Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zoliwrc #206076 üzenetére
Fura amúgy, hogy az én ugrálásom ilyen kivételes dolog (?), pedig csak annyit csinálok, hogy átugrok akadályocskák fölött, kisebb bunnyk, letörések és gyakran "átemelgetem" szerre a kerekeket pl. köveken-gyökereken, mert jobb, mint felütni. Szerintem haladó xc montis szinten alap dolgok.
Nekem az egyik téli nadrágom amúgy mégcsak nem is decás, hanem Lidl-ös, pont abban bűnrossz a betét .[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zoliwrc #206085 üzenetére
Egyik decás betétes nálam is vacak volt, a másik, kék betétes viszont egyik legjobb, annál csak az endurát szeretem jobban.
#206082 Hasaggymeg: dehogy bosszantottál . Valószínű csak más stílusban tekerünk.
#206081 Zoliwrc: igazából még nem vesztettem el semmit a zsebekből én sem, de pl. a mobil állandóan felcsúszik és ha ugrálok érzem, hogy koppannak a cuccok a derekamon, ha nem ellenőrizném hátranyúlva folyton, hogy minden megvan-e még, lehet, hogy elvesztettem volna már. Ez a folytonos tapogatózás viszont nem valami kényelmes. Lehet, hogy kifejezetten pro fit szuperszoros mezeket kéne néznem, bár a zsebek idővel gondolom úgyis kinyúlnak, ha beletuszkolok pl. 6-7 energiaszeletet és egy kisebb összehajtogatott széldzsekit. Meg ott a telefon, sokkoló, bors spray... igaz mind pici cuccok, de nálam azért minden zsebbe van amit pakolni .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206119 üzenetére
Amikor nem akarok venni semmit, általában jó véleményeket olvasok, aztán amikor vásárlásra adom a fejemet, mindíg előkerülnek a negatív tapasztalatok és elbátortalanodok . Szerintem az lesz, hogy bemegyek a helyi Sportissimoba, mert ismerősök szerint ott is rengeteg az olcsó sajátmárkás cucc, náluk legalább fel is tudom próbálni a ruhákat. Csak kapjam meg a második szurit pénteken, mert oltási igazolás nélkül nem engednek be az áruházakba.
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #206125 üzenetére
Több ilyen táska van, pl. deuter race air, vaude tremalzo stb. Nekem az osprey syncro-hoz nem adtak víztasakot, ami fura, mert egy tized ennyibe kerülő decathlonoshoz adnak . Amúgy az oldalzsebeket simán el lehet érni anélkül, hogy levennéd a hátizsákot, viszont mobilt oda nem merek rakni, mert kiesik. +1 negatív tapasztalat: egy idő után a fém váz iszonyatosan nyikorog ahol hozzáér a szövet részekhez, de ha vékonyan átkenegeted vagy befújod valamilyen kenőanyaggal, elhallgat. Ezt leszámítva én imádom.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #206128 üzenetére
Esetleg filléres Osprey másolat alternatíva
-
-
jjeahh
nagyúr
Hm, vasárnap leengedtem a gumit 1.56 bar-ra. Kedden csekkolom, 1.55 bar, nem kellett pumpálni bele. Ma csekkolom, 1.57 bar, gyakorlatilag amit változott, azt a hőmérséklet ingadozás miatt szerintem. Maxxis, én így szeretlek . Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ehhez kellett pár hónap, hogy összeálljon a tyúkbél, de frissen összerakva sem rossz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206175 üzenetére
Ezzel.
Ha már pötyögök, egy kérdés: te ugy-e rendeltél bikeinn-ről? Minden rendben ment?Más: nézegetem a hátsó lámpákat bike24-en és kvára kezdett már felbosszantani, hogy a legtöbbnél nem írja a lument . Van amelyiknél leírják, hogy 300 méterig látható, de milyen körülmének között? Éjszaka? Ködben? Nappal? Verőfényes napsütésben? Nekem nappalra kéne, kimondottan sűrű ködbe, ezért gondolom jó lenne valami ami legalább 70-100 lumen, de mivel nem írják oda ezt a marhára alap információt, a legtöbb lámpa kiesik, nem merem megvenni . Tudom, rétegigény, hogy ködben látható legyek, de felénk gyakran hetekig nem látjuk a napot a sűrű köd miatt és néha olyankor is szeretnék tekerni.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206191 üzenetére
Asszem amikor felteszem van szisszenés, de 3-4x rá kell nyomjam ahhoz, hogy lejjebb essen 0.01 bar-t a nyomás, szóval nem igazán számít. Ezzel szemben a Twentyniner pumpát amikor lehúzom a szelepről, na ott elveszik 0.10-0.20 bar is.
Toobee: nekem tetszik a bringa, rá lehet képzelni Gustav Gullholmot
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zoliwrc #206228 üzenetére
A fényereje jó, de kb. 5x drágább, mint amennyit rászánok egy kb. 100 lumenes lámpára . Az akkuja nagyon állat, más előnyét nem hiszem élvezném a néhány alkalommal, amikor egyáltalán használnám.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz zsocy #206236 üzenetére
& SpaceJam: kösz, de most bike24-en vásárolnék, mert ott találtam meg minden mást ami még kell, így csak azok a lámpák játszanak, amik ott is elérhetőek (olcsón).
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #206243 üzenetére
Ja, lehet az lesz, csak félek, hogy elfogynak a cuccok, amik kellenek.
Hasaggymeg: ez jó olcsó, bár nem tom nappal mennyire lehet látható.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #206274 üzenetére
Nem ettől az eladótól, de nekem olyan van, amilyen itt az első, LF041BK. Nagyon jó, de hosszú hajra nem tom felmenne-e.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #206278 üzenetére
Nekem mindkét sisakom rámegy, szal lehet neked sem kell majd új sisak. Softshell és teljesen szélálló, soha nem fázott még benne a fejem, cserébe néha a fülemnél fel kell hajtanom, hogy halljak is valamit . Nagyon tartós is amúgy, fogalmam sincs hány éve használom már, de semmi baja.
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #206286 üzenetére
Azzal én szellentés előtt 15 kilót mértem, utána 13-at, ha picit arrébb tettem a mérleget, már karbon súlyban volt a bringa. Szal elméletileg műkszik, gyakorlatilag nekem nem vált be. Az ilyen kis bőrönd mérleggel stabilan 12.4-et mutat.
Hasaggymeg: És mennyi az annyi? Gondolom nehéz (?) gumikkal is lejjebb vagy egy kilóval, mint én
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206293 üzenetére
Nincs rendes nagy szerelőállványom, csak olyan kis hollowtech hajtókarba csúsztatható .
-
jjeahh
nagyúr
Új szelep. Én nem sok értelmét látom, de ha működik és elterjed, picivel talán jobb, mint a presta, vagy inkább amolyan presta továbbfejlesztés.
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #206418 üzenetére
Terepen a gps is szeret eltévedni ha jól tudom. Aszfalton gondolom nincs gond.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tyler Durden #206447 üzenetére
Ezt az avarost nem tudom megszoknám-e valaha. Valszeg muszáj lenne
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tyler Durden #206466 üzenetére
Avg heart rate 167bpm, te sem vagy az az alapozgatós típus
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tyler Durden #206473 üzenetére
Ja, idén már nekem is kezdett romlani a forma, dehát november van... . Azért pl. itt még lehet megpróbálok összehozni egy KOM-ot (most 4-ik vagyok), csak mostanában arrafelé is támadnak a kutyák. Kb. ilyesmi, semmi extra, csak tele van kb dió meg tojás nagyságú kövecskékkel és gyakran elkapar a hátsó gumi:
Azért a te bringád gondolom lehet vagy 9-10kg, az biztos pár mp előnyt jelent meredek felfelén.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206477 üzenetére
Hát nem igazán, azért vagyok csak negyedik, mert a végén le kellett szálljak és toljam a bringát a kutyák miatt. Durva az is, hogy amikor ezek a nagytestű jegesmedvék feléd rohannak, mennyire meg tudja dobni a pulzust, alaphangon, tekerés nélkül felugrik 180-ra .
A bringád meg menetkészen is könnyebb 300g-al, mint az enyém pedál nélkülFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206493 üzenetére
Szerintem amire sokan azt mondják, hogy teljesen zárt rendszer és oda már tuti be nem megy semmi! (fékek, ipari csapágyak, teleszkóp), az valójában nem annyira zárt és szép lassan a kosz bedolgozza magát. Gondolom ezért koszolódik el a telóban meg fékben az olaj, vagy ezért telik meg zsírsárral a csapágy és eszi meg a rozsda. Ezeknek a cuccoknak a belsejét általában 1-2 gumigyűrű védi a külső behatástól, ami csodákra nem képes, ezért kell őket rendszeresen szervizelni. A fékben amúgy nem csak az olaj lesz koszos, hanem fel is levegősödik a rendszer, csak a legtöbben nem veszik észre, mert igénytelenek rá. Évekig engem sem érdekelt, hogy puha és néha pumpálgatni kell, hogy megjöjjön a fékerő, de mostanában képes vagyok kb. 3 havonta tölcsérrel bubiztatni és félévente légteleníteni, csak harapjon .
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz velizare #206495 üzenetére
Szerintem szép lassan, nagyon lassan folyik is a dugattyúk mellett, persze nem vagyok ebben biztos. Viszonylag gyakori, hogy bringamosás után elkezd nyikorogni a tárcsa, az gondolom azért van, mert a dugattyúkról a vékony filmszerű olajréteget rámosod a betétekre/tárcsákra. Ugyanígy a teleszkóp becsúszójára is folyamatosan kenődik vékonyan az olaj és idővel el is fogy belőle. Na ott tuti nem azért, mert felforr... Szal nem azt mondom, hogy egyet terepezel és bemegy a kosz a zárt rendszerekbe, hanem azt, hogy 1-2 év után már látszik az apránként bedolgozott finom por.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz bardi #206507 üzenetére
Valahogy így képzeltem el én is, de persze lehet tévedünk. A dugattyúknál egy kis nyomorult vékony gumigyűrű van, ami gondolom csodákra nem képes. Az ipari középcsapágyakon ha jól rémlik két gumigyűrű is próbálja kint tartani a szennyeződést, mégis beáznak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206513 üzenetére
Tényleg, az a fekete fékpor...
sebgutkopf: ja, ezek szerint nem csak én vagyok ezen a véleményen . Nem becsülöm le a tömítéseket, csak úgy gondolom, hogy rendszeres használattal, főleg sok terepezéssel nem árt gyakran szervizelni ezeket a cuccokat, mert tökéletes szigetelés ahogy írod, nincs.
Más: Levi megint odab*sz, ilyeneket mehetnék én is, ha lenne társ, akivel . Meg persze egy autó sem árt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206560 üzenetére
Jaj de szép időtök van, itt tegnaptól havazik, várom álljon el egy picit.
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206590 üzenetére
Bérelni mit? Modern könnyű csúcs xc-t? A te bringád már nem olyan nehéz és modern is, nem hiszem, hogy olyan hatalmas különbség lenne sebességben, max jobb érzés lenne hajtani és 1-2 szegmensen nyernél pár másodpercet. Én is nagyon szeretnék bérelni többféle bringát is tesztelésképp, érdekelnének a trailok, modern xc-k, downcountryk és valamennyire az outik is, de sajnos ilyeneket egyszerűen sehol nem adnak bérbe. Gagyi belépő hardtail e-bikeokkal meg roskadásig tele vannak a kölcsönzők. Tudom, a kocaturistáknak az kell...
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #206593 üzenetére
Ez mára nálam már megszokottá vált, már kétszer jártam így és bordatörés/repedés lett a vége. Idén tavasszal is megszívtam, nemrég egy haverom a közös tekerésünkön szintén, neki is repedt. Az szomorú, hogy a nagy eséseim és a bordatöréseim is mind más hibájából jöttek össze, saját hibámból egyedül eddig még nem estem nagyot . Ennyit jelent az, hogy a haveri körben egyedül én vagyok óvatos (lassú) lefelé .
Szerintem ha szerencsés vagy, 2-3 hét alatt helyrejössz, de elhúzódhat 2-3 hónapig is. Vígasztaljon az, hogy legalább nem nyáron estél el, a legtöbb bringás ilyenkor már full egészségesen sem teker, "off szezon" van .Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #206615 üzenetére
Itt szinte csak fenyőerdő van, de így is jobban szeretem a felfelét. Viszont a mászást is csak akkor lehet igazán szeretni, ha nincs a béka segge alatt a forma és én idővel igénylem emelkedőn is az egyre technikásabb terepet. A múltkor egyik általam kedvelt felfelén is rájöttem, hogy azért szerettem eddig annyira, mert ott elég nagy kihívást jelentett a terep, most meg már kezdett kevés lenni, kövesebet, gyökeresebbet, meredekebbet akarok . A múltkor egy szűk ösvényen felfelé amúgy megcsúsztam a köveken és bedőltem a patakba, de kb. 0km/h-nál azon kívül, hogy hangosan röhögtem egy jót magamon, nem lett semmi bajom
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #206635 üzenetére
Azért durva, hogy milyen baleseteitek voltak és hogy ezután is tekertek.
Én poros száraz nyomvájúkon estem el a legtöbbször, most a Maxxisokkal szerencsére már nem csúsznak annyira, de azért még mindíg félek tőlük .#206643 Segal: tavasszal 26km/h-nál (egy lejtőn akkor kezdtem gyorsulni) a haverom meg akart előzni, összeakadtunk és elrepültünk. Már ekkora sebesség elég volt ahhoz, hogy a haver fékkarja letörjön, a hátát összevarrták, nekem meg lett egy rakás csúnya horzsolásom, egy borda repedésem és a fejemet nagyon odab*sztam, szerencsére a sisak nagyjából megvédett, csak a tarkóm vérzett és fájt egy hétig. De most szeptemberben egy haverom 0km/h-nál esett hasra úgy, hogy az első kerékben nyolcas lett és a bordája elrepedt . Egyszerűen felült a bringára, el akart indulni, aztán átrepült a kormányon .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206657 üzenetére
Az első gumit ha csak elöl használod, olyan sokáig kitart, hogy lehet hátul 3 is elfogy, mire cserélni kell, most én is ezzel kisérletezek. Az előző első gumim ha jól rémlik több, mint 8000km-t bírt, a hátsó talán 2000-et . Igaz nálam a kopott gumi azt jelenti, hogy a bütykök elveszítették az éleiket, szal szó sincs tükörsimára kopásról, egyszerűen csak nem tapadnak úgy, mint újan.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206667 üzenetére
+1, ha jön a bandánkkal egy gyengébb ember, mindíg előre engedem és hagyom diktálja a tempót. Vagy rendszeresen megvárom. De sajnos a bandánkban csak nekem van erre türelmem, a többiek kapják az agyf*szt, hogy"már megint várni kell". Van egy határ, amikor mondjuk már nálam is elszakad a cérna, volt, hogy az első 2-3 kilóméteren kiderült, hogy egyik tag nagyon nem fogja bírni a tempót és hiába mondtuk neki, hogy nyugodtan forduljon vissza... nem, ő végigcsinálja! Aztán végül már mindenki tiszta ideg volt miatta és "szegény" úgy kikészült, hogy egy helyben állva is bedőlt a bokorba . Lefelé legalább próbálta tartani a tempót, de ott is az lett a vége, hogy esett egy hatalmasat. Na az ilyen már önző, ráerőszakolta a tempóját a bandára.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Real_Necro #206700 üzenetére
Na akkor azt a nyerget kb 15 centivel feljebb emelheted
-
jjeahh
nagyúr
válasz Csokicsibesz #206735 üzenetére
Nekem a jelenlegi zsír új Shimano tárcsámban is nyolcas van, valamikor ki kell egyenesítsem .
Tényleg nem ronda a bringa.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206739 üzenetére
Kár, hogy a legtöbb barna oldalfalúból ki van spórolva a vágás elleni védelem (snakeskin, exo, protection, stb.)
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206747 üzenetére
Úgy nézem igen, a Bernstein is szénné könnyített . Nálam már 2-3 vágásos defekt is volt és annyira kellemetlen a dolog, hogy inkább vágás ellen védett gumikat veszek már, amivel még soha nem volt ilyen gondom.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206750 üzenetére
Lehet spórolni oldalfalvédelmes gumival is, Schwalbe fronton pl. a belépő Performance gumik nem csak nehezebbek, mint a top kategóriás vágás ellen védett gumik, hanem sokkal sérülékenyebbek is. Gondolom sok más gyártónál is így van. Vannak még az agyonkönnyített versenygumik, amik általában sűrűbb szövetet kapnak, de ezen kívül semmilyen védelem nincs bennük, ahogy elnézem ilyen a RK Bernstein is, meg Schwalbe fronton a Liteskin gumik (most Super Race a nevük).
#206752 Zoliwrc: lehet felétek a terep nem annyira sziklás, itt nálunk gyakran előfordul, hogy 10-20km-t rázós sziklás terepen lejtőzök. Ja és előtte ki is kell mászni szintén szikláson . Nagyon durva belegondolni, hogy mit kibírnak a gumik, pedig csak xc-zek.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz zsocy #206763 üzenetére
Kell télre egy gravel . Terepen ilyenkor milyen jó felénk, hogy kb csak egy apró erdőcske lombhullató, a többi mind fenyő, ergo szinte egyáltalán nincs az erdei utakon avar .
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206816 üzenetére
Nem lett olyan sáros . A csaj nagyon faszán ment, felfele picivel lassabb, lefele ugyanolyan tempóban megyünk és nyafogás nélkül gyúrta a sarat, remélem még jön majd. Több montis csaj kéne, nagyon kevés van belőlük, a többségük outizik, vagy inkább szalad.
#206817 ZolkoW: Rocket Ron, Nobby Nic tényleg zseniális gumik, kár, hogy a NN már kőnehéz, mert kapott futófelületre is Snakeskint (oda minek? ) és e-bike ready lett. Aztán aki analógos, kénytelen elviselje a fölösleges súlyát. Amúgy szerintem a Schwalbe gumik egyik fő titka az Addix SpeedGrip keverék, nyáron száraz terepen utálom őket, de ilyenkor fantasztikusak, mert más gumikkal ellentétben alacsony hőmérsékleten nem keményedik meg a gumi és ugyanúgy tapad, mint melegben. Állítólag a Wolfpack gumik is ilyenek és nekem gyanús, hogy a Conti Black Chili is, mivel ugyanaz az ember találta ki a keveréket (Wolfgang Arenz). Ma én a Maxxisokkal úgy csúszkáltam, mintha korcsolyáznék, de egyelőre nem rakom vissza a Schwalbe gumikat, nincs türelmem .
#206815 Tyler Durden: Az milyen sisak ha szabad kérdezni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest