- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz gyuri81 #18117 üzenetére
A PW3 nem tudja, külön át kellett másolni a frissítő fw fájlt, mert az 5.6.5-ös verziónál szürke volt az update menü.
Amúgy ez a kindle.com-ra küldjük a pdf fájlt úgy lenne érdekes, ha a saját rendszerük automatikusan konvertálná is a cuccot a saját formátumukra. De nyilván ez pl. egy többhasábos újság pdfnél vagy egy magazinszerű pdfnél igencsak bajos, ahogy tapasztaltam. Szétesik az elrendezés igen durván.
Arra egyébként van valakinek valami ötlete, hogy a webes online converterrel végzett pdfből azw3-ba vagy mobiba konvertáláskor miért kerül szövegközbe még a leginkább könyv szerkezetű pdfeknél is üres sor meg enter (új bekezdés)?
Vagy random választja el a szavakat úgy, hogy elválasztójel nincs, egyszercsak a szó közepe új sorban folytatódik.
-
-
Degeczi
nagyúr
"kindle.com-ra küldjük a pdf fájlt úgy lenne érdekes, ha a saját rendszerük automatikusan konvertálná is a cuccot a saját formátumukra"
Tudja: ahogy az első hozzászolás is említi (már csak ezért is érdemes átolvasni... a nagy része érvényes maradt, hiába régi), az email tárgya "convert" legyen."miért kerül szövegközbe még a leginkább könyv szerkezetű pdfeknél is üres sor meg enter (új bekezdés)"
Nem kerül, hanem mindig is ott volt... csak a PDF-ben nem láttad, mert a sortörés ott valóban a sorok végén volt. Amint ez megváltozik (hiszen az eltérő betűtípus/méret/kijlezőszélesség miatt azok máshová esnek), a sorok közepén már ezt a zavaró jelenséget adja.
Sokszor szó volt már róla, h ezért nem egyszerű dolog a PDF konvertálás.
Vannak rá így-úgy automatizáló módiszerek Calibre-ben is, de teljesen jó csak rengeteg manuális munkával, szövegszerkesztéssel lesz.[ Szerkesztve ]
-
DQ
tag
válasz szlibud #18247 üzenetére
Ezt vettem hozzá: Nouske pwo-001
Persze nem ebben a csodás színben, hanem feketében (csak nem lehet a feketét linkelni).
Az az ujjlenyomat gyűjtés azért nem annyira borzasztó, ahogy írod, mert nagyon messze van egy okostelefon, vagy egy tab kijelzőjétől. Ettől függetlenül nálam ez is szempont volt, hogy ne a kijelzőt kelljen tapizni olvasás közben. Nekem a legnagyobb bajom, a margó, mivel kisebbhez voltam szokva.[ Szerkesztve ]
-
gabor_01
senior tag
Egy nagy gondom van:
Amikor beállítom, hogy a legutóbb használt könyvek szerint állítsa sorba a listát, akkor ez nem működik. Ami könyvet megnyitok, majd visszamegyek a tartalomjegyzékbe, az a könyv eltűnik, valahová hátrasorolódik (nem a végére).
Évek óta jól működött. Már gyári visszaállítás is megvolt, nem segített.
Kindle 5 (4) a készülék. (Van egy PW3, azon jól működik a dolog.) -
-
gabor_01
senior tag
válasz hampidampi #18260 üzenetére
Se dátum, se óra nincs benne.
Soha sem volt szinkronizálva (Wifi nem volt bekapcsolva).
Mégis jó volt. (Hm.. most már ebben sem vagyok biztos.)
(A PW3 sem szinkronizálja az időt, pedig azzal fenn vagyok az Amazonon. Azt az időt mutatja, amit egyszer beállítottam.)ui:
És valóban: Bekapcsoltam a wifit és egyből jó lett .
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz gabor_01 #18261 üzenetére
Többször szó volt már róla, h ez a lehetséges következménye, ha nem teszed meg...
Elindul az óra a gyári alapállapotról, mondjuk 2012.01.01, és ahogy elkezdted olvasni a könyveket, azok sorrendje kezdetben még jó volt, mert az óra haladt tovább (mindegy, h 2012.12.07-et jegyzett magának 2016.02.10-én, a lényeg, h folyamatosan haladt így jó volt a könyvek olvasási sorrendje).
Mostanában azonban resetelted, ezzel most az óra ismét visszaállt az alapértékre - és a könyveid olvasási időpontja hirtelen értelmezhetetlenné vált, a jövőbe ugrott: persze, h rossz a sorrend!
Amint wifin beregisztrálod, megkapja a korrekt dátumot, és helyreáll a sorrend, hiszen a könyvek olvasási dátuma ismét a múltba kerül.
(szerk: persze, időt nem szinkronizál, mert nincs időzóna beállítás rajta, pláne automatikus érzékelés mint egy mobil eszköznél, ezért azt meghagyták kézin)[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Ez tök jó. Erről persze senki nem beszél:
Your Kindle is unable to connect to the Wi-Fi network "UPC Wi-Free". Enterprise Wi-Fi networks are not supported on Kindle. Try connecting to antoher network. If you have issues connecting your Kindle to Wifi, you can find help at www.amazon.com/devicesupport.
Ennyit a UPC Wi-Free és a Kindle kapcsolatáról. Túl szép is lett volna, hogy igaz legyen.
-
veterán
A PW2-t hány féle dobozban árulják? van egy hirdetés itt az oldalon és annak más doboza van mint az enyém
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
veterán
válasz Mr. Erikszon #18266 üzenetére
Nekem ilyen doboz van hozzá: [link]
Akkor ez egy korábbi kiadás? ( eladó szerint 2014 év végén vette az olvasót amit vettem tőle)
-
szlibud
tag
Köszi, lehet hogy rendelek én is ilyet hozzá, valami már nagyon kéne.
Nem is a kijelző ami nekem annyira gyűjti, vagyis nem azon látom annyira hanem a hátulján. Persze a tok ezt megoldja Azért nem tudom a telefonhoz hasonlítani, mert arról le tudom törölni erről meg nem.
De lényegében az olvasásnál teljesen mind1
-
veterán
válasz hampidampi #18269 üzenetére
Köszi szépen a tájékoztatást! Ma is tanultam valamit
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz hampidampi #18269 üzenetére
-
cocka
veterán
Gondolom azzal nem mondok újdonságot, hogy a Send to Kindle for PC progi max. 50 megás fájlokat hajlandó az eszközre küldeni és az általa azw3-ba konvertált cucc DRM védett.
-
veterán
Ha jól gondolom a Kindle elektronikája tudja kezelni a 2A-es töltőfejet is? Tehát nem fog neki több áramot adni 500mA-nál...
-
Degeczi
nagyúr
válasz gyuri81 #18274 üzenetére
Persze.
Mindig, minden eszköznél a készülékben van a töltésvezérlés, amit többnyire "töltő"-nek hívunk, az egy egyszerű tápegység, egy fali adapter, semmi más - tökmindegy, mekkora annak a terhelhetősége (csak persze legalább akkora legyen, mint amennyire szükség van), az eszköz csak annyit fog fölvenni, amennyire tervezték. -
kapuczni
csendes tag
Sziasztok! Nagyon furcsa problémám akadt egy k4NT-vel (4.1.1). Minden újraindulás után közel egy évvel ezelőtti állapotra áll vissza, az akkori könyvekkel és könyvjelzőkkel. Próbáltam factory resetet, hard reset, letöröltem minden könyvet manuálisan, software update wifin és manuálisan, debick, deregister, nyelv változtatás, 24 órás töltés stb... Egyik sem segít, mivel minden újraindulás után a betöltő csík a táv kb harmadánál 2-3 percre megáll, és amikor végig ér, a régi állapot jön vissza, mintha semmi nem történt volna. Ezért download módba se tudom betenni, software updatet is hiába futtatok le sikeresen, az elindulás után nem változik semmi.
A gépezeten nem volt semmi jailbreak, hack, közel két és fél éve repülési módban használtam.
Valaki hallott már ilyenről, mert semmilyen fórumon nem találtam említést ilyesmiről -
Geripapa
aktív tag
A 3G-s versiónál kell valami havidíjat fizetni? Ill ha azon csatlakozva van az ember 3G vel akkor lehet vele netezni úgy mint ha wifin lenne az ember?
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
kovisoft
őstag
válasz Geripapa #18278 üzenetére
A régi Kindle Keyboard 3G-nél még nem voltak ilyen megkötések. Havi talán 50 megás határig lehetett vele netezni mindenféle havidíj nélkül, én sokat használtam anno külföldön pl. emailezésre meg hasonlókra. Az újabb Kindle verzióknál viszont lekorlátozták az elérhető oldalakat, ahogy Degeczi írta.
-
veterán
Valahol van olyan oldal ahol le van írva, hogy pontosan miket kapunk ha jailbreak- eljük a készüléket illetve hogyan is kell telepíteni? Illetve az 5.7.2-t lehet??
-
Geripapa
aktív tag
ok
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
Degeczi
nagyúr
Mint Kovisoft is említette, ez nagyon régóta köztudott: utoljára a bő 5 évvel ezelőtti K3 Keyboard volt elfogadható limitekkel használható 3G-n, azóta az összes típus úgy le van korlátozva, hogy hazai fölhasználásban nem éri meg a jelentős felárat.
Ha ebben változás lenne (ami aligha valószínű, hiszen azért korlátozták le, mert az Amazonnak nem érte meg, túl sokat fizetett a helyi 3G szolgáltatóknak a számára haszontalan adatforgalom után), arról hangos lenne a net, ehhez nem kell személyesen kipróbálni minden 3G változatot.Mindenesetre az Amazon oldalán magad is olvashatod: "Kindle Paperwhite 3G enables you to connect to the Kindle Store and access Wikipedia - all over 3G or Wi-Fi. Experimental web browsing on other websites is only available over Wi-Fi." - de inkább ne hidd el, vegyél egy 3G típust, az a biztos!
-
MODERÁTOR
Annak idején azért a világon bárhol használható mobilnetért megalkuvó volt a dolgozó - bár a location-nel kellett szórakozni, a különböző szolgáltatók miatt (Hungary nem ment Franciaországban, USA-ra kellett állítani, ha jól emlékszem).
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
cocka
veterán
válasz Degeczi #18284 üzenetére
Tudod mit, nem veszek, mert már van wifi only verzióm.
Amúgy csak üzenem (elsősorban a PW3-at használóknak, de nyilván másnál is jelentkezhet a gond), hogy a kísérleti webböngészőnél az 5.6.5 verziónál még elérhető a 90 fokos elforgatott böngészés, 5.7.2.1-nél viszont már nem. Csak hogy eggyel több minden legyen korlátozva.
-
Heavyrain
őstag
Azt be lehet állítani valahogy,hogy ha kijelölök egy szót, akkor az a magyar Wikipédián keressen? (PW3)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kinyitottam most a pw2-t és látom kiírja, hogy mik az újdonságok az 5.7.2.1-ben. Mondom mi van? Device info szerint lefrissült a cucc erre a verzióra! Ezt mégis hogy? Azt hittem, hogy azért az ilyet engedélyezni kell neki.
-
Degeczi
nagyúr
válasz gyuri81 #18291 üzenetére
Annyira nem kell engedélyezni, h tiltani sem tudtad volna másként, csak a wifi lekapcsolásával!
Ezért volt itt szó rengetegszer arról, h aki JB-en gondolkozik, inkább ne kapcsolja be a wifit, amíg meg nem jelenik az 5.6.5-höz ígért módszer, nehogy közben lefrissüljön újabbra, ami már nem törhető ugyanúgy.
Ez egy céleszköz, ahol a felhasználóinak többsége egyáltalán nem ért hozzá, ezért alakították ki így.
-
-
-
veterán
válasz Degeczi #18297 üzenetére
De gondolom ezt is előbb vagy utóbb megoldják.
más...
Ha esetleg tokot szeretne venni a PW-hez, ezt a típust nagyon ajánlom!
For Amazon Kindle Paperwhite 2015 Crazy Horse Leather Vintage Smart Magnet Cover Case Capa Original Funda ebook Reader 2 3 NewNagy jó minőség, pontosan illeszkedik, a Kindle logó tényleg benne van az elején illetve a belsejében is, a sleep funkció jól működik. ( nekem a sötétkék van)
[ Szerkesztve ]
-
phedi77
tag
Sziasztok!
Elvileg tudok jailbreakelni, de az lenne a kérdésem, hogy ha megcsinálom akkor létezik-e olyan program amivel látni tudom a könyv metadatáját - konkrétan a könyv rövid tartalmát (amit a Calibre-be feltöltöttem).
Valamint ti milyen programokat használtok a JB-elt Kindle-n? - és azok mire jók?Próbáltam rákeresni, de vagy én kezelem rosszul a keresőt, vagy nem írtatok még róla a fórumban...
Köszi előre is!
-
faki_
senior tag
válasz phedi77 #18299 üzenetére
Ezt úgy oldottam meg, hogy a Calibre konvertálásnál berakja első oldalnak a metaadatokat. Használom még a "Hyphenate This!"-t, hogy legyen elválasztás és a címkékből "Collections"-t készítő "Collections Manager" miatt a "Kindle Collections" plugint.
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest