Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- LG V30 - vezércsel
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
válasz Hasaggymeg #132889 üzenetére
Nézz meg pár dh és enduros videót, hogy mit bírnak a "sima" alu vázok brutál igénybevételek mellett, rögtön rájössz hogy sima trekking felhasználásnál semmi oka aggódni egy új bringával. Persze a tesco és auchan gazdaságos bringákat kerülni kell, azokkal lehet baj, de egy Cube/Merida stb... rendes márkával nem lesz.
-
varsam
őstag
Na ki jön jövő hét szombaton Kamaraerdőbe tesztnapra?
Én már foglaltam magamnak 3 bringát, a többit meg majd helyszínen.
Ezek lesznek elsőnek
Specialized Stumpjumer Comp Carbon ST
Scott Ransom 900 Tuned
Scott Strike eRide 910Itt a link esetleg akinek kellene, a többi gyártónál majd ott helyben lehet foglalni
-
varsam
őstag
válasz JackFeryll #133538 üzenetére
Igen tudom, gondolkodtam is rajta, de nem tudok/akarok Pesten maradni még 1 napot. Pedig egy jó kis XC60-at teszteltem volna
Scottal meg megyek szombaton. -
varsam
őstag
válasz Hasaggymeg #134340 üzenetére
Én ma voltam kint, 3 bringát próbáltam és sok másikat megtapogattam, szerintem jó kis program ez, remélem lesz még sok ilyen.
Kicsit a pályán változtathatnának, jó lenne egy kicsit durvulósabb nyomvonal is ahol a komolyabb fully-kat meg-meg lehetne ereszteni. Bár megértem sokan nem tudják felmérni saját tudásukat és lehetnek gondok, na mindegy...Elsőnek egy Specialized Stumpjumper Comp Carbon 29-cel mentem, ami egy zsír új bringa volt, én mentem vele elsőnek. A Speci tavaly is ide hozta az új bringáit, akkor is első voltam és most is, adnak a minőségre na. Ennek egy hátránya, hogy a fékek is újak és még nincsenek bekopva, szóval kicsit óvatosabban, de azért lehetett menni ezen a pályán. Röviden nagyon jó bringa, Fox 34 Rythm, Sram NX mind szuper, a gép jól mászik nagyon, tényleg nagyon egyben van.
Másodjára jött szerintem életem eddigi legjobb és legdrágább bringája, egy Scott Ransom 900 Tuned. Hát ha a Speci sok volt erre a pályára, márpedig az volt, akkor ez az igazi ágyuval verébre itt. 170mm elől-hátul, Fox 36 Kashima egy álom, Sram Guide RSC fémes fékek brutálok és az egész gép egy romboló, úgy hogy mellette meglepően jól mászott a 3 állású lock-nek köszönhetően. Tényleg fansztatikus gép, meg is kérik az árát (2,5mFt)
Harmadjára egy Meride eOne Twenty elektromos fully-val mentem. Tetszik a Shimano rendszere, jól adja az erőt amikor kell. 25kmh felett viszont már nem segít tovább, ott azért hirtelen megérzi az ember a gép súlyát. Kellemes gép ez is, de a Fox telók még mindig jobban bejönnek, bár ezen azt hiszem csak egy RS Sektor volt.
A többi bicót nem fényképeztem, elfejeltettem, de ez tetszett a legjobban
-
varsam
őstag
válasz Gabesz984 #135889 üzenetére
Én ilyen keretből biztos h két bringát vennék/használnék. Egyet munkába járásra valami egyszerűbbet ami hadd kopjon és nem drága a karbantartás annyira. Egyet pedig az erdei mókára ami neked tetszik.
Egy közel fél millás bringával biztos jó napi szinten munkába járni de én sajnálnám. Esetleg kicsit turbózd fel a mostani meglévő boltbajáróst
Én is így csináltam, van egy városi országútim szélesebb gumikkal plusz a monti. -
varsam
őstag
válasz Gabesz984 #135923 üzenetére
Ilyen kerettel már el lehet gondolkodni egy belépő fully-n is, az azért megdobja a móka faktort erősen
Canyon NeuronPersze ezt neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél, egy jó xc gépet, vagy akár egy merev trailt vagy fully-t. Kinek mi a móka
-
varsam
őstag
Egy darab fékhez kb mennyi olaj kell egy teljes cserénél? Shimano BR-M445
-
varsam
őstag
Tud valaki segíteni mennyi olajat rendeljek kb, egy darab fékhez kb mennyi olaj kell egy teljes cserénél? Shimano BR-M445
Két bringát kéne megcsinálni, pár évre ha elég a cucc az nem baj évi 1 cserével.
-
varsam
őstag
válasz StLui #138964 üzenetére
Ez nagyon királyul néz ki, elfogadnám!
Ezt írja: "The trail bike will have an almost-ready serial production version of the cockpit integration, the wireless Magura Vyron eLect seat post, internal lines and a wireless SRAM AXS drivetrain."
szóval a dropper post és a váltás és vezeték nélküli jelen esetben. -
varsam
őstag
válasz Hasaggymeg #139287 üzenetére
Legalábbis még nem láttam egyet sem bringán, de ki tudja...
-
varsam
őstag
válasz ZolkoW #139305 üzenetére
és ez miért ilyen olcsó? Jó márka ez a On-One? Egy Enduro sisakért ez nem pénz, ha tényleg normális.
Plusz ahogy nézem, minden más is elég occsó... ez nem kamu oldal?
Pl egy Recon villa 120 font ~43eFt
DT Swiss M 1900 Spline 29" kerékszett 150 font ~54eFt
Más webshopokban ezek dupla áron mennek. -
varsam
őstag
válasz jjeahh #141168 üzenetére
A Tekro Sypre fékekről jókat mondanak, én is néztem őket az outira, de nem akartam annyit áldozni rá (BB5 lett). A Spyre azért jobb, mert szimmetrikusan, mindkét oldalt egyenletesen húzza, azaz dual piston akárcsak a hidrós fékek. Szóval fékerőben szerintem bőven jó lesz neki.
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
Megosztok veletek egy saját kis "tákolmányt" amit múlt héten csináltam
A négy napos ünnep alatt kimentünk párommal Ausztriába bringázni meg túrázni (majd írok erről is), és ehhez összedobtam egy gyors kis kerékpártartót, mivel az új autóra nincs tetőcsomagtartóm és még nem vettem hozzá, plusz jobb szerettem volna ha a bringák bentmaradhatnak a kocsiban.
Szóval az ötlet az volt, hogy első kerekek ki és valahogy megfogom a villákat és úgy beteszem a kombiba.Kis méricskélés után meg is született, első prototípusnak szerintem egész jól sikerült
Ez lett maga a szerkezetet. Egy darab bútorlap, egy lapos illetve két L idom, 8-as menetes szár plusz pár anya:
Így fogja a bringákat szépen egymás mellett. Az anyákkal pedig annyira meg lehet húzni, hogy ne mozduljon ki belőle a villa.
és ilyen betéve minden a helyére. Persze pár pókkal rögzítettem a bringákat, hogy se oldalra se előre-hátra ne tudjanak mozdulni. A bringák mellett még bőven van hely a kerekeknek, illetve az egy megmaradó hátsó ülésnél elfért minden más cuccunk (vagy akár egy személy)
1.0-ás verzióhoz képest szerintem jó lett, de azért egy jó 15-20 perc elmegy vele mire az ember mindent bepakol. A kormányokat sajnos le kell venni, különben nem férnek el... talán ha középre tenném a bringákat, de akkor meg a cuccoknak kevesebb hely marad, majd kipróbálom. Illetve még az üléseket kellett kiszedni, de az hamar megvan.
Az autó amúgy egy 2009-es Ford Mondeo (mk4) kombi.
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
2000, max 2500 euroért ki milyen AM / trail bringát venne, ajánlana?
29er, 130-150mm mozgás elől-hátul.
Esetleg akinek szembe jött valami jó ajánlat, azt szívesen várom, akár jó állapotú használt is szóba jöhet XL méretben.
Kevés a merev bringa, teljesen rápörögtem a fullyra, kell egy jó öszvér amivel lehet mászni és csapatni is lefelé.
Szóval, kinek mi a tuti vétel? -
varsam
őstag
Szerintetek megér 750 ezret egy elvileg 200km-t futott, magyar garis-számlás Specialized Stumpjumper Comp Alloy 29
Fox 34 Rhythm, FOX FLOAT DPS ,NX Eagle 12 sebesség, SRAM Guide R fékek, 150/140mm mozgás -
varsam
őstag
válasz sebgutkopf #146543 üzenetére
Melyik bringára gondolsz?
Csak nem egy Strive-ra?
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz Toobee #146539 üzenetére
Specialized Stumpjumper FSR Expert (Carbon) 29” 2016 „XL”
Ez sem tűnik rossznak, igaz régebbi modell, pár éves geo-val, de 500az ára most, ami talán még alkudható is. -
varsam
őstag
Erről mit gondoltok?
Cube Stereo 140 HPC Race 27.5 140(2018),2x11,Fox
22-es váz méret, karbon, egész jó speckó, igaz használt, de szerintem az ára nem rossz.
-
varsam
őstag
válasz sebgutkopf #146830 üzenetére
Igen, a Spectral is szem előtt van.
Viszont egyelőre totál elvesztem a geo táblázatokban, review-ban és úgy általában a saját igényeimben is.
Ami tetszik abból nincs a méretemben készlet, a többi kicsit kompromisszumos (legalábbis úgy tűnik).
-
varsam
őstag
válasz sebgutkopf #146968 üzenetére
Most igazából nagyjából 3 bringa van terítéken, ha csak az újakat nézem. Ezeket találom benne pro-kontra, aminek egy része lehet baromság, de már túl sok geo táblát néztem...
Canyon Spectral AL 5.0
pro: 29er, GX eagle, Fox 34, "könnyű" súly, 130mm elől-hátul, és úgy egészében jó speckó
kontra: nem tudom elég-e a 130mm, illetve a 67.5 fejcsőszög (1 éve még ez volt a "slack", ma már "elavult", valszeg hülyeség), 125mm dropper (kéne a legalább 150)
Canyon Neuron AL 7.0
pro: Fox 36, Eagle, bőven elég mozgás
kontra: "csak" NX eagle, nem könnyű, nem tudom hogy mászik, 27.5Norco Fluid FS 1 2019
pro: legjobb ár, 29er, hosszú váz, laposabb fejcső 66,5
kontra: "csak 130/120mm", "csak" NX eagle, nem könnyű, 130mm dropper (kéne a legalább 150)Nagyjából ennyi. 196 centimhez keresek olyat, amivel le lehet nyomni egy 50km / 1000m szint túrát anélkül hogy meghal az ember, és élvezi a lefeléket, kisebb ugrókat. Nagyokat ugratni nem akarok, de kicsiket, illetve letöréseket bevállalni gond nélkül.
Kérdés, hogy ehhez inkább a Neuron, vagy a Norco, esetleg a Spectral, ami lefelé a legjobb, de nem tudom hogy mászik.
Azon is gondolkodom, hogy amennyivel a Norco olcsóbb, abból vehetnék rá könnyebb gumikat, plusz hosszabb droppert, ugyanígy a Neuronnál is.Te a Spectrallal mennyire vagy megelégedve?
-
varsam
őstag
válasz Toobee #147014 üzenetére
Köszi!
És esetleg erről mit gondolsz?
Facebook link
Gyári linkMost már 495eft, rákérdeztem és még szerintem alku képes is. Kicsit régebbi geo, de elég jól felszerelt, 140/135mm út, karbon első, alu hátsó, 1x11 Sram X1, Saint fékek
-
varsam
őstag
válasz sebgutkopf #147028 üzenetére
felcseréltem tényleg
Amúgy ha a szívemre hallgatok akkor Spectral, ha az eszemre akkor Neuron
Vagy használtan mondjuk a Spezi, ami 29er és nagyobb rugóút, könnyebb bringa, igaz még nem boost és régebbi geo.
De még játszhat a Jeffsy is, csak az októbertől lesz csak elérhető, akkor meg már lehet érdemes megvárni az új szériát...A te bringád hány kg amúgy?
(#147024) Runner_fxr
A Capra CF már nagyok sok árban, 2000€ környékén nézelődök. Amúgy a Jeffsy CF speckója kéne az AL verióban kb, az lenne a tuti.[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
Beszéljetek le erről (face link)
(#147095) Runner_fxr
Mit gondolsz, ez már elég fejlett geo egy 29erhez, XL méret? [link]
reach: 461
wheelbase: 1206
headtube: 67,5
seattube: 74Az E-enduro-val amúgy egyet tudok érteni. Most voltunk kint Ausztriában, 1 nap béreltünk egy Giant E-Trance bringát, ezzel kétszer másztuk meg a hegyet és kétszer jöttünk le, összesen 1700m szint.Analóggal egynél több nem ment volna. Persze volt felvonó is, de más tekerni...
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz Runner_fxr #147099 üzenetére
jaa hogy ez alu, tényleg, akkor benéztem. Köszi, le is beszéltél
Az a Capra brutál jó, de kicsi lenne szerintem (196cm)
-
varsam
őstag
Ma délután lementem Kecskemétre, megnéztem ezt a Specit
Röviden, sajnos nem hoztam el
Hosszabban. Pöpec állapotban volt, szép tiszta mindene, kerekek karc és felütés mentesek, a vázon sem volt semmi karc, hajtókaron még a festék sem kopott, váltó szintén, zsír új 0km-es Maxxis gumik, tényleg nagyon szép volt... viszont amikor fejre állítottam, és elkezdtem alulról nézni és ugye mivel karbon, igyekeztem minden négyzetcentit jól megnézni, nincs-e hiba, szóval leszedtem a váz alját védő műanyag burkolatot, és sajnos hibás volt. Egy kb 200 forintos nagyságú helyen 3-4 kisebb repedés szerű volt, egymásból kiindulva. Bíztam benne, hogy csak a fényezés tört meg, de annál mélyebbnek tűnt sajnos. A srác is rácsodálkozott, próbáltuk nézni a vázon belülről, onnan nem látszott semmi, viszont így sem mertem elhozni, nem tudom mennyire lehetett komoly. Ha csak kis repedés, az sem szerencsés egy ilyen bringánál.
Végól abban maradtunk, hogy felveszi a kapcsolatot a bolttal (Budapesti vásárlás) és meglátjuk mi lesz.Ettől függetlenül kipróbáltam, mentem vele egy kört, a méret szerintem tökéletes volt, tényleg nem hosszú bringa, de nem volt kicsi egyáltalán.
Mindent összevetve örülök, hogy lementem megnézni és ráültem, így már nem aggódom annyira a régebbi geo-k miatt, mert ez nagyon bejött, van +1 viszonyítási alapom. A bringát sajnálom, megvettem volna, de így nem.
Szóval majd legközelebb, addig keresek tovább. -
varsam
őstag
válasz Hasaggymeg #147639 üzenetére
Berendeltem én is egy ilyen Rockbros-t, plusz hozzá még egy ilyet is, ebből legerősebbet, kíváncsi leszek. Nyilván nem 20000 vagy mennyi lumen, de megnézem.
Most a héten kétszer is voltunk párommal esti bringázni, 7 után indultunk fel az erdőbe, nagyon jó volt. Igaz szombaton vissza kellett fordulni, mert elkezdett szakadni az eső és rommá áztunk, de poén volt
-
varsam
őstag
válasz Hasaggymeg #147698 üzenetére
Ennyiért most a Canyon-nál megkapod a karbont, igaz picivel gyengébb setup, de jó alap Exceed CF SL 6.0
Vagy 1500-ért Rebával: [link]
Bár készleten épp nincs
-
varsam
őstag
Kaptam infót a múltkor megnézett Speciről
Sajnos nem cserélik a vázat, mivel külső behatás érte... ennyit az élettartam gariról, ilyenre nem érvényes
Szerintetek érdemes vele foglalkozni, megjavíttatni, vagy engedjem el?
-
varsam
őstag
Ezt a bringát már láttátok? Össztelós gravel... Niner MCR
Most jött velem szembe egy videó róla, nem tudom mit gondoljak erről a gépről. Számomra az egész gravel téma fura, de így hogy még beletettek 50mm mozgást hátra + 40-et előre... biztos kényelmesebb, de na, akkor miért nem egy rendes XC gép?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest