti elromlott és csapágyas vagy ilyesmi, de utána meg teljesen normálisan működik. Úgyhogy elkezdtem gyanakodni valami szoftveres dologra, pl. Armoury-ban nemrég frissült a FanExpert és mintha azóta csinálná ezt. Nem tudom hogy lehet-e ennek köze hozzá.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
addikt
válasz Rexcor #20906 üzenetére
Azért mert lefrissült a FanExpert még nem lenne szabad kattognia. Teszteljük le, terheld be a procit mondjuk egy C23 teszttel és nezzük meg, hogyan fog viselkedni az a venti.
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
nagyúr
-
Rexcor
őstag
Angie, Locutus: Köszönöm a tippeket és a gyors választ. Ráeresztettem egy Cinebench R23-at ami felvitte a proci hőfokot 78-ra ami mellé elvileg már 100%-on pörgeti a ventiket amik a radin vannak. Semmi kattogást nem hallottam, teljesen normálisan működik. AC Odysseit is ráküldtem mert az pörgeti a legjobban nekem a procit, néha 90-100%-on és ott megy fel egyedül 70 fok körülre (többi játékban csak 45-50) de ott sem jött elő a hiba. Csak indításkor. BUG-osnak sem tűnik meg nem látom hogy koszos lenne. Szóval fogalmam sincs mi baja lehet.
-
Raidon
őstag
válasz Rexcor #20911 üzenetére
Nálam volt olyan anomália. Hogy alul a házban volt 3 sorban. Nem volt egyformán meghúzva a 4 csavar. Mikor lekapcsoltam a gépet és mikor állt le a venti súrlódó hangja volt. Kicsit meg volt a venti ház húzódva. Átnéztem a csavarokat. Húz lazít. Aztán nem volt semmi baja.
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Garsza
veterán
Helló! Szeretném a RAM -okat vízzel hűteni, de épített vízre nemakarok költeni. Viszont van, egy LF 420 AIO -m.
Ezért arra gondoltam, hogy azt megbontanám és rákötném a RAM -blokkot. Az volna a kérdésem hogy így a pumpája megbírkózna e a feladattal, gondolom úgy megnövekedne az átmeneti ellenállás. Nyilván az a pár vatt amit a RAM -ok leadnak nembefolyásolna semmit. -
Garsza
veterán
válasz szasanyi #20914 üzenetére
Milyen problémákat látsz benne? Ez még egyenlőre csak terv. Azért szeretnem meghalgatni mások véleményét.
Egyenlőre DDR4 4200C16 1.48V. Az a baj játék közben a VGA befűt nekik, és felmennek 42-42°C -ig is akár.
Meg ez elsősorban inkáb a DDR5 váltásnak szólna majd. Azok melegedősebbek. -
Grózi
Topikgazda
válasz Garsza #20915 üzenetére
Vízhűtés topicban ezerszer kielemeztük,hogy totál értelmetlen a ramok hűtése-kivéve ha az áramlás csökkentése a cél.Ha előre akarsz lépni,akkor a vga-t vizezd le.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
hadogabi1
senior tag
válasz Garsza #20917 üzenetére
Milyen magas frekit akarsz elérni. DDR5 ramom van jelenlegi 6000-res de volt a gépbe 8000-res is. Semmi baja nem volt annak és ennek sem a hőmérséklettel. Vga mondjuk nem nagyon hűti be mivel 4090-en batár nagy hűtő van.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Rottweiler89
senior tag
Esküszöm nem gondoltam, hogy ennyit fogok szívni vele. Mondom felrakom, pár másodperces bubioszlatás, és csókolom... De annyira be volt levegősödve, hogy magam sem hiszem el, csak bugyugott, zúgott, szörcsögött, közben egy-két üresmenetet is elkapott a pumpa 7-8000-es fordulaton(ami nem tudom hogy sikerült), közben semmi hűtési teljesítmény, proci felmegy 60 fokra, egyre csak emelkedik, hűtőventik 2000rpm-en, radiátor vissza ki, forgat, teker, nyomkod, ütöget(pumpát is), gépház oldalra fektet, stb Már majdnem feladtam, hogy ez lesz rajta... Hihetetlen, hogy ~3 hónap alatt ennyi levegő került bele, de hogy hogy az anyja picsájába...
Most járatom egy ideje, Cinebench R23-al már terhelve, még mindig van néha egy kis bubihang, de remélem majd idővel megszűnik. Hőmérséklet 20 fokos szobában max. 50 fok, ami azért szerintem nem rossz(i5-7400).
Ez lett a végeredmény végül.
[link][ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
VTom
veterán
válasz Rottweiler89 #20921 üzenetére
Egy idő után elvileg eljut az összes bubi a legfelső pontba, akkor elhallgat.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Garsza
veterán
válasz ftamas0201 #20925 üzenetére
Elméletileg van. Én nemvagyok othon csak az asszony küldte a képet. De leírás alapján van.
Annyi hogy az oldalon ahol igényelni lehet ott az első linken kell kérni nem a másodikon.
Az elsőn csak a vásárlás dátumát kell megadni, se számlát se pumpa számot nem kér. A másodiknál kéri ezeket az adatokat, és az alapján az enyém nem érintett. -
Garsza
veterán
válasz ftamas0201 #20925 üzenetére
-
nagyúr
válasz Garsza #20927 üzenetére
MX5-el ne rakd fel (a hűtés átadásával nincs gond, csak élmény a blokk lebontása és eltakarítása), inkább MX4, vagy MX6.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Rottweiler89
senior tag
válasz miqlas #20932 üzenetére
Mondjuk az nem rossz dolog, ha van support, és működik is
Csak simán nem küldenek cseredarabot?DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
miqlas
őstag
válasz Rottweiler89 #20933 üzenetére
Nem tudom, itt, a topicban javasolták a srácok, hogy tegyek egy próbát a Lian Li-vel, mert lehet, hogy az én AIO-m is bele esik a hibás szériába (így is volt).
Szépen leleveleztem velük a dolgot, vissza is jeleztek szinte azonnal, hogy küldenek is csere darabot. Én örültem és úgy voltam vele, hogy majd - ahogy, Kínából szokott - egyszer megérkezik a csomag. Erre itt van!Amúgy, ha valaki szeretne egy ilyet szétkapni és Pécsen jár, szívesen oda adom ajándékba a hibás darabot - persze a szériált leszedtem róla!
[ Szerkesztve ]
42
-
Rottweiler89
senior tag
válasz miqlas #20934 üzenetére
Az enyém már a javított szériába esik, de őszintén szólva örülnék egy plusz cseredarabnak.
-
NFree
addikt
Srácok , olyan kérdésem lenne , hogy megoldható-e ha veszek egy aio-t egy vga-hoz , de később cserélném rajta a vga blokkot ? van szerintetek erre megoldás?
vga
-
Locutus
veterán
Ha az eiswolfokra gondolsz, akkor nem. A pumpa egybe van építve a blokkal. Tehát a csöveken hiába van gyorscsati, csak a blokkot külön nem tudod cserélni. Meg olyat se árulnak, hogy blokk és pumpa külön, csak egybe csövezéssel és radiátorral.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
TBT
addikt
Sziasztok!
INTEL CORE I7-14700K 3.4GHZ LGA1700 vagy INTEL CORE I9-14900K 3.2GHZ LGA1700 milyen vízhűtőt ajánlotok?
Sajnos a házamba csak 240/280-as méretű vízhűtő fér bele. Ekkora elegendő lehet ezen erősen melegedő processzorok lehűtésére?
Vagy inkább 360/420 az ajánlott?Előre is köszönöm a segítséget!
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
válasz BioNiCMaN #20940 üzenetére
Nem tudom, a házam leírásánál csak ennyi van:
"Removable top panel, with top fan mounts pre-drilled for 240mm or 280mm radiator compatibility."Radiator Mount Locations
9.4" / 240 mm
11.0" / 280 mm
Rear
4.7" / 120 mmJelenleg léghűtés van, de fejlesztés lenne és ezt a hűtőt már nem szeretném az újabb processzorra rátenni.
Az összeg igazából mindegy, de új gépházat most nem nagyon szeretnék venni, mert "tetszik" a mostani is.
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
BioNiCMaN
addikt
-
miqlas
őstag
Ti rátennétek az Arctic P12 PWM PST-t a Lian Li Galahad radiátorára az eredeti ventik helyett?
42
-
TBT
addikt
válasz BioNiCMaN #20944 üzenetére
Szia!
Rendben. Köszönöm!
Megmérem, ha belefér, akkor elegendő lehet akár egy i9 14. generációs processzor lehűtéséhez is? Külföldi oldalak szerint oda már a 360/420 az ajánlott.
Vagy maradjak a mezei i7-nél? Semmiféle tuning nincs tervben, sima gyári értékekkel akarom használni a gépet."I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest