Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Ma megszívattam magam rendesen a WTB szelepekkel és a Mavic kerékkel. A szelepek végén a gumi, ami belülről nekifeszül a felninek, nem valami puha, ami önmagában még nem lenne baj, de... a Mavic keréken a szelepfurat széles, hogy férjen bele az autószelep és a presta szelep átalakítóval megy bele. Nos az átalakító és a furat között szökött meg az összes levegő és mivel sz*r a szelep végén a gumi tömítés, az sem fogta meg. Végül pár óra szívás után egy fogóval jó rábikáztam a szelepet a felnire, így nagyon lassan ereszti a levegőt, remélhetőleg idővel összeáll a rendszer és tartani fogja. Viszont ha így kapok valahol egy vágásos defektet, terepen kézzel nem fogom tudni kiszedni a szelepet, hogy belsőt tegyek bele, szal valamit majd csinálnom kell vele, csak most elfogyott a felniszalagom is . Sebaj, remélem így el tudok alapozgatni a télen, rendeltem kínából új szelepeket, egy rakás gumi gyűrűt, 2 Ztto felniszalagot, aztán ha megjönnek újra szétszedem a rendszert. A kínai szelepek lehet gagyi minőségűek lesznek, de ha nem válik be, van itthon egy tartalék eltömítődött Stan's is, csak meg kéne takarítani.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #183327 üzenetére
Nálam simán tartotta a nyomást a régi Stan's kézzel lazán meghúzva, az új WTB nem. Vicces amúgy, hogy mindkettőről lespórolták a szeleprögzítő alól a filléres gumi gyűrűt és az olcsó kínain rajta van .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #183332 üzenetére
A Stan's szelepekkel nálam is laza volt és nem ment el a nyomásom. Szerintem kipucolom, kicserélem a szeleptűket és visszarakom a WTB helyett, cak megvárom amíg megjönnek a kínai szalagok, mert tartalék felniszalag nélkül sosem merem megbontani. Szvsz azért nem jó megtépni a szelepet, mert útközben ha vágásos defektet kapsz és belsőt kell rakj bele, nem fogod tudni kézzel szétszedni.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz f4lcon #183341 üzenetére
Igen, az enyém a régi verzió megjegyzi melyik módot használtad utoljára, sőt, a módok 2 csoportra vannak osztva és azt a csoportot használod, amelyiket akarod, a másikat el lehet felejteni. Ebben az a jó, hogy a villogó módok csak egyik csoportban vannak, amit deaktiválhatsz, így nem zavar a stroboszkóp . Az újabb Convoyok nem tudom hogy működnek, más a led, más a driver, több a lumen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183348 üzenetére
A legtöbb fejlámpa bringázni nem jó, mert túlságosan szórt a fénye ("sz@r,gyenge"), sisakra szerintem valami lightos fél thrower lenne jó, legalább 1000 (valós!) lumennel, pl. Convoy M1 és társai. Vagy persze direkt erre a célra kitalált drága bringalámpa .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183365 üzenetére
Csodálkoztam is, hogy Nitecore és sz*r . Ceruzaelemes lámpa nekem már ingyen sem kéne, nem is értem minek gyártják.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183379 üzenetére
Milyen marcsa az, jó puha minőségi szilikon? Először én is kínait rendeltem, de a legolcsóbb noname-t, az nagyon kemény volt és csúszós, azóta több kínai marcsát nem mertem rendelni, sőt, semmilyen szilikont nem mertem az ESI-n kívül.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183388 üzenetére
Ilyen Rockbros? Ha találok valahol és sokkal olcsóbb, kipróbálnám nyáron, télre a vastag kesztyűkhöz ducinak tűnik, ESI-ből a legvékonyabbat használom. ESI amúgy 2-3 haszálat után rengeteget puhul, de remélhetőleg ez is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183396 üzenetére
Köszi, ezt berendelem, aztán meglájuk milyen, én össze tudom hasonlítani az ESI-vel, mivel régóta azt nyúzok, király lenne, ha hozná a szintjét. Dugó nem kell, abból van ESI tartalékban... régóta gondolkozok színesen is, de eddig nem mertem venni, mert ha nagyon koszolódik és a kosztól ronda lesz, az zavarna. De ennyiért max kidobom és veszek mást .
szerk, más, mai offos kiegészítő sport (futás) szokás szerint a mackók nyomában :
Annyira nem rajongok ezért a futásért, de szerintem a bringázás túl egysíkú, kell mellé valami más mozgás is.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz bardi #183401 üzenetére
Ja, jó lenne a bringázás és a futás mellé még edzeni is .
Hasaggymeg: ha így nyomod, azért nem olyan rossz a futás sem . Egyik haverom hasonlókat fut, 50km végig a hegygerincen meg ilyenek, irigylésre méltó.
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #183442 üzenetére
Asszem én már megtaláltam, de nem biztos
Hasaggymeg: ha a fiókod privát, akkor el kell fogadnod a követőket, különben nem tudnak követni.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183445 üzenetére
Jövő év elejétől tekersz stravara új bringával? Olyan érzésem van verni fogsz engem pulzusban, távban, mindenben, talán szintemelkedésben nem, de lehet abban is .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183458 üzenetére
És pár pásztorkutya hátrányom
-
jjeahh
nagyúr
Boldog karácsonyt!
Ma megjött a fotochromatikus NRC másolat kínai szemüveg és ki is próbáltam, teszi a dolgát rendesen. Hosszú távon még kiderül mennyire válik be, de egyelőre tetszik. Jár hozzá egy plusz tükrös lencse, egy törlő bugyi, egy kemény tok és egy zsákocska. A szemüveg minősége teljesen okés ennyiért, kissé gumiszerű műanyag, a lencsék nem torzítanak, az orrtámasz bizbaszokat meg szabadon lehet hajlítgatni. Ami nem tetszik, hogy nagyon nehéz a lencsét kicserélni, de szerintem úgyis a fotochromatikusat használom amíg tönkremegy, aztán utána rakom bele a tükröst.
szerk: színeset nem mertem venni, nehogy a kicikínaiak elcsesszék a festést a kereten
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183501 üzenetére
Én $16.67-ért vettem, most $17.93.
Más: nekem nem igazán tetszik ez a Maxxis Forekaster, szerencsére viszonylag agresszív és a bütykök már csak a méretük miatt is harapnak valamennyire, de a Nobby Nic szintjét nem hozza. Ma próbálgattam sárban is, gondoltam mivel a Maxxis sárba és nedves körülményekre is ajánlja, hátha ott remekelni fog, de sokkal jobban csúszkált ott is, mint a Nobby (ami a Schwalbe szerint nem sárgumi ), sőt, a vizes köveken brutálisan csúszik, egyikről lesodródott és majdnem elvesztettem az egyensúlyt. Azért szódával elmegy ez a gumi is, de na... remélem hamar elkopik .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183504 üzenetére
Igen, ezért írtam, hogy "NRC másolat", konkrétan az X2 másolata. Gondoltam ha megjön és gagyi mesz, veszek egy Coolchange/Rockbros-t, Phmax-ot vagy Comaxsun-t, de szerencsére nem gagyi, sőt, egész okés. Persze hosszú távon derül ki mennyire bírja a strapát, ebben a lencse nem Zeiss, mint az eredetiben. Kár, hogy a 20/20, Veithdia, meg a többi bevált jóféle alis márka nem gyárt bringás szemüveget, azokkal nem kéne rizikózni, mert biztosan jók.
-
jjeahh
nagyúr
válasz nemeth989 #183511 üzenetére
Ezzel valakik jól jártak, már nincs készleten, de amikor ráklikkeltem, még volt.
#183509 peterkeT: Kínai, erős és nem vakít: [link] . Hasonló fényerejű "márkás" (nem kínai) lámpa többszörös áron és vakít: [link] . Azzal egyetértek, hogy lehetne több stvzo lámpa, de ez nem atomfizika, 4 dolláros kínaiban is meg lehetne csinálni, a haverom olcsó Lidl-ös lámpája is ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #183525 üzenetére
Igen, sok kamu lumenes kínai lámpa van, de ugyanakkor ott van a Convoy, Lumintop meg társai is és a Nitecore-ról még nem is szóltam, szvsz fölösleges minden kínait egy kalap alá venni, van ott gagyi, de vannak komoly márkák is. Én egyszer valami ilyesmit szeretnék majd, ami 1000 lumennél több és engem konkrétan az stvzo nem érdekel, jobbnak érzem ezt a megoldást, lehet kapcsolgatni mint autóknál. Persze még jobb lenne, ha az akksi is cserélhető lenne, nem szeretem az ilyen beépített akksis usb-n tölthető cuccokat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #183534 üzenetére
Polár bevonat királyság, nekem erdőben fontosabb a fotochromatikus lencse. Nem is tudom olyan létezik-e ami a kettőt egyben tudja. Ha ali, akkor nézz szét a menőbb márkáknál (pl. [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] ), biztos mindegyiknél találsz több polarizált szemüveget is. Amúgy szerintem amennyit tekersz, bazi nagy szerencséd van, hogy szemüveg nélkül eddig megúsztad, felétek nincsenek pl. öngyilkos hajlamú óriás rovarok? Nekem a szemüvegemnek gyakran úgy nekicsapódnak, hogy meg kell nézzem eltörött-e a lencse, szemüveg nélkül lehet már szemem sem lenne . És ezek csak a rovarok, terepen vannak kavicsok, ágak, sár.
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #183537 üzenetére
Top rated márkáknál reviewek alapján ahogy elnéztem műkszik rendesen a fotochromatikus lencse, de polarizált fotochromatikusat tényleg nem láttam még, bár lehet csak nem figyeltem. Amúgy ez a tükröződős bevonat sokat segít szerintem a kontraszton, de persze azért nem olyan, mint egy jól működő polarizált lencse.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz parkr #183547 üzenetére
Ja, amúgy ha valaki nem különösebben igényes a trendi küllemre, az olcsó Uvex, Bollé munkavédelmis szemüvegek nagyon ott vannak a szeren ha védelemről van szó és igazából annyira nem is rondák, sőt, nekem a Bollé-m teljesen úgy néz ki, mint egy bringás szemüveg. Olyan ez, mint a sisak meg a kesztyű, ritkán van rá igazán szükség, de akkor nagyon.
xy.zsolt: ja bocs, afölött én is elsiklottam
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183588 üzenetére
1-2. Én letojom, nem köszönök meg semmit, ahogy elnéztem senki nem teszi. Kudost szoktam nyomni másnál, de nem azért, hogy viszonozzam.
3. Szvsz azt követsz akit akarsz. Ráadásul ha valakit követni kezdesz és rájösz, hogy zavar, vagy nem érdekel, nyugodtan leállíthatod a követését és ő értesítést sem kap róla. Én követek pár embert, akik nem követtek vissza és engem is követnek páran, akiket én nem. Szal azt csinálsz amit akarsz
4. A Bryton nem tudom hogy működik, de ilyenkor ha nem akarod megszakítani a rögzítést, akkor ne állítsd le. Max ha tud pause-t, akkor szüneteltetheted, de ott fog húzni egy egyenes vonalat a térképre. Igen, az ilyen séták miatt romlik az átlagod azon a körön, de ez ilyen, asszonyos tekerés, ez van. A szegmenseken amúgy is látszik, hogy gyors vagy-e, ha pulzusmérőd is van, a pulzusodon is látszik, hogy ez egy lightos tekerés volt, vagy kihajtottad magad.
5. Brytonosok megmondják
6. Van auto pause mód benne? Ha van és aktiválva van, akkor ilyenkor szünetel és induláskor újraindul.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #183605 üzenetére
És az átlagsebesség a béka segge alatt lesz
#183607 Hasaggymeg: következő alkalommal figyeld meg hány km/h-tól kezd mérni. Nálam a Garmin 1km/h-nál már indul, ráadásul testre is lehet ezt szabni, ha nem tetszene, beállíthatnám 2-3km/h-ra akár. Lehet a Bryton is tud ilyesmit, vagy az is elég érzékeny és nem kell foglalkoznod vele.
-
jjeahh
nagyúr
15:58-tól az utolsó képek a legjobbak : [link]
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #183639 üzenetére
Szerintem nem rövid ez, sőt, tökéletes a TT hossza, ennek ellenére nekem is összenyomott rövidnek tűnik és tudom is miért: manapság lassan már fura a 70-71 fokos fejcsőszög montin . Enyém is ilyen még.
-
jjeahh
nagyúr
Component of the Year Winner: Shimano Deore
Value Product of the Year Winner: Shimano Deore
Pinkbike úgy tűnik oda és vissza van az új Deore-től.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183706 üzenetére
Nekem nem tudja a régi Garminom a mobilos szinkront, de nem is hiányzik, szerintem ez nagyon felhasználófüggő. Én amúgy sem szeretek semmit a mobilon csinálni, mert pici és kényelmetlen, a laptop gyors, mert 16gb ram, ssd, szal tűrhető cucc és a másik dolog, hogy ha laptopra dugva szinkronizálom (ami amúgy is teljesen automatikus, bedugom és felnyomja stravara teljesen automatán), akkor sosem felejtem el feltölteni az akkut sem, mert ugy-e az usb-ről nem csak szinkronizál, hanem tölti is. Szal hazajövök tekerésről, amúgy is a lapost kapcsolom be netezgetni, 2 másodperc alatt indul, Garmin bedug, tölti és már a stravan van a tekerés. Este kihúz, akksi 100%-on, jöhet a következő menet.
-
jjeahh
nagyúr
Amúgy úgy tűnik a WTB-vel nem szeretjük egymást, már második termékükkel szívom meg, a Volt Comp nyereg után ez a szelep sem vált be, nem ajánlom senkinek. Hátsó keréken a szelep mellett szállt el a levegő, 10-15km után lapos volt a gumi. Tegnap visszaraktam a Stan's szelepet Mondraker szalaggal (mert a Stan's szalag is vacak), azonnal összeállt a rendszer és azóta tartja a nyomást, makulátlan. Szvsz ezek után én több WTB terméket nem veszek... ahogy Maxxis gumit sem, a Rekon után a Forekasterrel sem lettünk barátok .
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183753 üzenetére
Ja a szemüveg az tényleg tökéletes, nem tudok belekötni ennyiért és jól működik a fotochróm ficsőr.
Ha esik, másnap már aszfalton tekerhető nem? Az autók hamar elhordják a vizet.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183759 üzenetére
Az montin sok(k)
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183781 üzenetére
Az irány jó: lapozz a videókra
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz parkr #183786 üzenetére
Valamiért engem az ilyen influencer pózer ribanc outis sztájl idegesít, nem követek egyet sem. De lehet egyedül vagyok ezzel, mert elég sokan vannak, menő életforma . Mondjuk bármilyen ribanc irritál, valahogy mindíg úgy voltam ezzel, hogy ha egy csaj jól néz ki, nem kell hivalkodóan öltözködjön ahhoz, hogy észrevegyem, ha kirakja a portékáit a vitrinbe, azzal csak annyit árul el magáról, hogy könnyen kapható. Persze így néha jólesik a szemnek elnézni instán, de barátnőnek nem kéne .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #183790 üzenetére
Az, hogy nem csak számodra, ha ilyennel élsz kinyír a féltékenység. Kivéve persze ha a gangbang-et szereted . Alkalmi gyors menetre oké.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Boldog búékot!
Mentem én is egy utolsó rövidet, a Maxxisok nem szeretik a sarat, de azért jólesett:
És akkor az idei adatok (MTB):
Többet terveztem, mint tavaly, főleg szintemelkedésben jó lett volna 100.000-et elérni, de hát cserben hagytak a régi montis társak, bebaxott a vírushelyzet, kijárási tilalom is volt... ahhoz képest elégedett vagyok. Tavalyi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #183822 üzenetére
Reménykedtem, hogy majd az egész topik bedobja ide a veloviewer összesítést, de úgy tűnik csak ketten vagyunk
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #183833 üzenetére
Csak az adatokból is ki lehet következtetni első ránézésre, hogy ki outis, ki mtb-s . Outisoknál általában sokkal több a táv, montisoknál fele annyi a táv, sokkal több a szint. Az átlagsebesség is tudna mesélni .
stefi81: idén jó lenne azért minimum a 10x everest, de 100.000m-nek még jobban örülnék. Aminek viszont a legjobban örülök, hogy mivel minden eddigi évnél óvatosabb (lassabb) voltam lefelé, az egész 2020-as évet megúsztam komolyabb esés nélkül. Fő az egészség és a testi épség na... asszem ez volt az első balesetmentes évem.
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz maximilian4 #183888 üzenetére
Diy csapágy behúzó. Rengeteg leírás, videó van róla neten, nekem itt a topikban is ajánlották, egy filléres menetes szár kell hozzá, pár alátét és 3 anya, az egész aprópénzből megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest