- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
sokadjára, lehet ám normális gépet is venni : )
olyan 6 éves gépről írok most, billzetet már kicsit szétvertem az tény
na ezt a setupot vidd át másik szobába, kezdjük...5..4..3...1...nyertem:d
meg vágd be táskába ha úgy van, meg lehetne sorolni
a 17-es gép az meg már gyilkos, egyszer volt, nem is lesz több, most 14-esről tolom és hát nem olyan rossz ennek a kijelzője, srgb 87-et tud
van pro/kontra desktopnál és notebooknál is bőven, de átlagembernek notesz legtöbbször simán elég_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dr. Akula
félisten
Minden családban van aki játszani akar, szóval de, nagyon is kell a pc, sőt, az való igazán játékra, nem az öledbe olvadó, kisteljesítményű laptop. Notebook hordozni kell, az egy mobil eszköz mint a telefon. Persze lehet próbálkozni DTR-nek használni, de mindig is csak egy kompromisszumos kényszermegoldás lesz.
-
Kolbi_30
őstag
Megy a warez, de mar nem csovon.Olcson lehet online nezni, sorit filmet. Nalam ha erdekel egy jatek ha font van leszedem kiprobalom, ha tetszik megveszem ha nem akkor törlés...egyszerubb mint levelezni a supportal, hogy kuldjek vissza a penzem.Kar hogy nincsenek demok mint 20-30 eve..
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Dr. Akula
félisten
"Játékra átlag családnak konzol kell."
Főleg konzolra meg se jelenő játékokhoz... Vagy stratégiára, fps-re, amihez egér + bill kell... Vannak olyan játékok amihez elég a konzol is, de azt kijelenteni hogy úgy en bloc játékra jobb lenne, az elég merész. És akkor még arról nem is beszéltünk hogy melyik játék melyik konzolra jelenik meg, vagy abból is megvesszük mindet? Mert akkor már ott vagyunk hogy olcsóbb lett volna a pc-t fejleszteni, és utána még a szoftver is olcsóbb.
"PC-s játék az indokolatlanul drága dolog."
Konzolon is. Pc-n csak a hardver kerül többe, de a konzolt se a Máltai Szeretetszolgálat adja ki, behozzák szoftveren amit elvesztenek hardveren. És ugye pc-n se a semmire fizeted ki a lóvét, olyan látványt kapsz cserébe, amiről konzolon nem is álmodhatsz. A konzolos max grafikai beállítások nagyon nem ugyanazok mint pc-n a maximum. Nekem is volt konzolom, előző genből 2 is (Xbox és PS is), de amint kijött a játék pc-re is, onnantól hanyagolva volt.
"Kíváncsi lennék megy még a kalózkodás, vagy már elhagyták az emberek?"
Szerintem ezt nem nehéz kitalálni. Több pénze lett az embereknek azóta?
-
Pikari
addikt
Szerintem érti, hogy mit mondasz, de play station 5-re van max az a pár game, amit a stúdiók időnként kiadnak, pc-re meg játékok milliói az elmúlt 30 évből, aaa, b, casual, indie játékok egyaránt, újabb és régebbi windowsokra, mégrégebbiek dosra, plusz emulátorok százai minden régebbi hardverplatformhoz, emellett a böngészős játékokról se feledkezzünk meg.
Még ha csak egy overclockolt core2quadot kezdtél el használni 2008-tól a mai napig gamingre, benne egy 8800gt-vel, és 2030ig akarod ezt használni, az akkor is több ezerszeresen nagyobb játékélményt fog nyújtani számodra, mint egy bármilyen play station.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Dr. Akula
félisten
4K? Oké, lássuk csak ki mit kap 4K címszó alatt! Vegyük a Cyberpunkot, az van pc-n is, konzolon is. Konzolon Performance módban elérhető a 60 fps benne. De mit is takar pontosan az a Performance mód?
"PS5: Performance mode is 2240x1260 with 3072x1728 dynamic resolution. It hits 60fps with slight dips.
Xbox Series X: Performance mode is 2458x1382 with 3168x1782 dynamic resolution. It hits 60fps with slight dips, though it performs slightly worse than PS5" [link]Mint látod masszív felskálázást, 4K-nak közelében se járó valós felbontással. És ez még RT nélkül, lássuk csak mi is van akkor ha az is kéne:
"For both consoles, ray-tracing mode is locked 2560x1440 at 30fps and mostly focuses on indoor shadows and extremely minor improvements."
Nálam viszont a 4K az 4K, nem fele, meg negyede. Még mindig szeretnéd az összehasonlítást?
"Egyébként lehet egeret és bill-t dugni konzolra is már nagyon régóta."
Rádughatod, csak nem támogatja kb. semmi. Netezni tudsz vele konzolon, ennyi. Én se viccből vettem Xim4-et, átalakítja kontroller mozgássá az egér+billt. FPS-nél még oké, de mondjuk Diablonál nagyon gáz. Ugyanis továbbra is kontroller mozgást vár a játék, ami ugye joystick alapú, nincs olyan mint pc-n, hogy odaklikkelsz valahova és odamegy az embered. Egérrel húzod a "joystickot", amint elengeded, megáll. Ha arrébb akarsz menni egy képernyőnyit, közben vagy 5x vissza kell raknod az egeret az asztalra.
-
Pikari
addikt
Ja, az nvidia ebből a szempontból jobb, mert ott kicsit tovább tartják életben a kártyákat, a 4850et pl a 2013-mas driverek támogatják utoljára.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
törölt tag
"Steam-en előszedtem egy Dirt 2-t amihez még Xbox Live kellett és nem tudtam játszani vele"
A GFWL-t a Microsoft egyik főbűnének tartom, számomra toronymagasan a legmocskosabb DRM ami csak létezik. Nyilván elfogultan írok ilyeneket, mert emiatt nem tudok játszani a Fuel-lal úgy, hogy menteni is tudjak, illetve a régi mentéseim is elvesztek/nem ismeri fel őket. Nagyon sajnálom, mert az a játék egyszerűen telitalálat volt nálam, máig megvan az eredeti lemez.
#241 Teasüti
Starforce-os játékom szerintem nincs, de visszaemlékezve arról is írtak mindent, csak jót nem. Sikerült vele a fizető játékosokat megszivatni.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Visszatérve:
-Mobil fronton egyrészt core2es, atom N-es laptopokban ide vinyó van még általában.
-A pár száz gigás kifutó IDE lemezek relatíve olcsóak voltak, amikor elkezdett bejönni a SATA, aztán a régi vágású arcok felvásárolgatták párosával - négyesével.
-775ös, AM2, AM3mas gépeken van még IDE csatoló, de korai i7eken is szokott lenni egy port.Ma már desktop gépekben nem sűrűn látni. Ha találkozok vele, akkor általában úgy szokott lenni, hogy 1 vagy 2 db 200 giga körüli IDE lemez, 2 db 200-as vagy 500as SATA lemez.
Az egyik konkrét ismerősnél (most januárban) 1 db 200 gigás ide hdd, 2 db 200 gigás sata hdd volt, amit aztán 2 db 1 terás sata vinyóra cserélt január végén az unszolásomra, na meg mert az egyik vinyó elkezdett haldokolni (mondjuk valószínűbb, hogy valamelyik kábel rosszalkodott, nem maga a vinyó).
Nekem személy szerint van még egy IDE mobil rack a gépben, évente kb 5-10 alkalommal használom is, ha adatot kell lekapnom régi rendszerekről.
-
"Ha viszont modern kell és dizájnos is legyen, meg tudjon fogadni mindenféle trendi dolgot ÉS legyen benne 5.25-ös hely, na az tényleg nehéz eset."
Dehogy nehéz. Nézz át a házas topicba, ha érdekel. Ez az egyik legjobb ilyen típus jelenleg: Fractal Design Pop Air
"Valamint már sokan kompakt méretben gondolkodnak és egyre nagyobb divat az mITX formátum ATX (pláne E-ATX) helyett."
Ennek szvsz némileg ellentmond, hogy a legmodernebb VGA-k már akkorák, mint egy mITX gép. Persze, ha nem játszol, akkor egy NUC is jó lehet bármire, vagy egy laptop. Mindkettő energiahatékonyabb, mint egy asztali pc, viszont nem is lehet őket úgy bővíteni és építgetni, plusz a meleg se tesz nekik túl sok jót.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Pikari
addikt
Nekem kellett volna sürgősen egy, 3 héttel ezelőtt. Nem találtam egyet sem. Volt egy 30 kiló körüli szerverház, azt inkább elengedtem. Normál Chieftekből nem volt az egész interneten egy se, csak olyan, ami szét volt törve. Végül maradt a régi made in 1998-as beigie big tower házikóm. Abból kiszedtem alul a vinyó tartó rekeszeket, hogy beleférjen az alaplap, és némi faragás után beraktam alul az elejére egy ventit is. Alulra bement a lap, a vinyókat és a vinyótároló rekeszt felülre költöztettem, a 3.5-ös helyre bement egy kártyaolvasó, és így pont be tudtam férni. Jobban örültem volna, ha 2 db 3.5-ös hely lenne elöl, mert így viszont felül kell az egyik 5.25ös helyet a floppymeghajtó kedvéért elhasználni.
-
Annak idején a Nanoxiának volt ez a háza: [link] Szerintem teljesen jól eltalálták. Kettő ODD hely, elöl kb. 6 meghajtónak hely. Nyitható ajtó, letisztult külső, ventiszabályozó, stb. Meg kb. agyonüthetetlen anyaghasználat acéllal.
Csak ez már egy kifutott modell, meg a Nanoxiáról sem lehet hallani sokat (semmit).
Szerk.: ja elnézést, itt még van! [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Én a floppyt főleg bios és firmware frissítésekhez használom. Vagyis használtam eddig, mert most az alaplapon nincs is hozzá header. Szóval vagy veszek egy usb to floppy átalakítót, vagy veszek egy usb floppy meghajtót (10k).
Vagy használom a régi gépen lévő floppy meghajtót, ami viszont már komoly lassító és kellemetlenkedést okozó faktor. Vagy az imageből boot cd-t varázsolva oldom meg a problémát, ami vagy működni fog az adott updaterrel, vagy nem.
-
Pikari
addikt
Egy hete raktak fel hardverapróra olyat, ami megfelelő lett volna, de akkorra már megoldottam a dolgot.
-
Pikari
addikt
Nem a mostani gépemen kell biost és firmwaret frissíteni (általában), hanem esetlegesen más gépeken és eszközökön (sok olyan van, amiken csak floppyval tudsz frissíteni).
A fogam ahhoz nem fűlik, hogy a floppy miatt külön életben tartsak egy gépet, amiben floppy van. Jelenleg ez a helyzet, van összerakva egy régebbi gép, amiben van 2 db floppymeghajtó is, viszont valami nem kerek benne, és éppen akkor szokott az egész csütörtököt mondani, amikor élesben el kell végezni a feladatot Meg külön bekapcsolgatni, átmásolgatni arra az adatot, stb, időpocsékolás.
Hozzáteszem, kb 3-4 havonta 1x van olyan, hogy okvetlenül floppy kell, szóval ne úgy képzeld el, hogy okvetlenül ehhez nyúlok, hanem csak akkor, ha máshogy nem lehet.
-
Pikari
addikt
Nem mondanám magam szervizesnek, mert nem az a munkám, de valóban nagyon sok régi hardver kerül hozzám, amiket aztán tesztelni, javítani, simogatni kell, mielőtt eladom őket.
Core2Duo éra cuccaitól kezdve egészen Commodore64ig, minden évben hozzám kerül több doboznyi cucc.
De ezen kívül az ismerősi körömben is nagyon sokan használnak olyan régebbi hardvereket, amik máshol már kihaltak - mint amúgy a fentebb említett IDE vinyók, ami az én köreimben még egy létező jelenség.
-
Pikari
addikt
Örülj neki, nem sok olyan munka van, ahol nagyon sokat fizetnek a homokórák nézegetéséért
-
Pikari
addikt
19. Sose helyezd a barátságot a profit fölé.
63. A barát nem barát, ha árengedményt kér.[ Szerkesztve ]
-
Sőt, már sok port sem kell, főleg satából, átlag játékos júzernek. Van két m.2 slot az alaplapon, az bőven elég lehet, optikai meghajtónak hely meg az újabb házak többségén nincs. Hdd racket is csak 2 slotosra csinálják, azt is kivehetősre. Már az airflowra hegyeznek ki mindent, szerény meglátásom szerint.
Szerk.: Meg az RGB-re.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"Nagyon szupi kis kompakt építmények vannak"
Azért a legtöbb embernél van az asztal alatt kihasználatlan térfogat, szóval elfér oda egy rendes ház. Onnantól a kompaktság jelenleg csak nyűg, mert nehezebb csöndben hűteni, nehezebb alkatrészt cserélni/hozzáadni (mert nem fér be akármi). Na meg a kompaktság az extrának számít, így annak ellenére, hogy gyártani olcsóbb, drágábban adják ami kisebb. Hosszú távon... ha máshol húznák meg fogyasztás terén a vonalat, mondjuk néhány 100 W helyett néhány 10W, akkor lehetne ez az egész ésszerűbb. De amíg sebességben versenyeznek a szereplők, erre nem látok esélyt.
-
Pikari
addikt
Én nagyobb gondban vagyok, mert nálam két preferált ODD van, és mindkettő IDE. Szóval vehettem egy külön vezérlőt, meg egy sata-pata átalakítót a kedvükért.
-
ddekany
veterán
Nem vágom... Egy SATA port nem foglal közvetlenül PCIe sávokat, hanem a chipset-hez (PCH) kapcsolódnak, hasonlóképpen mint az USB portok is. Aztán chipset csatlakozik a CPU-ra valamilyen módon (PCIe x4-el AMD, vagy DMI-vel Intel esetén), és abba relatív szűk sávszélességű kapcsolatba belemultiplexeli az összes rá csatlakozott cucc forgalmát. A chipsethez csatalkozhat valahány PCIe sáv is (mondjuk x4), topologiai értelemben hasonlóan mint ahogy a SATA meg USB portok is, ami arra való, hogy te extra PCIe kártyákat tegyél bele, de ez értelemszerűen független a SATA és USB kezeléstől. (Ezenfelül persze a CPU-hoz is közvetlenül csatlakozik 16 vagy több PCIe sáv, és az ahhoz tartozó slotba szokás pl. a videókártyát dugni, de ez most mindegy.) Ezt eddig jól tudtam? Mert akkor mi köze a PCIe sávok számhoz, hogy hány SATA portot támogat egy alaplap? Azt hinném chipset annyit támogat, amennyit akar, aztán persze majd az összes SATA port forgalmát át kell préselni a CPU felé vezető csatlakozáson (ami AMD esetén történetesen PCIe x4), ami lassít ha egyszerre kommunikálna sok port, de ettől még működik.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Eh... igen, munka helyett kapkodva néztem az ábrát. Amúgy nem nagyon tudom kitalálni, mire kellhet több embernek is itt 4-nél több SATA, főleg hogy van mellette M.2-es is.
SATA bővítő kártyából vannak 20e körüliek is, és mondjuk ad +6 SATA portot. (Aztán persze M-ATX esetén előfordul, hogy kellemetlen betenni, mert elrontja a légáramlást a videókártyának...)
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Az ilyen bővítőkártyákat a HEDT (Intel Extreme, eredeti Threadripper) hiánya ölte meg. A mezei procikban van 16 (most hogy beindult az M.2, annak még +4) PCIE sáv, és ennyi. Ha beleraksz egy x1-es mondjuk hangkártyát, az is azonnal lefelezi a videokártyának járó x16-ot x8-ra, annyit meg nem ér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen routert?
- Proxmox VE
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest