- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz Kobudera #12899 üzenetére
Persze, szövegesnél nem kunszt, de itt egyértelműen a még OCR-nélküli PDF-ekről írnak (ami mondjuk nagyon vad, nem is hinném, h tényleges OCR-t végezne hiszen az egy asztali gép teljesítményéhez való feladat, de azt nem zárnám ki okvetlenül, h magákat a betűket, szavakat képes legyen behatárolni, eképp még grafikusan átrendezni az anyagot. Bár az persze szintén nem lenne gyors folyamat ilyen kis eszközön, szóval a legvalószínűbb, h szöveget is tartalmazó PDF-el próbálták)
Nem, mostanában leginkább az egyik gyerek használja a Kindle 5-öm, én egy rootolt Nook-on kísérletezgetek - de mivel a Kindle továbbra is Amazonon keresztül fölmásolt anyagokkal van tele, és utoljára idén tavasszal próbálva nem nyűgözött le a Duokan, nem hiszem, h ismét kipróbálnám, csak az érdekesség miatt kérdeztem
-
Mike76
tag
válasz Degeczi #12901 üzenetére
Egyszer én is beleestem abba a hibába, hogy azt hittem, a Duokan képes real-time OCR-re - aztán teszteltem egy kicsit, és kiderült, hogy csodák nincsenek.
Kindle-n egyedül a Koreader boldogul az OCR nélküli anyagokkal, oly módon, hogy képként kezelve feldarabolja és újrarendezi az oldalakat (A módszert lásd itt: k2pdfopt). -
Kobudera
tag
válasz Degeczi #12901 üzenetére
Nem írnak valótlanságot. Már én is észrevettem, de nem emelném ki. Ugyanis nem lesz szép a végeredmény. Tudni, tudja, de a szem számára olyan bántó a végeredmény sok esetben, hogy inkább nézetre vágást választom. Íme pár kép, hogy lásd az eredményt (Nem kizárt, hogy találni 1-2 normális PDF-et amivel elfogadható szintre kerül a dolog, de nem kísérletezgetek vele):
Ez egy képalapú PDF-re engedett karakterfelismerés DuoKan alatt:
Nézetre vágással sokkal szebb:
Egy másik kép alapúval a karakterfelismerés DuoKan alatt:
Az eredmény itt is a nézetre vágás javára dől el:
Viszont ha szöveges a PDF, akkor ahogy mondtad, ott nem pálya a DuoKan-nak szép szöveget kreálni:
Éppen ezért én csak a szövegalapút említem meg, mert érdemben az néz ki még valahogy:
https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/
-
Kobudera
tag
válasz Mike76 #12902 üzenetére
Degezci: Valóban ez csak képátrendezés. Viszont van ahol még kinézne valahogy, nézd:
Szóval lehet emiatt írják ezt róla. De szerintem még említeni is kár. Talán a kínai betűkkel jól boldogul, az meg számunkra sovány vigasz. Szóval ezt nem kell várni tőle, de a nézetre vágással én mindig elérem a megfelelő eredményt.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Kobudera #12903 üzenetére
Köszi a mintákat!
Ez nekem nem OCR-nek, hanem pontosan olyan grafikus átrendezésnek tűnik, amire gondoltam, és amit Mike76 is írt egy másik program kapcsán: az első képen jól látható, ahogy komplett szavakat grafikusan, pixelszinten tesz odébb - de nem mindig jó helyre, hiszen nem ismeri a betűket, és nem tudja hol kellene legyen az alapvonal(aha, valóban: kínai betűkkel talán tényleg jobban működhet)
[ Szerkesztve ]
-
senki11
aktív tag
Calibre által letöltött és megszerkesztett hírek átküldhetőek Duokanra is az iduokanos e-mail cím segítségével . Gondoltam megosztom, mert lehet, hogy mást is foglalkoztat ez a kérdés.
-
senki11
aktív tag
Még egy jó hír. Az érdekesnek talált híreket, cikkeket gyakran küldöm át az olvasóra. Erre a célra a klip.me szolgáltatást használom. Olyan mint a push to kindle, szóval van előnézet, elküldés előtt lehet szerkesztgetni a cikket. Sok hasonló bővítményt kipróbáltam, de ezt találtam a leggyorsabbnak és legmegbízhatóbbnak. Kíváncsiságból rálestem a bővítmény beállításaira és megelepődve tapasztaltam, hogy az e-mail cím megadásánál a kindle postacímek mellett ott az iduokan is.
A szolgáltatás tökéletesen működik duokan alatt. Most teszteltem.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ezen cikk alapján a Kindle5-re is feltehető a Duokan. Valóban? Sima Kindle5-ről van szó nem érintősről.
-
Joshi
titán
válasz Degeczi #12909 üzenetére
Ok köszi. Még annyi kérdésem lenne hogy az alábbi verziók közül most melyik kell nekem? Internetes dolgokra egyáltalán nincs szükségem, érdemben van különbség a verziók között a böngészőt+felhőt leszámítva? Az én készülékem 4.1.1-es tehát feltehetem.
Kindle 4/5: 4.1.1
2013.06.14. R.2.5 HUN (rendes sorkizárás)*
2013.08.17. R 3.5 HUN (internetböngészőt tartalmaz)*
2013.12.06. R 4.9 HUN (böngésző + felhő)* -
Mike76
tag
A probléma oka a Duokan finoman szólva nem tökéletes fontkezelése epub állományok esetén. Ezeknél az epub fájl style.css-ében lévő font-family taget figyeli a program, de csak akkor használja, ha a megjelölt karakterkészlet telepítve van a Duokan userfonts könyvtárába. Ha nincs, akkor az alapértelmezett fontot használja, függetlenül attól, hogy az epub állományba be van-e ágyazva a kívánt karakterkészlet vagy sem. Ha pedig a userfonts könyvtárban az adott fontnak csak olyan változatát találja, amely nem tartalmazza a magyar ékezetes betűket, akkor a képeken is látható végeredmény a következmény.
-
Joshi
titán
válasz Mike76 #12914 üzenetére
Még új a készülék és ajándékba lesz ezért próbaképpen négy könyvet tettem rá, három könyv txt és egy mobi. A mobi jó és a három txt-ből is egynél rendesen megjelennek az ékezetes karakterek de kettőnél nem. Ezek a könyvek nem epub-ok. Orvosolható a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Mike76
tag
Pedig esküdni mertem volna, hogy epub, annál tudott ilyen érdekes dolgokat csinálni.
Ha txt és így jelenik meg, akkor nem megfelelő kódolással van lementve. Ezt elvileg valamilyen editor programban tudod módosítani (Windows alatt rég nem használtam ilyet, így ott sajnos nem tudok konkrét programot javasolni, Linux alatt én a gedit-et használom ilyen célokra.). Kérdés persze, hogy érdemes-e ilyen mókolással szórakozni - lehet, hogy célszerűbb a Calibre-vel a txt-ket is mobi/epub formátumra konvertálni. -
Mike76
tag
Sajnos a Duokannak jópár hibája van, és mióta a könyvesboltjukra koncentrálnak, azóta a fejlesztők ezeken nem nagyon javítgatnak.
Én többek között emiatt értem át arra a megoldásra, hogy alapvetően a (jelentősen megpimpelt) natív rendszert használom, de fent van a CoolReader epub/fb2/txt/rtf olvasásra és a Koreader pdf/djvu nézegetésre. -
Kobudera
tag
Töröld bátran. De kétlem, hogy a PDF lehetőségeket igazán kipróbáltad volna. Mike csalódott a DuKan-ban, de azért sokan szeretik. Pedig pont a PDF kezelés az erőssége a többi szoftverhez képest. Szerintem.
Legalább kipróbáltad valamennyire a DuoKan-t.PDF-nél van betűméret növelés, kétféleképp is. Ha szöveg alapú, akkor szövegközelítés, és utána máris úgy állítod ahogy akarod. Ha szkennelt kép, akkor nézetre vágás, és máris nagyobb lesz mint a gyári rendszerben.
A helyedben alaposabban átnéztem volna a menüpontokat. S jobban elolvastam volna az oldalamat, ahol is feltüntettem, hogy a TXT-ket nem nem szereti a szoftver.
Ha lesz erőm, és kedvem majd kialakítok egy még szájbarágósabb elrendezést, de még mindig azt tapasztalom, hogy ide jönnek emberek tanácsokat kérni a DuoKan-ról, minthogy kicsit jobban beleolvassanak.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Az e-könyveket nehéz a karácsonyfa alá tenni... Esetleg egy jó olvasóra töltve...
Külön nem írok a Nook és e-book olvasók topic-ba, ugyanazok olvasssuk...
Boldog Karácsonyt Mindenkinek![ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Degeczi
nagyúr
érdemes lehet beszerezni e-book formátumban is a könyveket: ha népszerűek, és txt-ben elérhetőek voltak, akkor mára már jó eséllyel elkészítette vki megformázva, tartalomjegyzékkel ellátva is (ami szerintem alapvetően fontos e-book readeren, hiszen ezt nem lehet olyan gyorsan átlapozni mint egy fizikai könyvet)
-
Pee-Tee
tag
Most vettem egyet az asszonynak. Bécs M.M 49€! Aki így fog vásárolni keszuljon fel. Ausztriában a MM csak KP v. Maestro kártya . Sem Visa sem MasterCard kártyát nem fogad el...nálam is csak pont annyi KP volt...
-
Mike76
tag
Nincs mit, bár nem elijeszteni akartalak a Duokantól. Mielőtt Kobudera a szememre vetné, hogy ellenpropagandát folytatok, kicsit kiegészíteném a korábban írtakat:
Alapvetően egy nagyon jó program lehetne a Duokan, csak sajnos néhány aprósággal a fejlesztőknek sikerül a használhatóságot rontani. Alapvetően ugye mobi/epub/pdf formátumban olvasnak az emberek. Ezek közül a pdf teljesen oké, ezt tényleg példásan kezeli a Duokan. A mobi is rendben lehetne (jól jelennek meg a formázások, vannak fejezetek, tartalomjegyzék), itt tényleg csak egy apró zavaró dolog van: olvasás közben csak azt látjuk, hogy a könyv hány százalékánál tartunk - se teljes oldalszám, se location jellegű méret, semmi, amiből következtetni lehetne arra, milyen hosszú az adott könyv. Azw3/kf8 támogatás tudomásom szerint még mindig nincs.
Az epubról már írtam, ott sajnos a logikátlanul kezelt font-family tag miatt egy átlag epub (pl. a megvásárolható, legális könyvek) nem biztos, hogy jól fognak kinézni, sőt nem biztos, hogy tudunk bennük betűkészletet állítani. Ha a style.css-ből töröljük a font-family tageket, onnantól mesés az epub megjelenítés is, no de ehhez megint szerkeszteni kell.
Hozzátenném az egyéb alternatív olvasóprogramoknál sem teljesen rózsás a helyzet: A CoolReader mobi tudása siralmas, ha pedig ragaszkodunk a saját betűkészlethez akkor epubból szintén a font-family-t nélkülöző az ideális (bár ezzel együtt is jobb az epub kezelése, mint a Duokannak). A Koreaderhez pilótavizsga kell, legalábbis akkor, ha a minimálisnál kissé jobban testre akarjuk szabni. Nagy előny viszont, hogy ezek használatához nem kell újraindítani a készüléket, a natív rendszer mellett rendelkezésre állnak.A fentiek miatt én tulajdonképpen visszatértem az alaprendszerhez, kisebb módosításokkal: egy font hackkel a Caecilia Condensed készletet lecseréltem a saját kedvenc betűtípusomra, egy másikkal módosítottam a margókat. Emellett mindent soft-hyphenekkel (azaz feltételes elválasztásokkal) ellátott azw3-ba konvertálok. A végeredmény így néz ki:
-
Mike76
tag
válasz hampidampi #12928 üzenetére
Ebből is látszik, mennyire különbözőek lehetnek az elvárások - az én szememnek a fenti sorköz az ideális, sima mobinál a legnagyobb sorköztávolságot szoktam beállítani, mert a másik kettő már túl sűrű. Pont az ehhez hasonló eltérő igények okán adhatna az Amazon egy kissé nagyobb szabadságot a beállítások terén (mondjuk elleshetné a Kobo e-olvasók megoldásait...).
-
Libretom
aktív tag
válasz Mike76 #12929 üzenetére
Ez így van. Ami engem illet a CoolReader (Koreader) telepítésével (hála Neked) találtam meg a számomra megfelelő betűtípus+sortáv+betű sűrűség kombinációt, és ez nekem annyira tökéletes, hogy nem hiányolom a keresés, jegyzetelés funkciót. Nyilván ha mondjuk szakmai irodalmat akarok olvasni, ahol a jegyzetelés, vagy a highlight is fontos, ott visszatérek a Kindle rendszeréhez. Így a kettő tökéletesen kiegészíti egymást. Egyébként szerintem a Pw. saját pdf kezelése elfogadható, ha nem is szuper...
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Megjött a kindle paperwhite2 ebook olvasóm. Eddig nagyon tetszik, viszont néhány kérdést szeretnék tisztázni. Calibre-ben belehet állítani, hogy milyen széles legyen a margó? Melyik betűtípust ajánljátok magyar ékezetekhez is?
- Bakserville
- Caecilia
- Caecilia Condensed
- Futura
- Helvetica PalatinoÜdv:
ImmyApró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
exacum
tag
Szia!
A margó szélességet nem a Calibre-ben hanem az olvasón kell és lehet beállítani, izlés szerint.
Minden betűtipus tudja a magyar ékezetet, tehát válaszd amelyik a legjobban tetszik.
Ha akarsz telepíthetsz újakat is.
Használd egészséggel sokáig!
Kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok! -
senki11
aktív tag
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3, 16)
Békés, boldog, az Úrtól gazdagon megáldott ünneplést minden kedves fórumtársnak!
-
Immy
őstag
válasz exacum #12932 üzenetére
Köszönöm válaszod!
A kindle-ben csak 3 beállítási lehetőség van a margószélességre és a legszélesebbnél is marad még 3centi a széleken.
Az gyári feature, hogy ha lapozok, akkor egyet "villódzik" a kijelző és csak utána jön be az új oldal?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Spy89
aktív tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek, és köszönök minden segítséget!
Jön még boardosra lavina! :D
-
Lallerapu
csendes tag
Üdv Uraim!Bocs ha buta kérdés,de:be tudom állítani valahol hogy az otthoni Wifi jelszavat ne kérje minden alkalommal(Kindle5)?Köszönöm és boldog karácsonyt mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
másrészt hideg, vagy épp meleg környezetben előfordul a beállítástól függetlenül is lapozásonkénti frissítés
nem csak téged zavar, de a régebbi típusokon egy egyszerű szövegfile átírásával pixelenkénti finomsággal meg lehet adni a margó mértékét
nekem is max. 3-4 mm a kényelmes, gazdaságos margó
(persze egy oldalra értve, mert a 2-3 cm-t nyilván a bal és jobb szélét összeadva gondolod - de úgy is sok, valóban)[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
válasz Degeczi #12942 üzenetére
Calibrében margó állításra találok lehetőséget, de valamiért konvertáláskor nem veszi figyelembe
Más: akkumulátor százalékos töltöttségét kilehet valahogy írni? Vagy valami bővebb információt (valamelyik eldugott menüpontban) lehet tudni arról, hogy mégis még mennyit bír az akksija?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Lmh
őstag
Tudtommal az akksiról nem tudsz részletesebb infót sehonnan előkaparni, de majd kijavítanak ha tévedek.
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Mike76
tag
Mindkét kérdésedre van megoldás, azonban ezekhez a módosításokhoz már jailbreak szükséges.
Szűkebb margóra a #12927 hozzászólásban láthatsz példát. A módosítás után továbbra sem állítható persze pixelenként a margó, csupán három szűkebbre cseréli le a három alap margóbeállítást.Részletes akku információ is nyerhető, sőt az akku ikon is lecserélhető egy KUAL bővítmény segítségével:
-
scream
veterán
Sziasztok!
Karácsonyra kaptam egy Kindle 4-est, amit be is regisztráltam sikeresen, de valamiért amikor a visszafele gombot nyomom meg amikor látom a gyűjteményemet és mindenből kiléptem már akkor visszaugrik a Kindle Setup 2. lépéséhez, amikor vagy be kell jelentkezni egy már meglévő accountba vagy lehet létrehozni, elég idegesítő számomra, erre van valami megoldás?
-
scream
veterán
válasz Degeczi #12949 üzenetére
Najó, oké de ha kiírja nekem, hogy Registration Complete akkor ha belépek a Store-ba vagy a Library-ba akkor had ne kelljen már arra figyelni, hogy nehogy még1x megnyomjam a vissza gombot, mert akkor megint jelentkezhetek be.
A restartosat kipróbálom.
Szerk.: Köszönöm, sikerült
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest