Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz Pikari #221 üzenetére

PC-je bárkinek lehet. De rendszeresen fejlesztett gamer PC-je csak a PC Master Race hobbija - és elég drága hobbi -, ami azért elég elenyésző réteg. Jó oké, bármivel lehet játszani visszamenőleg 30 évvel akár emulálva is. De ez megint csak egy nagyon kis réteg, aki muzeális játékokkal játszik.
    Én speciel már ott feladtam, hogy Steam-en előszedtem egy Dirt 2-t amihez még Xbox Live kellett és nem tudtam játszani vele. (Később megtudtam hack-elt dll-lel kiiktatható az Xbox Live, de mindegy.)
    Szóval a futtatókörnyezet sem mindegy, nem úgy van az azért, hogy ha PC-d van, akkor automatikusan tudsz játszani DOS-tól kezdve mindenen át egészen napjainkig. Kutyának a tökét! Ehhez már kockának kell lenni, hogy te akár csak virtualizálj egy WinXP-t. És aztán még örülhetsz neki, ha nem hisztizik egy meghajtó se alatta és lesz hardveres gyorsításod. :)
    De persze akár lehet futtatni natívan is, ha előszeded a padlásról a 10-20-30 éves vasakat.
    Kinek van erre ideje, hogy napokig kutasson megoldásért mire ebből játék lesz? Egy dolgozó felnőttnek biztos nincs. Vagy ha van is, szerintem többre értékeli a saját idejét jó esetben, hogy out-of-the-box menjen a játék zökkenőmentesen. Én már azt is megválogatom mivel játszok, mi az ami valódi kikapcsolódás/szórakozás és nem "munka" (hardcore kihívás és/vagy grind, stb).
    Ha viszont nem vagy kocka, csak egy r=1 user, akkor te bizony nem fogsz Dosbox-ban Warcraft-ozni. Nagyon max ha átjön a szomszéd gyerek és sikerül belőnie neked. :N
    Ennek fényében én több olyan embert ismerek aki konzolon játszik, mint PC-n.
    De a komolyabb játékosoknak jellemzően van mindkettő. Vmi 3-5 generációval ezelőtti vas, ami leginkább netezésre van és HTPC szerepre meg eseti játékra. Mellette meg ott van egy konzol, amivel meg jellemzően megy a lokál coop, stb. Mert jobban megérte neki egy konzol, mint egy új VGA. Leginkább mert utóbbit nem is lehetett kapni másfél évig. Playstation-ön sok ilyen cím van, ami tényleg több játékos. Akár 4+ játékos parti játékok is vannak rá. Xbox-ra már nem annyira jellemző, de PC-n is ritka a lokál multi. Pedig ez az igazi élmény szerintem, nem az online multi. De ez a trend apránként kezd visszajönni. Legalábbis nem rég kijött pár ilyen cím (It Takes Two, The Way Out, stb). PS Stúdiónak meg egy rakás parti játéka van és minőségi cuccok. Nekem azok pl hiányoznak PC-ről. :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák