Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lemmy71

    Topikgazda

    Kemence fanok figyelem ;]
    Akinek egyéb okokból nincs lehetősége egy épített tapasztott vagy tégla kemencére, azoknak itt a megoldás. Tetszőleges acél tartály, légtartály bojler stb. lényeg hogy a falvastagság minimum 3mm legyen. Ahogy a képen is látható az egyik végét levágjuk ami majd ajtóként funkcionál. A képen nincs de ajánlatos 3 - 4mm lemezből 5 centi széles csíkot vágni, amiből pántokat készítünk, az egyik pántot a levágott tartályunk végébe tesszük belülről és belehegesztjük apró kis varratokkal, ezzel merevvé tesszük a tartályt így kisebb eséllyel vetemedik a későbbiekben a hőtől, a másikat a levágott végre hegesztjük kívülről, így kapunk egy záró perem részt. A tartály belsejébe hosszirányban 30X30X3 -as szögvasat érdemes hegeszteni amin könnyedén csúszik majd a tepsink. Egy lakatos műhelyben pedig acéllemezből lehajlíttatunk hozzá egy tepsit, a széleit awi -val vagy co -val le varjuk. Ha igazán finomat akarunk sütni benne akkor ne saválló anyagot válasszunk, sima acél lemezt használjunk nagyon finom lesz benne az étel :K először alaposan ki kell égetni "sütni" mint a bográcsokat, utána kedvünkre sütkérezhetünk benne. A tepsit 1,5 - 2 mm lemezből készítsük az oldalfal magasság 6 - 8 centi legyen ;)

    Üveg ablakot és lábakat mindenki tetszőlegesen készíthet :DDD bár én nem igazán tennék rá ablakot :N főleg nem akkorát, ha vetemedik a tartály könnyedén elpattanhat, amúgy egy kiszuperált sütőből érdemes kivenni és méretre vágatni az üveget, mert amúgy elég drága a hőálló üveg.

Új hozzászólás Aktív témák