Hirdetés
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dom1n0
senior tag
Wout van Aert hazautazott a szülésre, ma már nem lesz a csapattal tdf-en.
Megmondom őszintén, nem tudom pontosan Valter Atival összehasonlítani őket, de lehet jobban járt volna a Jumbo Atit hozza a hegyeken segíteni Jonast a sárgára végig aki motívált hogy bizonyítson, mint van Aert-al aki nyilván fél fejjel mindig a szülésben volt már...
Mit gondoltok? -
dom1n0
senior tag
Értem én, egyet is értek, de lehet Atinak nagyobb hasznát vették volna, de ez már csak ilyen feltételezés részemről.
De amit Jonas csinál egyedül, az kegyetlen, tényleg egy gép a srác.
Több helyen is írták hogy Pogi nem töltött el elég időt magaslati táborokban és ez köszön vissza most, én inkább úgy írnám, hogy Jonas töltött el reneteget ott és élete formájában van most is. -
dom1n0
senior tag
Bikeinn nagyon olcsó jó hely, egy dologgal lehet beszívni, ha amit készeletesnek írnak, nincsen...
De szerintem ez nálatok kevésbé játszik a gps-el -
dom1n0
senior tag
Nálam az olyan vásárlások amik nagyobb értékben vannak, vagy tartós célra szeretném, általában heteket ha nem hónapokat vannak agyalás alatt, aztán mire már eldől szokott lenni akcióban sokszor
De ha esetleg lemaradok, akkor is megnyugtat, hogy jót választottam és hosszútávon egy jó általában még drágábban is megéri mint egy rossz és utána egy jó -
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #258555 üzenetére
Én a 1030 plus-t szenzor csomagban 425 eur-ért vettem (most is annyi még), ennyiért nagyon jó áron volt, és ha levonom a 3 szenzor árát amiket amúgy is vettem volna előbb-utóbb, pláne
Nálam a garmin a triatlon miatt alap volt, az órám is az (Forerunner 955) -
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #258668 üzenetére
Görgőn rajtam ugyanolyan tempónál mint kint sokkal jobban szakad a víz, emiatt sokkal jobban le is fáradok.. Ilynen szempontból (is) sokkal jobb a kinti tekerés nekem
-
dom1n0
senior tag
válasz flash- #258674 üzenetére
Jaja, nekem Zwift hub van, a többit nem ismerem, de azért pl. a sima gurulás fizikája, messze nem olyan mint kint élőben.
Kint ha kigyorsít az ember síkon nagyobb tempóra, ott azért lehet gurulgatni is bele, görgőn konstans tekerni kell megállás nélkül.
Illetve amit írsz pl. ugyanaz a tempó élőben nekem könnyebbnek tűnik jóval.
Én is leginkább télire vettem, futópadot is egyedül ezért szeretnék, hogy ha csökken is a forma, ne teljesen , meg nekem már most 1 hónap kihagyás után is nagyon hiányzik a tekerés, futás... -
dom1n0
senior tag
Remélem mostmár beér Jonas a célvonalon, ezért röviden leírom a véleményemet:
- Jonas brutális erőben van, mindig tudott jönni Pogival, a 6-os szakaszon volt egyedül egy kis leszakadása, de az is kontrolált
- Jumbo taktika bejött, pedig majd mindenki kételkedett benne sokáig, néha én is
- MVDP és Philipsen együtt jelenleg gyakorlatilag verhetetlenek sprintben
- Bringák és technikák közül talán most nem volt semmi sem roszabb, de időfutamon a Cervélo (talán P5) kiemelkedő volt, ezt meg is jegyezték a studióban is
- Remco jó lenne a hegyimenők közé egy jó csapattal
- UAE csapata sokkal szimpatikusabb lett, összetartó jó brigád, jó versenyzőkkelReméljük jövőre ugyanitt, ugyanekkora folyt. köv
Most már csak a nyereményemet kell kivenni bet365-ről, még Tour előtt felraktam Jonasra egy kisebb összeget -
dom1n0
senior tag
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #258754 üzenetére
Hát győzködöm magam miért vegyek egyet, de továbbra sem tudom igazán meggyőzni, szerintem ez aki elszokott a forgalomtól, vagy nagyon fél annak jó dolog lehet, szerintem nálam 1-2 percenként szokott elmenni egy autó kb., nem egy 100 felett 30-50 centire.
-
dom1n0
senior tag
Más téma.
Nemrég megjelent egy új Decathlonos Van Rysen országúti bicó, 999k ft, egész jó ár-érték arányban.
Sram rival etap axs váltók/fékek, karbon váz, fulcrum 3 kerek.
Néztétek? Mit gondoltok?
https://www.decathlon.hu/p/orszaguti-kerekpar-sram-rival-axs-etap-fulcrum-racing-3-db-kerekek-ncr-cf/_/R-p-339179?mc=8738470&c=K%C3%89K -
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #258758 üzenetére
A súly racsenak igen már lehet magas kicsit, bár franc tudja, most az r3 8 alatt van, de ez mondjuk mászos outi
Szeretnék egy olyan outit venni ősszel-tavasszal ami valahol az endurance és racse között van, lehet vele relatív kényelmesen menni 100+km-t, és gyorsan , már elektromos váltóval, preferált a sram rival/force etap.
Idáig a Cervélo Caledonia a befutó, de nem lenne rossz olcsóbb alternatívákat is találni/megnézni... -
dom1n0
senior tag
UHH
Jonas is megy a Vueltára 2. csapatkapítányként, durva éve lesz Jumbonak így, az tuti. -
dom1n0
senior tag
Jut eszembe, Soudal Dry Wax-ot használtátok már/használja valaki?
Elég jókat olvasni róla külföldi fórumokon, de itthon még nem hallottam róla.
https://pannonpur.hu/Soudal-Viaszos-kenoanyag-szaraz-wax-100ml[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
-
dom1n0
senior tag
válasz szimpláncsak #258871 üzenetére
Persze, úgy az igazi, csak sokan abba a hibába esnek, hogy becsatakoznak haladókhoz kedzőként, kinyomják magukból ami a csövön kifér, utána meg a felénél még hátul sem igazán tudják tartani a tempót és az utána az egész sort lassítja
Én ezért szeretek egyedül menni, olyan tempót olyan pulzussal stb megyek ami nekem jó, nem kell rám várni, és nekem sem másokra
Meg persze megint más ha valaki csapatversenyre készül, vagy az a hobbijuk hogy 6-8-an kimennek tekerni kb. azonos erőben, nekem egyedül kell kiadnom amim van ésszerűen 20-40-80km-en -
-
dom1n0
senior tag
válasz FireKeeper #259091 üzenetére
Miért lenne olcsóbb?
Az elektromosnál eleve kell egy precíz léptetőmotor. -
dom1n0
senior tag
válasz ivana #259135 üzenetére
Sokan a 20-as éveikben élik ki az építés, összerakás felnőtt élményét a legonak, nincs ezzel gond, de ezek többnyire valóban a szívásról szólnak nem az élvezetről.
Élvezet az, hogy veszel Bianchi vázat külön Zipp kerekeket stb és építesz egy egyedi pro bicajt, csak erre itthon nem sokaknak van keret sajnos -
dom1n0
senior tag
válasz balintbaba #259150 üzenetére
Igen, csak azt nézd meg, hogy a telefonban nincs motor, sőt igazán mozgó-kopó alkatrész sem, maximum a töltő.
Egy első-hátsó váltó ilyen téren komoly kihívás, hogy minden körülmény között váltások tíz-százezreit kibírja az alkatrész, léptetőmotor, stb, főleg ilyen kis méretben, és súlyban.
A SRAM Rival ilyen szempontból egy mérnöki remekmű, ha megbízható ilyen téren is hosszútávon.
Nekem mindenesetre sokkal szimpatikusabb mint a shimano megoldása.
A váltókar persze egy digitális adó 2 gombbal, az semmi igazából valóban -
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #259159 üzenetére
Ezek a szamok melle erdemes a sulyt is nezni, ha van tulsuly erdemesebb a zonak inkabb aljat celozni.
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #259167 üzenetére
Attól függ mekkora a túlsúly...
Ha minimális (3-5kg) akkor mehet a 145 amit írtál, ha nagy akkor inkább arra gyúrj hogy max 145, de ha ottvagy akkor tényleg gurulás...
A legegyszerűbb módszer a magasságodból levonni 100-at, de a netes bmi kalkulátorok is alap kiimdulásnak jók szoktak lenni. -
dom1n0
senior tag
Ez a Bianchi outi nagyon jóárasítva lett
[link][ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #259204 üzenetére
Ez alapján szerintem valahol 145-150 között lehet a felső határa a z2-nek, ha 145 kényelmes és haladós, az teljesen jó szerintem is
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #259209 üzenetére
Én magamon azt figyeltem meg, hogy sokkal hálásabb a szervezetem egy konstans 145-150 közötti nagyobb etapra és átlagban is jobb, mint amikor csillagok háborúja van és 135 és 160 között ugrál a pulzus és a tempó is, a szervezet szerintem jobban komálja a hosszan azonos munkatempót mint azt hogy most megnyomjuk és hagyjuk pihenni utána majd megint megnyomjuk.
-
dom1n0
senior tag
Hátsó sor cserénél/felrakásnál, szokatok zsírt kenni az agyra, vagy simán mehet rá szárazon a sor? (Új outi kerék/sor)
-
dom1n0
senior tag
válasz FireKeeper #259268 üzenetére
FireKeeper,andrisbandi : Köszi
Én így úgy gondolnám jónak, ha nagyon vékonyan kapjon, de 5 vidennyóból 1-en kente csak be az arc, ezért gondoltam rákérdek.
Modellezesnél is mindenen van egy nagyon vékony filmréteg ami érintkezik. -
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #259349 üzenetére
Hasonlót szerettem volna írni én is, a sok fotelhuszár bedobálja, hogy biztos ilyen dopping, olyan dopping, de azt nem nézi meg, hogy bármit is kapnak, azt nem 6 meg 10 évesen kapják, ezek az emberek pedig akkortól készülnek sportolónak, és teszik bele az energiájukat, ha úgytetszik az életüket, és mindent alárendelnek ennek.
Már asszem itt a csoportban is volt róla szó, klasszikus dopping helyett már spéci táplálékkiegészítők vannak, és van akinek genetikailag jobban reagál a szervezete van akinek kevésbé, de ezeket tolja a mezőny jelentős része.
Elég megnézni Jonas-t, valaha mért 2. legnagyobb VO2 max értékével, az kb. genetikai csoda.
Sajnos az emberek jelentősé része arra nemképes, hogy ha az orvosa azt mondja, leadja a súlyfelesleget, tegye le a cigit, piát, ne zabálja két pofára a szennyet, saját magukért nem képesek tenni, nem egy magasztosabb célért mint pl. a sport sikerek.
Ezekben a fiúkban megvan az a fajta alázat, ami sajnos a mai társadalomból már lassan teljesen kiveszett, mindenki vár a sült galambra, és haragszik mindenkire magán kívűl ha nemjön, aki pedig elér/elért valamit, ellenségként kezelik leginkább... -
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #259367 üzenetére
Armstong érát szerintem kár behozni, cirka 30 éve volt
30 éve a tudomány sehol sem tartott edzésmódszerekben, kerékpár technikában, regenerálódási technikákban...
Renegeteget számít a szervezet szuperkompenzálása ha valaki fiatalon elkezd versenysportolni, egészen máshogy fejlődnek az izmok, a tüdő, a szervezet oxigénszállítása. Érdekes téma, én szoktam erről olvasgatni néha napjánDe ne menjünk messzire a Balatonfondot(140km) idén 3:12 alatt teljesítette a leggyorsabb (ez közel 44-es átlag) az 19-39 korsztályban, a leglassabb pedig 5:55 (23.7-es átlag) azonos korosztályban.
Akkor itt szerinted doppingolnak a top10-ben? Vagy maximális edzésmunkát, táplálkozást és technikát raknak bele?[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz RexpecT #259380 üzenetére
Neharagudj, de továbbra sem hiszem el, hogy a magyar amatőrök közül mindenki aki tud menni egy top időt epozik
Gondolom szegény zoliwrc-ről is kiderül szerintetek, hogy lóg ki belőle amikor éppen nem teker a branűr egy magánkórházbanHasaggymeg:
Részben egyet értek, de ma már ezek nem doppingszerek, hanem olyan étrendkiegek amik boostolhatnak, jó példa erre a keton, sokak ellenzik profik közül, pro csapatok amíg engedik nekik tolják. 6-10% pluszt is adhat jellemzően.
De nem dopping. Ilyeneket használhatnak, ezt elfogadom.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz RexpecT #259389 üzenetére
Hirtelen ezt találtam, itt 5%-ot írnak: https://www.rouleur.cc/blogs/rouleur-performance/ketones-the-wonder-drug-version-2-0
Ha megtalálom amit régebben olvastam, linkelemEdit: Közben van itt egy másik, itt 15% írnak:
https://www.bicycling.com/news/a27423408/ketone-esters-athletic-performance/[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #259391 üzenetére
Persze, lehet nagyon tágan is értelmezni és kevésbé ezt a dolgot, én a legális/nem legálisnál maradnék
Igazából nekem a bosszantó az egészben, ha van egy komolyabb teljesítmény, jó magyar szokás szerint a többség ahelyett hogy aztmondaná mekkora teljesítmény, stb, stb, az a válasza hogy biztos csal, dopping, stb.
És ez nagyon lehozza az embert az életről, hogy ennyire negatívak az emberek. -
dom1n0
senior tag
válasz Mezga Aladár #259401 üzenetére
Én legegyszerűbben azt írnám, hogy olyan teljesítményfokozó (mód)szer amit tiltólisták szabályoznak, időről-időre vizsgálva őket.
Ez egy nagyon tág fogalom, de Jonas idén egész jól megfogalmazta: Semmi olyat nem szed, amit a gyerekének sem adna oda. -
-
dom1n0
senior tag
-
dom1n0
senior tag
válasz rétisün #259565 üzenetére
Szerintem ez orvos es helyzet fuggo, nekem a doki mondta hogy a normal rehabilitacio utan 1 honappal probalkozzak leghamarabb, bar ugye a jarasra is 4 hetet mondtak minimum kerettel, 4. hetre mar keret nelkul is mentem parszaz metereket.
Nekem azt mondtak, a sport egy alapvetoen megeroltetobb terheles, ezert kell meg varni. -
dom1n0
senior tag
válasz Jester01 #259567 üzenetére
3 het utan kint tekerni tores utan reszemrol az erosen felelotlen szint inkabb, ott meg a csontosodas egy nagyon korai fazisban van, egy esetleges zako utan nem vicces dolgok johetnek…
flash: ilyet nem irtak fel:
https://gyogyvilag.hu/Ligaflex-kulcscsont-rogzito?gclid=EAIaIQobChMI94OhlYWygAMV2k5BAh0n9AfIEAQYAyABEgKXOvD_BwE[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #259551 üzenetére
200watt feletti ftp mar komolyabb edzettseget jelez szerintem is.
Ha meglesz az uj bico, mindenkeppen szeretnek ra sram wattmeros hajtokart, kivancsi leszek a difire zwift hub-hoz kepest…
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Formula-1
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD FX
- Büszke apukák és anyukák topikja
- SörcsaPH!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest