Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    Készítettem egy újabb kiegészítőt, DigiOnline névre hallgat. 0.7.0-es bétája tölthető a repóból, Githubról. Kizárólag a legfrissebb DiniRoutines modullal működik, így egy "Check for updates" futtatást, vagy egy rebootot javaslok a kiegészítő telepítése után, megnyitás előtt.

    Ugyan eredetileg nem az volt a terv, hogy ebből is készítek egy teljes értékű addont, hanem a már meglévő plugint módosítom a statikus csatornalista megjelenítés helyett egy dinamikusan felépítettel, ami mutatja az aktuális műsort is. Miután viszont lehúztam annak a forrását, több szempontból is jobbnak láttam inkább a nulláról felhúzni valamit.

    A másik addontól való eltérés talán egy képen mutatható be leginkább, a kieg. csatornalistáján:

    Amint látható, igyekeztem minden, a forrásban feltüntetett adatot közölni az adott csatornáról. Ez kimeríti a csatornanevet, a program nevét, a leírását, hogy mettől meddig tart (ez a sugárzási idő*), hogy jelenleg hány százalék ment le az adásból (a zárójeles jelenleg rész*), a korhatár és a soron következő program is. Természetesen ezen információk mindegyike opcionális, mindig csak annyi infó van feltüntetve, amennyit az oldal közöl.

    * Magyarosabb név kerestetik :D

    Előfizetés természetesen szükséges a használatához, s a kieg. jelenleg béta állapotban van. Ez annyit jelent, hogy ami jelenleg le van implementálva, annak működnie kell, de tervezek még funkciókat. Jelenleg ennyire volt időm, de most először készítettem egy "mind mapet", hogy én mit tudnék még elképzelni (angol): [link] Ha van ötlet, bátran meg lehet osztani, illetve a létezőek közül is jelezni, hogy mely funkciót látnátok szívesebben, így az nagyobb prioritást fog kapni (felülről lefelé csökken a fontossági sorrend).

    FONTOS! Egy időben ne tessék több helyről bejelentkezni, mivel a forrásoldal egyszerre csak egy bejelentkezést enged. Ha mégis valaki belép a kiegészítő után, az nem lesz képes a lejátszásra többé, csak a csatornák egyikére, majd a "frissítés"-re klikkelve fog a kiegészítő újra belépni, illetve a csatornalista újbóli betöltése után. A későbbiekben igény esetén lehet szó arról, hogy az addon ezen esetekben megkíséreljen a háttérben ismét bejelentkezni.

    Az addon hosszútávú jövője kérdéses, ugyanis sajnos nem rendelkezem Digi előfizetéssel (pedig egyébként ez a szolgáltatás most kifejezetten tetszik kínálat szempontjából), így forrásoldal változás esetén nem ígérhetek azonnali frissítést. És ha már itt tartunk, hálás köszönetem a tesztelések idejére felajánlott accountért, anélkül most sehol se lenne a dolog! :R

    Használjátok egészséggel!

    PS: Ja és még valami! plugin.video.dinionline néven lehet fellelni az addont, amire azért volt szükség, hogy aki a másik kieget is szeretné használni, meg tudja ezt tenni. Így nem akadnak össze az azonosítók. A borzalmas szójátékért pedig elnézést kérek. :D

    [ Szerkesztve ]

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák