Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LionElJonson

    csendes tag

    válasz Peat;) #4479 üzenetére

    Én hónapokig használtam egy Kindle Keyboardot, mielőtt karácsonykor szert tettem a mostani Touchomra, és egyáltalán nem bántam meg a döntésemet.

    Azon kevesek közé tartozok, akik erősen szótáraznak a kütyüvel, azon szándékkal, hogy fejlesszem az angol tudásomat. (ezúton is áldassék a neve a Kindle-s angol-magyar szótár készítőjének) Számomra ez volt a fő érv a Keyboardnál is, a hagyományos könyvvel szemben, hogy egy adott szót amit nem ismertem, a beépített szótárral néhány másodperc alatt kikerestem, és megértettem, csak rákellet vinnem a kurzort a joystickkal. Ellenben a joystickkal való bohóckodás helyett, ez nem hogy másodpercekig, de félpillanatok is alig-alig tart. Ki is szoktam emelni ezeket a szavakat, vagy félmondatok, és elmentek őket, hogy később vissza tudjam nézni, értelmezni mindet. Megint csak baromi egyszerűen, nem úgy mint a joysticknál, pedig elég apróra állítottam a betűméretet.

    Ezelőtt a legjobb megoldás az volt, hogy ha gépen olvastam, akkor böngészőbe, webes szótárba bepötyögtem szépen amit nem tudtam...
    Még azelőtt meg a jó öreg papír alapú szótár. :P

    Tény, hogy van hátránya is a Keyboardhoz képest, de bízom benne, hogy hamarosan jön majd rá pár hack, ami orvosolja ezeket. Pl jól jönne képernyős joystick, és ékezetes karakter támogatás. Az előbbi akkor, mikor nagy ritkán elgépelek egy hosszabb szót, és kénytelen vagyok odáig mindent törölni, ahelyett hogy odanavigálnék, és csak azt javítanám. Az utóbbi a magyar könyvekben jönne jól a keresésnél, vagy fordított szótárazásnál, bár erre még nem volt nálam precedens.
    PDF-et is jobb így olvasni, bár képtelen vagyok felfogni, hogy a nyavalyás elforgatást miért felejtették ki a repertoárból...

    Lehet hogy sokaknak fölösleges extra az, amit a Touch tud, de nekem például a sima 4-es Kindle az, ami abszolút minden szempontból használhatatlan arra, amire szeretném használni.

Új hozzászólás Aktív témák