Hirdetés
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz Hasaggymeg #154839 üzenetére
Ez attol fugg, hogy milyen pulzustartomanyokban tekersz. Pl ha 80% korul mesz fel orat felfele, az eleg sokat kivehet, addig 70%on mar kevesbe. Nem mindegy, hogy melyikbe iktatsz be pihenot. En a hosszu kaptatokat sose birtam, mostanaban meg nem is eroltetem, jobban szeretem a hullamvasutszeru terepeket, meg ha a vegen hasonlo is a szint - hasonlo okokbol.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz jjeahh #154840 üzenetére
A garmin szerint 0 fokban a multkori 30kmh+ szelben a polaros de beleletlen softshell kesztyu es selyemkesztyu teljesen franko volt. Hasonloan jol mukodik, mint a ruha tobbi resze. Amugy aranyosan erdemes mindenutt feloltozni, mert ha vhova melegebbet veszel fel az kihat a tobbi testresz hoerzetere is.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz Hasaggymeg #154843 üzenetére
Nincs pulzusmerod? Az egyik legfontosabb szamomra. Igaz nalunk a csaladban van szivproblema rendesen, igy odafigyelek ra, es a testem visszajelzeseire. Tehat, hogy milyen edzes milyen hatast valt ki. Ha tulvallalom magam, akkor faradt vagyok, ahelyett, hogy energiaval toltene fel.
egy idoben meregettem a hrvt is, de jobbnak talaltam a sajat megfigyeleseimet. Tudom, hogy milyen tartomanyban tekeres esik jol, es melyik fejleszt. Pl az intervallszeru 1-1,5 oras edzesek nem okoznak problemat 65-70% koruli atlagpulzussal sem, de ugyanezt folyamatos egyenletes terhelessel nem birom. Vagyis letekerem, csak ugy erzem, hogy tul sok, es nem egeszseges.
-
arn
félisten
válasz jjeahh #154848 üzenetére
Lazan tartod? En inkabb az alsocombomon szoktam erezni, ha nagyon koves sziklas, es nekem kell kimozogni.
Esetleg probalj meg cx bringaval hasonlo terepen menni, abbol sokat lehet tanulni hogy erdemes tartani magad, hogy minel fluidabb legyen a haladas. Ott szinte csak te vagy, aki csillapitani tud. Utana a monti repuloszonyeg.
-
arn
félisten
itt az uj danny macaskill, ha megtanul bringazni
-
arn
félisten
válasz Hasaggymeg #154879 üzenetére
Az ilyen sportokban ez a fajta kepesseg szukseges... a downhillezok sem eszkombajnok, es nem gondolkodnak sokat.
Pl a holdkuldetesnel ritkan ment vki tobbszor vissza, es armstrong is elkepesztoen higgadt volt kritikus helyzetekben. De young az ursiklo berepulesenel, mikor kilottek oket (senki se repult vele elotte), 90es volt a max pulzusa. Mennyire realis, hogy vki egy ismeretlen urhajo kilovesenel ennyire fel legyen izgatva? Armstrong 150es pulzussal landolt...
a macaskill videokat is ha megnezed, van hogy 100mes szakadek felett teker a hid korlatjan. Nekem akkor is 170es pulzusom, ha egy jobb szakaszt akarok tekerni lefele, mert izgulok, hogy sikeruljon.
[link] 3:25 kornyeken
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Hasaggymeg #154906 üzenetére
Kell a menetszel, kell...
-
arn
félisten
válasz sutyesz96 #154911 üzenetére
Sose kerdezted, hogy mi az oka a defektnek? Amugy egy harmadik fel gyorsan megmondana... de egy belsocsere tenyleg nem nagy mutatvany.
Ha nem hasznalatbol ered, akkor max a felni kialakitasa okozhatja, de az kb azonnal kiboki, ezt tuti orvosoltak volna. Esetleg dorzsolesbol johet ossze, hogy elmozdul a gumi a felnin, de ennek is nyoma van a belson. A belso vizsgalatabol eleg egyertelmu, hogy mi az ok.
Ha szurasbol, felutesbol ered, az mar a te hibad... esetleg egy masik kulsovel erdemes probalkozni.
-
arn
félisten
válasz 6030D #154954 üzenetére
Sok embernél az úgy néz ki, hogy hazamész (nálam félhét kb), utána fürdetés, stb egy átlagos napon az a tiéd ami 8-9 után van. Jah és reggel fél hétkor kelés, ovi. Most a kettő közötti időben sportolj és aludd ki magad (ha még van rá energiád).
Én úgy tudok elmenni, hogy akkor másra van testalva a feladatom, és este tekerek a sötétben. Hétvégén meg tudjuk oldani, de regenerálódni is kell.
Egy téli tekeresre kell kb 2-2.5 óra.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz 6030D #154954 üzenetére
meg annyi, hogy ugy oldom meg, hogy tobbet mozogjak, hogy beepitem a napirendembe - reggel 5-10 perc atmozgatas, ahova lehet rollerrel, gyalog megyek (varosi bringat eladtam az utolso baleset utan - kihajtottak elem). vagy pl ebedelni a kb 2-3 kmre levo plazaba megyek rollererrel. ez nem sok (talan napi 45-90 perc), de tobb mint a semmi.
igazabol igy is gyakran mozgashianyom van, jo lenne otthonra vmi ellipszistrener, vagy evezopad - ez folyamatban, kisse sok helyet foglalnak. edzoterembe kb akkora esellyel jutnek el, mint bringazni.
-
arn
félisten
100 evig fogtok elni. ha megsem, akkor nem tul sok jot ettetek
-
arn
félisten
válasz samujózsi #154988 üzenetére
Sokminden befolyasolja a szelesseget, igazabol az sem tisztazott, hogy milyen korulmenyek kozott merik pontosan, amit rairnak.
de alapvetoen:
* gumi gyari szelessege
* guminyomas (nagyobb nyomason jobban kinyulik)
* felni szelessege (igazabol a gumi profilja valtozik)ezekbol a tenyezokbol kapod meg a tenyleges szelesseget, ami lehet kevesebb es tobb is, mint ami ra van irva. A gp4000 majdnem egy merettel van elszamozva (a 25os kozel 28). A gp5000 kb korrekt, a 32est 32onek mertem.
-
arn
félisten
válasz bringasisti #154999 üzenetére
Nem egyertelmuen, dt csinal ugyanolyan tipusu kerekszetteket eltero felniszelesseggel, total hasonlo sulyban.
De ez most egyfajta hype, mint a gumi szelessegenek novelese, mert hogy azonos nyomason jobban gurul. Arrol mar nem beszelnek, hogy egyreszt van aerora hatasa, masreszt hasonlo sagnel (gumi benyomodasa terhelesre), ha hasonlo kenyelmi szintet losz be (vekonyabb gumi magasabb nyomas, vastagabb alacsonyabb), akkor ki is egyenlitodik kb a gordulesi elony.
Soktenyezos dolog ez, szvsz inkabb azt kell nezni, ki hogyan es hol hasznalja a bringat. Pl en inkabb csak fitnesszelek, meg szeretek eltekerni sotterre, praktikusabb a 32es, csak aszfaltra eleg lenne a 28as is, ha meg kicsit aerosabb bringam lenne 25osnel nem kellene vastagabb.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz Paxker315 #155014 üzenetére
Lehet minden szirszart árulnak a nevük alatt, egyszer ilyet vesznek, egyszer olyat kinabol. Gumigyartas nagyobb szórás mindig, de fémből, karbonbol azért el szokták találni
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
-
arn
félisten
-
arn
félisten
Bikelog: Wienerwald - Michaelerberg - Heuberg
ez mar monti
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz jjeahh #156785 üzenetére
ilyen vad kutyaktol en lef*snam a bokam a becsi erdoben szerencsere csak "varosi" kutyak vannak, bar multkor engem is korbevett egy a nagyobb termetu kutyakbol allo falka vicsorogva, a gazdaik meg x szaz meterre. egyket kutyat meg leszerel az ember, de amikor a falkahangulat feltamad, es korbevesznek, akkor sok eselyed nincs. kiabaltam (a kutyakkal, meg a gazdaikkal), szerencsere meghallottak.
-
-
arn
félisten
Hogyan lehet ravenni egy hateves gyereket, hogy megtanuljon bringazni? Akarmit csinalok, jo ha 5 percet gyakorol, aztan utana visszaultetni nem lehet ra. Nem akarom vele megutaltatni, de igy az eletben nem tanul meg bringazni. En ekkor mar reg tekertem, es imadtam.
-
-
arn
félisten
válasz jjeahh #156888 üzenetére
Keresnem en is, ha a szivem birna de igy kenytelen vagyok a meg jol esik, de azert van benne kihivas szintet optimalisan beloni.
Lefele meg mindig ugy megyek, hogy eloszor inkabb biztonsagosan, es ha kitapasztaltam, utana gyorsabban. Van aki forditva csinalja, ok torik ossze magukat es a technikat. En sosem voltam ilyen bevallalos, de mindig hazaterek.
-
arn
félisten
válasz jjeahh #156890 üzenetére
Ha tulterhelem magam, szivritmuszavarom van, es rosszul erzem magam a kov napokon. Azert is probalok rovid intervallszeru montis edzeseket csinalni, azok jok, de a nagyon meredek, vagy a hosszu magaspulzusos kaptatok nem mennek mar. A gyakorlatban azt jelenti, hogy 5-10 percnel nem terhelem tovabb 150-160 kornyeken.
Outin sikon meg a 120-130 kozotti folyamatos terheles esik jol, ha magasabb, ugyanaz, mint montin. Mar kitapasztaltam.
Valszeg anyamtol orokoltem, montin idovel valszeg ebike lesz belole, sikon meg megyek lassabban.
Bevallalos haverral nekem is volt hasonlo esetem, eszmeletvesztessel es emlekezetkiesessel. En meg panikoltam, hogy mit csinalok vele az erdo kozepen (kb egy orara voltunk barmilyen aszfalttol).
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz jjeahh #156892 üzenetére
kb egy tekeresen nyalt annyit, amennyit en ot ev alatt. persze ettol gyorsabban leert mindig mint en (bar ha az esest hozzaadom, nem biztos). de nem az emlekzetkieses volt ijeszto, hanem hogy elvesztette idolegesen a kozeptavu memoriajat, olyan volt, mintha otpercenkent nyomtak volna egy rezetet akkor mindig megkerdezte, hogy hol van, es mit csinal itt. en meg kb 10x mondtam el neki ugyanazt, hogy belealltal a foldbe, es beverted a fejed.
hivtam segitseget, es beszeltek mentokkel, azt mondtak, hogy huzzunk ki minel gyorsabban az erdobol, mert barmelyik percben osszeeshet. hat koszi. ehhez kepest miutan visszatert a memo, orvoshoz se ment el.
mikor a sokadig rezet utan meseltem el neki a tortenteket, vittem egy kis csavart az egeszbe, mert nem akarta elhinni, hogy mindig ez tortenik vele. mondtam neki egy nevet, es ha vissza tudja mondani, akkor ok. ez volt az elso emleke, sikerult bugfixelni az agyat, de az elotte levo egy orarol egyaltalan nincsenek emlekei (gondolom elszalltak eseskor).
-
arn
félisten
válasz pvt.peter #156894 üzenetére
le kell rezetelni a fekpofakat. nyisd ki felul a rendszert, allits bele egy tolcsert, rakj ra kis olajat. majd ezutan nyomd vissza alul a pofakat. rakd be a beteteket, tedd vissza a kereket majd nyomkodd addig a feket, amig felkemenyedik ujra. utana lezarhatod felul.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz Csokicsibesz #156943 üzenetére
az ujabb xc ossztelosokon altalaban merev a hatso haromszog, forgaspont nelkul. tehat kicsit a haromszog csillapit, jobban meg a tag.
https://www.youtube.com/watch?v=O8Xt83KTtcg&feature=youtu.be
-
arn
félisten
válasz ZolkoW #156948 üzenetére
miert jo, ha rosszul adagolhato? a mostani ultegra sem akar fejreallitani.
(#156951) ZolkoW: miert nem? sokkal jobbak azert, mint a mechanikusak.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
m8000 - m8100 csere lett csak a bringacsere helyett (exceed - lux valtast terveztem).
kicsit megkinlodtam vele:
uj valtoful
hosszabb valtokabel
fekkabeleket meg kurtitani kellett (masok a gumitakarok)
pedig azt hittem csak leszedem, felszorom.rt86 helyett rt66 (2x160 tesztkeppen), illetve a tanyer garbaruk, nem shimano. 9.2kg, pedallal meg mindennel 9.7kg.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Tothgera30 #159161 üzenetére
32 + 11-46. a 11-50 mar kicsit meghagasa a valtonak
m760 ota hasznalok xtt, eddig ez a legnagyobb elorelepes (meg mongy a feknel az m785). az m8000 egy eleg felresikerult szeria volt az m785 utan.
-
arn
félisten
válasz Hasaggymeg #159162 üzenetére
80kg vagyok, de outiknal sem raknak tobbet ra, es gyakran nagyobb a sebesseg. meg nem kopott be teljesen, de nem tunik kevesnek (becsi erdobe), egyaltalan nem melegszik el. illetve van egy olyan hozadeka is, hogy nincs adapter, igy vmivel merevebb.
ha megis kevesnek talalom, eloszor visszarakom a femes betetet, ha az is, akkor veszek egy masik 180asat.
-
arn
félisten
válasz Tothgera30 #159164 üzenetére
az sgsnek is hivatalosan 46os a legnagyobb tamogatott atfogasa.
az m8000 nyaron jol mukodik tobbnyire, de akkor is vannak hulyesegei, pedig en nem az elso szeriat hasznaltam, ami meg rosszabb volt. telen jonnek a gondok, ketszer csereltem fektestet szivargas miatt, a fekkar miatt meg vandorol a nyomaspont. hidegben van meg egy olyan tulajdonsaga, hogyha sokszor meghuzod, egyre kijjebb nyomja a fekkart.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest