- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #188963 üzenetére
Itt két hete havaz . Holnap mennénk túrázni, de lassan sehova nem tudunk hótalpak és hólánc nélkül, csak a közelbe.
Alg: ki is próbálnám, ha valami bajom lenne a Stan's-al és nem kerülne a 236 ml majdnem annyiba, mint a Stan's-ból 946 ml.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #188998 üzenetére
Rendelt két Jeffsy-t
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Egyre csak tavaszodik, így menjek biciklizni
Remélem holnapra felszárad annyira az aszfalt, hogy végre tekerjek legalább egy 30km kört. Terepen egy ideig nem lesz bringázás .
szerk: hétfőre megint egész napra havazást jósolnak .[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz #75376384 #189065 üzenetére
& peterkeT: Ha nincs szél, -10 foknál melegebb van és nem havas az út (Romániában havas és jeges közúton tilos a bringázás ), akkor engem nem állít meg semmi . Görgő néha tényleg jól jönne, de csak néha, szerintem évente 2x használnám, így nem éri meg. Szerencsére ha nem havazik folyamatosan, az utan 1-2 nap alatt nagyjából felszáradnak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #189049 üzenetére
2-3 tubelessesítés után én már nem mérem a tejet, csak beleöntök amennyit jónak gondolok. Mérőedényem nekem is van, de helyette kis 59ml flakont használok arra, hogy ne öntsem mellé a tejet. Már amikor a utánna öntök, mert ha szűz gumit tubelessesítek, olyankor öntöm egyenesen a gumiba, nem a szelepen át.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #189113 üzenetére
Szerintem jó lesz ez így, fecskendő nélkül is menni fog. Tejből szerintem a fél litres egy ideig elég.
#189117 RexpecT: Én minden mosás után waxolom a láncot.
Más, sikerült tekerni végre egyet:
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #189155 üzenetére
Király és f*sza bringa . Egyre szimpibbek ezek a decás montik, a nyeregvázcső mondjuk lehetne meredekebb, kíváncsi lennék így mennyire mászik jól. Mekkora a tiédnek a mérete? Ezen már 2.3" gumik vannak?
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #189158 üzenetére
És jónak tűnik neked az M-es méret? Én is 168cm vagyok és általában az S-es jó, de ennek a bringának M-esben is csak 400mm a nyeregvázcsöve. Ugyanakkor a felsőcső nagyon hosszú, lehet az M-esen már nagyon nyújtózkodnom kéne.
A gumira pont azt akartam írni, hogy ha ezen még a 2.1-es van, nem árt majd egy szélesebbet rakni .Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #189162 üzenetére
Fura egy XCR, lehet valami extra puha rugó van benne. Én eddig XCT, XCM, XCR Suntourokat próbáltam többször is, 63kg vagyok és egyik sem mozgott alattam 50-60cm-nél többet, azt is darabosan, a SAG meg mindegyikkel 0mm volt .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #189174 üzenetére
Lehet, hogy a topikban neked van a legnagyobb szükséged tubelessre (mai tekerés)
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #189190 üzenetére
Lehet én is ki kéne írjam a címbe, hogy év végén vissza tudjam keresni, érdekes lenne összeszámolni, hogy évente hány defektet kap az ember.
-
jjeahh
nagyúr
válasz itouchfan #189193 üzenetére
Milyen gumi az, ha szabad tudni? Performance szériában nem láttam még Snakeskin-t és 530g-os Schwalbe monti gumit sem . Nekem amúgy ha jól rémlik 5 Performance gumim volt, ebből kettőt sikerült kivágni is, amit ugy-e már a tej sem fog meg. Most már elöl-hátul Snakeskin EVO-t használok, ezek jobban bírják a sziklás terepet.
Hasaggymeg: oda valszeg tökéletes lenne a tejes gumi . Tubeless szúrásos defektek ellen a legjobb, a méretes vágásokkal sajnos nem tud mit kezdeni .
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz itouchfan #189201 üzenetére
Ja, ezzel nem csoda, ha nem kaptál defektet, a Snakeskin, az pont a defektálóbb verzió, a Liteskin, Twinskin a gyengébb, utóbbiak oldalfala nem kapta meg a Snakeskin védelmet és a Liteskinnek asszem a szövete is vékonyabb, sérülékenyebb.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #189207 üzenetére
A szelepeken az a fekete guriga az mi?
Hasaggymeg: Stan's is jó mindenből, a Schwalbe tej meg ugyanaz átcímkézve. Illetve szalagból van jobb, sőt, kb. bármelyik szalag jobb a Stan's-nál, de működni működik az is. Szerintem a tej a legrizikósabb, érdemes olyant venni, ami tesztek és vélemények szerint hibátlan.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #189211 üzenetére
Nekem ez fura, de lehet csak én nem értem, mert ott van mellette a rendes szalag is, szal nem értem a fekete minek, csak fölösleges plusz súlynak tűnik. Más tubeless kitekben nem szokott benne lenni.
itouchfan: asszem a régi Liteskin gumik általában nem tubeless ready-k . Talán most az új 2021-es Super Race (a Liteskin új neve) szériákból vannak olyanok, amik tubelessesítve is működnek. Kb. 200g amúgy a tej + szelep + szalag súlya, normál 29x2.25" gumiba való belsőhöz képest 200-300g minusz.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #189218 üzenetére
Ja, de nem értem, hogy az öntapadós szalagra, amit szintén adnak a kit-ben, miért kell még egy plusz réteg szalag, ami a szelepen van. Szerintem fölösleges. Nem olyan nagy dolog amúgy összeválogatni sem a cuccokat, Stan's, Joe's vagy Schwalbe tej, Stan's szelep és bármilyen tubeless szalag, ami kb. 2mm-el szélesebb a felni belső szélességénél.
#189219 RexpecT: nem minden tl ready felnin takarják el a szelep furatokat, szerintem a legtöbbre kell a szalag.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #189230 üzenetére
Bikepro: [link] , vagy ebből kettő: [link] és ez a tej, vagy ez (a kettő ugyanaz, mindkettőt a Stan's gyártja).
Ebike: szelep, tej.A topik szerint elvileg a Joe's szelep jó, én nem próbáltam, nekem Stan's van és az tuti jó. WTB szelepet semmiképp ne vedd meg, túl kemény műanyagos a gumi a végén és nem tömít, mellette elillan a levegő. Szalagot nem linkeltem, mert szerintem mindegy milyen és nem tudom a felnid belső szélességét. Abból jó a legolcsóbb, amit találsz, csak legyen 2mm-el szélesebb a felnidnél. Tejből meg érdemes a fél litrest venni szerintem, első alkalommal 200ml megy a két gumiba, szal a legkisebb flakonból kettő nem elég.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #189232 üzenetére
Nem írja az oldalán a TLE-t . Nem akar neked összejönni a tubeless . A lyukakat szerintem tömítené, ha meg mégsem, nyomnál bele kukacot és meg lenne oldva... de sajnos ez a gumi nem Tubeless Ready. Ugyanebből a gumiból amúgy a fekete oldalfalas tubeless kompatibilis, csak a barna nem, mert Liteskin (nagyon vékony az oldalfala).
#189235 ZolkoW: Á, így már értem, ezek szerint Hassagymeg-nek nem lenne jó a linkelt Joe's szett, mert szelepet is kéne vegyen hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #189252 üzenetére
Valszeg működik a belsőbe öntött tej is, de nekem annyira nem szimpi, több okból sem:
- ha már úgyis tej van a gumiban, a belső csak egy plusz fölösleges cucc
- nehéz
- ha nagy a lyuk, tubeless esetén nyomsz bele gumi kukacot és mész tovább, tejes belsővel ez nem opció
- ha nem tömít a belsőbe öntött tej és szét kell szedned, szét fog vetni az ideg, mert szerintem megtelik a belső és a külső közt trutyival, ha szétszeded minden ragad és tejes, ha terepen belsőt cserélsz, a lyukas belsőt el sem tudod rakni a zsebedbe, mert tiszta trutyis az egészSzal ha már úgyis évek óta szenvedsz a defektektől, én a helyedben még szenvednék egy kicsit, amíg elkopik a gumi, vagy félretenném tartaléknak és vennék egy szett tubeless ready-t. Nem mind drágák azok sem, mert már a belépő fapados gumik is gyakran tl readyk. Német webshopokban (azokat ismerem) 4-7k között szoktak menni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #189258 üzenetére
A régivel is sokszor írt defektekről. Valszeg a tyúkbél ha jól össze van rakva és jó a tej, egy áldás lenne olyan helyen. Szerencsére felénk szinte egyáltalán nincsenek ilyen erdők, szinte kizárólag fenyvesek.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #189285 üzenetére
A Schwalbe gumik nálam is mind nehezen pattantak fel a felni peremre, a Maxxisokat viszont kézzel, szerszám nélkül is könnyedén fel lehet tenni, le lehet venni és 1 bar nyomáson már tökéletesen fent voltak a peremen. Sőt, a Maxxisokat tubelessként sem nehéz felrakni műhelypumpával, szal kompresszor sem kell. Schwalbe gumikhoz viszont kötelező .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Runner_fxr #189299 üzenetére
Ékszer
Ringman: igen.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #189321 üzenetére
Kérdés kinek mi számít rendes futásnak, mert a legtöbb ismerősöm képtelen 7:00 /km tempónál lassabban futni, inkább 5-6:00 /km-t szeretik és ilyen tempóval kezdőként egyszerűen nem lehet alacsony pulzuson szaladni. Számomra a 7:00 /km már rendes futás és egy kis edzettséggel azt lehet aerob pulzuson, alacsony intenzitással is nyomni. Nekem inkább az a bajom a futással, hogy a térdem nem bírja és persze ha mellette van mtb, akkor mindíg a bringát fogom választani, mert sokkal szórakoztatóbb (számomra).
-
jjeahh
nagyúr
válasz zsocy #189327 üzenetére
Stucnit, pedált, kormányt, hajtókart, vázat, kereket, láncot, sisakot én biztos nem mernék kínából venni, ezeken az életem is múlhat, de nyeregcsövet, nyerget, garmin konzolt, lámpát, ruházatot, középcsapágyat és egyéb apróságokat simán.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Jester01 #189343 üzenetére
Nyeregből kiállva ha elszakad a lánc, abból perec lesz, ezért nem mernék kínait. No meg sz*r érzés ha darál a lánc és viszonylag sok apró mozgó összetevőből áll, ha bárhol sorja vagy hiba van, már nem működik megfelelően. A kínaiak meg minőségellenőrzésen (is) spórolnak.
Hasaggymeg: könnyű vagyok, ezért a nyeregcső alattam nem igazán kap nagy terhelést és mtb-n amúgy is rázós lejtőn kapnak az alkatrészek a legtöbbet, amikor ugy-e kiállva gurulsz, szal a nyeregcső tehermentesítve van. Ilyenkor egy kormány, stucni, kerék, váz, pedáltengely gondolom nagyobb eséllyel törhet. A nyergem amúgy jelenleg is nagyon vékony, ujjal megnyomkodva hajlik .
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz eddie1978 #189358 üzenetére
Írtál pár érdekes dolgot, a Stan's Race-nek utánna fogok nézni, a Veloplug meg . Nem értem a kínaiak miért nem másolták még le. Szalagból nekem minden bevált, még a kínaiak is, kivéve a Stan's-t meg a Gorilla Tape-t.
Más: cserébe ti is kaptok tőlem egy gyöngyszemet: Penis Valve Caps. Kár, hogy csak schrader van.
-
-
jjeahh
nagyúr
11 kilós AM. Valszeg az övék a legkönnyebb enduro, meg a legkönnyebb alu trail és enduro gép is. Már csak egy 6 kilós karbon xc-t kéne csináljanak, meg egy költséghatékony 8 kilós alu xc-t .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #189371 üzenetére
Az valami egyedi darab lehetett, vagy prototípus, mert a legkönnyebb megvásárolható xc asszem 7.x kg. Pl. Epic HT, Mondraker Podium, Unno Aora, Canyon Exceed, jelenleg asszem ezeknek a legkönnyebb a váza.
-
jjeahh
nagyúr
válasz acsati #189374 üzenetére
Én inkább egy picit még gyűjtenék hozzá és vennék egy Bryton Rider 10-et vagy 15-öt. Esetleg használt...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Na, senki nem linkelte még? Kint van a GXAXS.
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #189437 üzenetére
Ha eldőlsz, a fékváltókar ér először földet és garantáltan törik .
#189421 Ringman: Érdekes, hogy a cikk szerint az 1x lánc a legtartósabb.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #189496 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #189541 üzenetére
Én 4 éve a lépcsőházban egy kis szekrény tetején tartom az Abus Bordo záramat és valaki pár napja ellopta, meg is lepődtem . Kiírtam a lépcsőház ajtójára egy papírra, hogy aki ellopta, tegye vissza a helyére plííz, mert szükségem van rá... tegnap jövök haza és a helyén volt .
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest