Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szgzuri

    csendes tag

    válasz tsimehcla #57112 üzenetére

    Én a Dunán a Walter-féle 150 grammos kosarat használom [link] .
    A töltőtérfogata se nem túl kicsi, se nem túl nagy, a 150 gramm is kb közepes súlynak mondható dunai viszonylatban. Ezzel elég sok helyet meg tudok horgászni, amihez kevés ennyi súly, azt egyenlőre elengedtem. A "150 grammos sodrásba" is kijön a márna, igy nem vagyok rákényszerülve arra, hogy bentebb, a húzósabb vizbe kelljen bemennem.

    Milyen dobósúlyú bot passzol ehhez? A kérdés azért nem egyszerű, mert a különböző márkájú botokon mást jelenthet a ráirt dobósúly tartomány.

    Én a Manta Evo-xt 360 H-t használom, papiron 40-100 grammos.
    A 150 gramm + kaja kosarakat egy kis gyakorlattal simán be vele lehet reptetni 40 méterre, habár erre ritkán van szükség, gyakran 20 méter is elég.
    Valószinűleg egy 100 grammos grippa ólmot jól megsuhintva kb 100 méterre be lehetne vele hajitani, pl tavi pontyozásnál, gondolom erre vonatkozik a ráirt dobósúly.
    Egy éves használat után nagyon meg vagyok vele elégedve, massziv, strapabiro bot, és rugalmas is. Nagyobb súlyt nem probáltam, de nem azért mert a botot féltettem volna, hanem mert nem akartam a szerelék többi részén durvitani (vastagabb zsinór, erősebb orsó kicsévélni a féltéglányi kosarat). Hasonló okok miatt nem vonzanak az Evo-xt sorozat erősebb/durungabb (xh, xxh) botjai.

    Hogy más márkájú botnál hogyan kell értelmezni a ráirt dobósúlyt, arról nincs tapasztalatom.

Új hozzászólás Aktív témák