- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Az egész internet felesleges. Azért nem mondj le erről a sportágról és öngyi se legyél lécci . Remélem megkerülnek azok a bringák, két haverom drága bringáit lopták el tavaly és mindkettőét megtalálták .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #184559 üzenetére
Most egy kicsit irigyellek, nálunk már túl nagy a hó a terepezéshez, egyáltalán nem lehet tekerni aszfalton sem. Remélem az utak széléről pár nap alatt a forgalom miatt valamennyire eltűnik a hó, hogy legalább alapozgatni tudjak. Ma futni foltam, de a szűz hóban az is kihívás volt .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #184562 üzenetére
Fagyott terepen nálam ijesztően csúszott a Maxxis, a Schwalbe szerencsére egyáltalán nem, nem tom neked milyen gumid van, de ha tapad, akkor a fagy inkább előny, mint hátrány, mert a sár is megfagy, szal nem leszel trutyis és nem csúszol... a hó ha ki van taposva vagy nem túlságosan nagy, akkor királyság, természetesen nem lehet úgy ereszteni lefelé, mint száraz terepen, de azért megvan a feelingje. Ha terepjáró, buggy, turisták által kitaposott nyomon mész, arra vigyázz, hogy a nyom széléről ha lecsúszol a porhóba, elveszted a kontrollt és eleshetsz. A hirtelen kanyarokat is kerüld, szal elővigyázatosabb kell lenni . Fagyott föld, jég nekem még sosem vágta ki a gumimat.
Nekem szerintem nem lesz mostanában tekerés, holnapra és péntekre megint havazást jósolnak, aztán hétvégétől -20 fokokat ír . Az még nekem is sok .
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #184565 üzenetére
Ja, kevés . A Nobby és SS szerintem király gumik én is visszaraktam a Nobbykat. Fura mondjuk, hogy a hátsó gumi 150g-al nehezebb most, mint az előző volt és vagy 1 tonnával többnek érzem a bringa seggét . Nem mindegy hol van az a pár gramm a bringán.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #184584 üzenetére
Fox árban értelmes? A múltkor kipróbáltam egy fox 32 float performance-t és hát lehet, hogy a recon szebben mozog, nagyjából talán egykutya, ennek ellenére az ára sokkoló . A tulaja szerint a szervizköltség is drágább, mint a rockshox-é, szal már megbánta, hogy megvette. Gondolom, hogy a kashima coat-os komolyabb modellek jobbak, de az áruk és a szervizköltség is "komolyabb" lehet. Halandóknak valszeg egy Reba a legjobb vétel, megfizethető, könnyű, egyszerűen szervizelhető és tokenezhető... esetleg egy SID Select, de az nem tudom belül milyen.
Ha nem vagy grammániás és elégedett vagy a Judy mozgásával, én nem sürgetném a cserét, legalább van időd kivárni egy király akciót.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #184600 üzenetére
Én sem tudom, csak azt, hogy az a top és felső kategóriában az van. Épp ezért furca, hogy pl. a 35-ben is az van és a Reba nem kapta meg.
Runner_fxr: nálam sajnos a Recon baloldali becsúszóján látszik egy kis kopás, szerintem a szervizben valamit elcsesztek, mert utána lett. Amióta szétszedtem és leszervizeltem itthon, azóta nem kopott tovább. Gondolom ha a szivacsgyűrű rosszul van visszarakva, meggyűrődött és kiszáradt vagy valami, attól is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #184623 üzenetére
Jaj, nekem mennyire kéne már végre egy olyan rövidgatya, amit fel lehet húzni tavasszal-ősszel sarazni... Vagy télen a cicanacira amikor 1-2 óra tekerésen végig tolja fel a híg sarat a hátsó gumi az aszfaltról. Egy vízálló seggű nadrággal nem lenne olyan kellemetlen olyankor. Vizes-saras seggel nulla fok alatt visszaülni a nyeregbe és ott áznak-fagynak a mogyoróid .
Mondjuk ez a rövid cicanaci télen nem jó, de cicanacikat kedvelőknek tavasszal-ősszel sarazni ideális lehet.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #184626 üzenetére
A hátsó kerék a seggemre hordja fel szinte az összes sarat, a hátam, vádlim meg egyebek csak annyit kapnak, hogy esztétikusabb legyek . Szal a seggemen kívül általában mindenem száraz marad, a hátsóm viszont tocsog a lében és tekerés közben nem szárad meg, így kellemetlen tud lenni a dolog.
sebgutkopf: van egy endurám ami elvileg vízálló, de gyakorlatban az sem eléggé.
INTELligent: az csak trekkingen és gravelen mutat jól
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #184660 üzenetére
Én sokszor azon agyalok, hogy csak azért kéne trail bringát vegyek, mert ha 1 fokkal laposabb a fejcső és 2mm-vel szélesebb a gumi, már nem szégyen az övtáska-hátizsák-bőgatya, sőt, akkor már kötelező .
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #184665 üzenetére
Mtb-vel fordulna most a kocka, az ideg megölne, hogy nem tudsz kimenni a hóba terepezni . Nálunk sajnos már túl nagy és az utak is nagyon beszűkültek miatta, várom picit olvadjon... izé várnám, ha nem jönnének a -20 fokos idők .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Csokicsibesz #184669 üzenetére
Téli ruciban aerob zónában én -10 fokban is izzadnék, pedig alacsony a vérnyomásom .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Csokicsibesz #184673 üzenetére
Igazad van neked is, viszont a friss hóban tekerés (ha nem túl nagy) nem mindenkinek szenvedés, én pl kimondottan élvezem és 5 fok alatt csak akkor fagy le bármid, ha nincs téli bringázáshoz megfelelő ruházatod. Ha van megfelelő öltözet, szinte semmivel nem rosszabb télen tekerni, mint 5 fok fölött. Igen, drága, de egy okos görgő nem az? Innentől csak ízlés kérdése ki melyiket választja.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz belsodavid #184684 üzenetére
Miért csak alu? HT PA12A jó cucc. A műanyag kompozit ha minőségi, az sem fog eltörni és legalább könnyebb. A csapágyazása is nagyon jó ezeknek a HT-knek.
-
jjeahh
nagyúr
válasz szkink #184689 üzenetére
Nem tudom mit jelent a betű a végén, de ez egy műanyag kompozit pedál és ennek ellenére nagyon tartós, a szegecsek is harapós fajták. Az A a végén lehet a szegecseket jelöli, mert asszem ebből a pedálból van több szegecses és van műanyag szegecses olcsóbb butított verzió is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz belsodavid #184691 üzenetére
Német webshopok? Bike24, bike-components, bike-discount, hibike.com?
szkink: szerintem az egész széria műanyag kompozit és a drágábbak, pl a pa12a biztosan fém szegecses.
-
jjeahh
nagyúr
válasz szkink #184694 üzenetére
Én nagyon sokszor rendeltem már német webshopokból, mindíg azt kaptam amit rendeltem, sokkal korrektebbek, mint az itthoni webshopok, nagyobb a választék, általában alacsonyabbak az árak és ami még számomra fontos: van paypal fizetési lehetőség. Igen, a postaköltség magasabb, ezért inkább akkor érdemes kintről rendelni, ha több cuccot vennél, nem csak egy apróságot. Én össze szoktam listára írni, hogy mik kellenek, vagy mi fog elhasználódni a közeljövőben és pár havonta rendelek egyszerre több cuccot.
szerk: az 520 az milyen 520? Spd? Miért váltasz becsatolósról "vissza"?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz gd4n1 #184712 üzenetére
Igen, ahogy elnézem így van. Annyit még hozzáfűzök, hogy a PA12A esetén cserélhetőek a szegecsek és biztos fémből vannak. Íme az enyém lestrapálva: [kép] . Most sincs semmi baja, csak az spd-re váltás miatt cseréltem le. trialboj fórumtárs is ilyent használ.
szerk: szerintem a cserélhető szegecseknek amúgy ezen a pedálon semmi haszna nincs, mert valszeg soha nem fognak elkopni. A kompozit platform és a sikló(?)csapágyas megoldás viszont nagyon király találmány.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz f4lcon #184730 üzenetére
Nálunk is ez van a webshopokban, ugyanakkor a helyi kisboltban a kisvárosunkban elképesztő a kínálat. Van 2-3 féle wax, 3-4 féle tubeless folyadék, láncból minden márka ami létezik, alkatrészek szintén, a Shimano, Northwave cipőknek kb. az egész palettája itt van stb.. Bringából sem gyenge a kínálat, kapható a Scott, Cannondale, GT, Marin, Rock Machine, Kellys, Merida, Haibike teljes kínálata és akkor még az olyan kisebb márkákat nem is említettem, mint a Drag, Devron, Ideal stb. Az egyetlen cucc, amit itthon sosem kapok meg, az talán az ESI Grips. Szal ilyen szempontból el vagyok kényeztetve . Állítólag elég jól megy nekük a biznisz, szal nem értem akkor egy Budapesti boltnak miért ne mehetne még jobban.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zoliwrc #184748 üzenetére
Basszus. Milyen volt a hó, tapadt rendesen? Nálunk most 20cm, ráadásul porhó, nagyon csúszik, 6km-t tekertem aztán inkább feladtam...
Strava unofficial PH csoportban nem vagy benne?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem gumi és felnifüggő. A peremjelző csík a gumin látszik? Rendesen rápattant? Ha igen, az a lényeg. Nálam nemrég a Maxxisokat rohadt könnyű volt felrakni, szerszám sem kellett hozzá és amikor felpattantak a felnire sem volt semmi hangjuk. Utánna a Schwalbe gumikkal vért izzadtam és akkorákat csattant, hogy azt hittem lerobbant a gumi a felniről .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #184767 üzenetére
Mennék is ma tekerni, ha nem lenne ekkora a hó és az utak széle járható lenne, de ide mostmár elektromos fatbike kéne.
-
jjeahh
nagyúr
válasz parkr #184769 üzenetére
Kellys-ről amúgy annyit, hogy a haverom montiján egy kisebb eséstől füves puha terepen a KLS nyeregcső (!) elhajlott, a nyeregpálca szintén. A vázak nekem jónak tűnnek általában, de a KLS alkatrészektől és tartozékoktól sosem ájultam el, kb. legolcsóbb noname aliexpresses cuccok átcímkézve.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #184783 üzenetére
Jujj, lefelé gondolom megfagytál. Ezek szerint nálatok tekerhető, irigyellek, nekem ma csak egy túrácskára futotta, itt szvsz már fatbike-al sem igazán lehetne tekerni .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #184791 üzenetére
Jaj, az olyan sz@r, amikor a nyomról lesodródik az első gumi a szűz hóba . Általában nem esek el, de rossz érzés.
-
jjeahh
nagyúr
válasz rétisün #184803 üzenetére
Most tényleg lenyugodtak kicsit az emberek. Életemben soha nem láttam annyi embert a természetben, mint amikor kijárási tilalom volt nálunk. Covid szaladók mindenfelé, vírusbringások zsír új trekkingeket taszították ki 20% emelkedőn, hófehér pincekukacok tömegesleg amerre a szem ellát. Aztán ahogy lejárt a tilalom és lehetett volna menni, kiürültek a hegyek, sehol egy lélek . Azóta visszatért a rend, vírussportolók visszahúzódtak a netflix elé, de sajnos még mindíg hiány van mindenből a bringaboltokban .
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #184810 üzenetére
Jessz, mondtam én! . Az EVO ebben csak picivel jobb, annak inkább a defektállóbb, tartósabb kivitel és a súly az előnye. Mondjuk az új modellből van (1 kilós ) Soft verzió is, az egy szörny lehet .
Ha ilyenkor hóban gyakran bringázol, tavasszal amikor elolvad, hirtelen úgy fogod érezni, hogy már nincs is semmi kihívás, a legkövesebb részek is gyerekjátéknak tűnnek majd .Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #184820 üzenetére
Nekem ránézésre a Racing Ray/Ralph az egyetlen a Schwalbe kínálatából, ami valszeg nem tetszene, az a mintázat annyira nem szimpi, de persze lehet ha kipróbálnám végül mégis bejönne. Nyárra én elöl szokás szerint hagyom a Nobby-t, mert azért tavasztól őszig bőven megyek saras terepen és kell a tapadás, vagy esetleg gondoltam arra is, hogy elöl-hátul Rocket Ron-t teszek fel, de hátra haladósabb 600 grammos Speed-et és előre jobban tapadó 660g-os SpeedGrip-et... mert ugy-e a Rocket Ron-ból is kétféle anyagkeverék van.
Amúgy én nem vagyok annyira Schwalbe fan, csak a Maxxis-al becoptam és emiatt most egy ideig nem lesz kedvem más márkákkal kísérletezni. Tapogatás alapján a Conti sem lehet rossz, meg kíváncsi lennék a Pirellire és a Vittoria-ra is... majd egyszer talán ki is próbálom őket.[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz atti29 #184988 üzenetére
Igen, kétféle van belőle, a tubeless ready verzió nehezebb. Ráadásul ha jól látom az ecobike-os linken a tavalyi modell van, szal azzal együtt már 3 verzió . Ja és persze még ott vannak az EVO-k i.
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz kenguru99 #185042 üzenetére
Szerintem ingyen kapta .
#185023 6030D: Sickbiker szerint (meg Pinkbike szerint is) a Deore most jobb az SX-NX-GX-nél, a felső kategóriában meg fordul a kocka, a csúcs Sramok szerintük jobbak, mint az XT, XTR.
Más, mai:
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz atti29 #185048 üzenetére
Csíkmenaság jó hely, csak sok a farkas .
Tubeless:
- tejből a Stan's-ra esküszök, vagy Schwalbe (a kettő ugyanaz, keverni is lehet) és ha V fékről reszelsz bele gumit, még jobb. Durva ezzel a tejjel mit kibír egy 30 TPI gumi is: [link] [link] . Szervizes haver is ezt a tejet ajánlja, szerinte minden más tej hamarabb beleszárad a gumiba, a Conti tej már újan beleszáradt az üveg aljába és állítólag a hideget sem bírja.
- felniszalagból már nem olyan jó a Stan's, ha tökéletesen tisztára törölgeted a felnit, akkor ráragad, de talán a legrosszabb, amit eddig használtam. Most valami noname szalagom van, eddig ez a legjobb . Úgy 2-3mm-vel vegyél szélesebbet a felni belső szélességénél.
- szelepből a Stan's bevált, a szeleptűt idővel ki kellett cserélnem, mert eldugult vagy tönkrement, de más gond nincs vele. Ezen kívül WTB-t próbáltam, azt nem ajánlom senkinek, nem tartja rendesen a nyomást. Most egy szett kínaim is van, majd legközelebb letesztelem, így ránézésre okésnak tűnik.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185060 üzenetére
Én is nézegettem, de a 7-8 éves akkor belépőként árult alu montim geoja jobb mint ezeknek, szal ha jó ár/érték arány, akkor még mindíg inkább Radon Jealous (AL), Rose Count Solo .
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #185080 üzenetére
Az enyém terepen lejtőn az első kerékről elszabadult és a fülem mellett repült el iszonyatos sebességgel. Akkor én is megfogadtam, hogy többé nem teszem fel, azóta sárga pálcikák vannak helyette, de gondolkoztam azon is, hogy egy küllőt betekerek narancssárga fényvisszaverő öntapadóssal.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185085 üzenetére
Pedig van, nekem olyan van
#185088 bsh: ha gondolod belinkelheted, a termék alatt írja, hogy van-e készleten, sőt, azt is írja, hogy melyik raktáron. Én jártam úgy Rose rendeléssel, hogy egy rendelésemet két részben hozta két különböző futár úgy, hogy csak egy szállítási költséget fizettem, később utánnanéztem és kiderült, hogy ezért, mert egyik cucc másik raktárról lett elküldve . Részemről ajánlott webshop, eddig sosem szívtam velük.
-
jjeahh
nagyúr
Pöcögtetőt szerintetek érdemes néha szétszedni? Ha igen, nehéz? Kenni kell-e benne valamit és ha igen, mivel? Tegnap rájöttem, hogy a bringán egyedül az nem volt szétszedve soha
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest