Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShiTmano
aktív tag
válasz jjeahh #128487 üzenetére
Igen, már több, mint egy éve.
(#128490) ZolkoW nem szeretem a teleszkópot. Pont fordítva működik, mint kellene. Dombon lefelé besüllyed, mikor ki kellene emelkednie. Dombon felfelé meg kiemelkedik, mikor be kéne süllyednie. Fékezéskor előrebólint, mikor jobb lenne ha kitartana. Induláskor meg be kellene süppednie, hogy jobban lehessen kigyorsítani.
Dombon lefele fékezés az a csúcs. Fékezéstől amúgy is előrekerül a súlypont + még a teleszkóp is összemegy. Kézenállás érzés. Kanyarban is direktebb érzés a merevvilla. Azonkívül nem vagyok versenyző, lájtosan megyek leginkább.
A hátsó rugózásnak több értelmét látom. A hátsó kerék szeret fékezéskor és dombon lefelé kikönnyülni és elpattogni. A tag segít a pattogást mérsékelni, a kereket a földön tartani."Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
válasz trialboj #128504 üzenetére
"elég nevetséges szerintem, az xtr-nél már ficsőrként mutatták be azt a kis lábacskát ami arra kell, hogy a gyenge vázat kitámasztva ne hajoljon meg a test ha erősen húzod."
Azt a ficsőrt is a Trickstufftól lopták el.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
A 4,8-as gumi meg karbonvilla meglepően sokat tud elnyelni, a többit kimozgom karból-lábból. De -mint írtam- nem vagyok versenyző, szóval ha nagyobb kövek vannak akkor lassabban/öregesen megyek. Nem kergetem a stopperórát. Volt levegős teleszkópom. 110E Ft. volt újonnan. Van összehasonlítási alapom. A kis ütéseket a gumi jobban kimozogja, a nagyobbakat értelemszerűen a teleszkóp, de nem olyan direkt érzés és leírtam a többi hátrányt is. Fékezéskor besüllyed mindegyik, ez fizika. Lejtőn lefelé is besüllyed vmennyit mert a rider súlypontja előre kerül. Ha lejtőn még fékezel is akkor a dinamikus átterhelődés következtében még jobban beül. Egyszerű fizika. Nekem nem tetszik ez az érzés, de elfogadom, hogy másnak nincs vele baja. Merevvilla közvetlenebb érzés. Nyilván ha DH-znék akkor kellene teló, de akkor meg fully.
Ja, meg nyilván 2zollos guminál más a helyzet, én Fatezem.Persze nyilván egy ezer eurós Fox villa biztosan jobb, mint az enyém volt, de a fizikát teljesen az sem tudja meghazudtolni. Teleszkóp -nekem- felesleges, kényes és drága.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
válasz ZolkoW #128545 üzenetére
Van egy nagy füves rész felénk, reptér volt régebben. Tele van hosszában nyomvályúkkal. 2, 25-ös kerékkel veszélyes volt nagy tempóban menni benne mert fennállt a bukás veszélye. Fatkerékkel nyugodtan mehetek ki-be meg sem reccen.
(#128547) Giot Még mindig: nem két zollos gumihoz való a merevvilla(terepen). Kipróbálsz egy Fatet és megérted.
Már egy 2.4-es gumival is simán lehet menni, megfelelő nyomáson. Nem fog szétrázni.
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Jakab66[hun] #128570 üzenetére
Esetleg ez? Trekking monti.
Most nézem ez nem tárcsás. ennyiért már tárcsásak is vannak.
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Hasaggymeg #129069 üzenetére
Én Budán lakom, életemben nem találkoztam még vele. Szerintem ez inkább Duna-Tisza közei specialítás.
-
ShiTmano
aktív tag
válasz DDA40X #129117 üzenetére
Meg ne vegyed! Szerintem ez nem is eredeti Mongoose. Gagyi négyszöges hajtás használhatatlan áttétellel, menetes racsni, Legalja Tourney váltó. Villapapucs papírvékony lemezből. Kormány, stucni, fékkarok, váltókar legalja szint. Ahogy a Francia mondaná: nazsontré!
Max 50kilós embereknek, kipróbálásra ajánlom. Te tömeged alatt nem sokáig tartana.
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
válasz DDA40X #129214 üzenetére
Most nincs időm részletesen válaszolni. Nem olvastam vissza, hogy mekkora méret kell neked, meg milyen összegig mész el, de én valszeg használtan vennék egyet. Pl. Ez csak így elsőre. KTM Ez már elöl-hátul átütőtengelyes, Sram integrált hajtással, Sram váltással, kazettás aggyal, normális áttétellel, Shimano hidraulikus tárcsafékkel.
Hirtelen ezt találtam, de majd még nézelődöm. Testbike bolha, Bikemag apró, Facebook Marketplace vagy bringás csoportokban érdemes nézelődni. Szerintem értelmes példány azért, 200ezer alatt nincsen. Kisebb a merítési lehetőség is. Shimano egyáltalán nem foglakozik a kategóriával. Teleszkópból is csak pár fajta van.
-
ShiTmano
aktív tag
válasz DDA40X #129254 üzenetére
Ha jól emlékszem neked van nagy tömeged. Ahhoz semmiképpen nem ajánlanék gagyi menetes racsnit, gagyi hajtással, legalja villával, fékkel. Inkább szánj rá 200-250ezer Ft-ot és kapsz egy nagyon jó bringát. A másik hiába 80.000Ft, az pénzkidobás csak. Az áttétele teljesen használhatatlan, úgyis cserés lenne alapból, meg a hátsó kerék is. Szóval még 40-50-et azonnal rá kellene költeni. Ebből a KTM-ből is valszeg lehet alkudni vmennyit.
-
ShiTmano
aktív tag
Így kell gyorsan leszállni a bicikliről!!! [link]
-
ShiTmano
aktív tag
Srácok, nagy bajban vagyok. segítsetek!!! A bringámban középcsapágyháznak elnyalódott a menete. De annyira, hogy elforog benne a csapágycsésze. Hogyan/kinél lehet felújíttatni/behegesztetni/új menetet metszeni bele?
-
ShiTmano
aktív tag
Erre senki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- PayPal
- További aktív témák...
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - 1 év garancia (AV1)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI FPV Drone - bontatlan - 2 év garancia
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest