- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz (ex)Cat #300606 üzenetére
Arra tippelnék, hogy a szeleppel semmi gond nincs, a szalaggal van baj és azzal, hogy gondolom nem cserélted ki. Nálam ha a szelepet egyszer kiveszem és újra visszarakom, az esetek 90%-ában már nem tömít jól, ezért ilyenkor alap, hogy a szalagot cserélem. Ha a szelephez nem nyúlsz hozzá, nem veszed le a felniről, akkor maradhat a szalag, legalábbis ha jó állapotú és sehol nem jött fel a felniről.
#300620Ringman ÁÁ s én ráklikkeltem, azt hittem törzs topiklakónál már nem fordulhat elő
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
No, tekertem mindkét új mezemben. Egyik sem annyira szűk, mint a top kategóriás verseny mezek, de azért viszonylag testhezállóak.
Van Rysel Radr 500 M Short Sleeve Jersey: helyi boltban találtam, fogalmam sincs hogy került oda és a Decathlonban már nem is lehet kapni sem. Vagy lehet, hogy valami prototípus és még nem lehet kapni . Nem annyira bő szabású, mint a Triban RC500, de nem annyira szűk, mint a Van Rysel Racer 2.
Szabás: 9/10
Minőség: 8/10
Szellőzés: 7/10
Dizájn: 8/10Vendull: 6-7$-ért, sőt, 8-9-ért is nagyon jó vételnek tűnik, a cipzár a leggyengébb pontja, de remélem nem döglik be. Itt most olcsóbb. A karja bővebb szabású, mint a Kemalocsinak és gumírozás sincs rajta, így könnyen felcsúszik. A mez hasonló szabás, mellben picit bő, a dereka nagyon szoros, viszont ennek a nyaka testhezálló. Egyetlen hálós rész sincs rajta, sem az oldalán, sem hónaljnál, viszont nagyon vékony anyag, így érezhetően jobban szellőzik a Kemaloce mezeknél, inkább a Racmmerhez hasonló, de lehet, hogy annál is jobb ebben.
Szabás: 8/10
Minőség: 7/10
Szellőzés: 9/10
Dizájn: 8/10Vendullt még tuti fogok venni, mert olcsó, okés és van UCI szivárványos is, de most egyelőre túl sok mezem van ahhoz képest, hogy milyen keveset tekerek
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz jjeahh #300014 üzenetére
Csak az este néztem meg a második részt Netflixes sorozat helyett, ez is legalább annyira érdekes, mint az előző: így készülnek a
foskínaiLún kerekek. Nagyon jól megy a Winspace-nek a szekér, ha ilyen komoly gyárat megengedhet magának. Az is ritka, hogy egy gyártó ennyire közel engedjen átlagjúzert a gyártósorhoz. Ilyen gyárakba általában a mobilt is tilos bevigyék a munkásemberek, többek között azért is, hogy ne fotózhassanak-videózhassanak le semmit bent.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz f_sanyee #300718 üzenetére
Attól függ, engem hívogat néha a haverom hajnali tekerésre és a korán keléssel nincs gondom, de a franc akar 6 fokban biciklizni úgy, hogy felöltözni sem lehet rendesen, mert pár óra múlva már 30+ fok van
#300727Kro: vietkong link! Ezúttal óvatos voltam és nem klikkeltem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz dom1n0 #300735 üzenetére
"Hogy lehet birni ezt a meleget?"
Én úgy tapasztaltam, hogy minél jobban lefogyok, annál jobban bírom . Mostanában csodálkozok, amikor a család ducibb tagjai már izzadnak és nem bírják, én meg fázok . Mondjuk gondolom az sem segít, hogy a nyugalmi pulzusom 45 és a vérnyomásom is nagyon alacsony. Ettől még én is szenvedek a kánikulában, csak nem annyira.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Blackhole13 #300816 üzenetére
B vagy C
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #300809 üzenetére
"az itteni "jó" tanácsokat meg érdemes ignorálni"
Épp most adtál itt egy jótanácsot: "rájuk érdemes hallgatni". Akkor ezt most ignorálni kell vagy sem?
-
jjeahh
nagyúr
Official Highlights from the Les Gets XC World Cup 2024
Candice Lill, akit én Cape Epicről és Unboundról ismerek, hihetetlen, hogy XCO-n megint úgy lett második, hogy nincs mögötte csapat, ha jól tudom az egyeten támogatója a... férje . Nem is tudtam, hogy lehet így is.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem ez a szint a belépő a minőségi kategóriába, de minimum ezt a szintet érdemes venni, ha hosszú távra tervezel és van esély rá, hogy a későbbiekben tuningolnád.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #300940 üzenetére
Lenovo X3 Pro is okés annyiért aliról, ha csonrezgéses kell.
-
jjeahh
nagyúr
válasz dom1n0 #300943 üzenetére
Mondjuk én süket vagyok hozzá, a húgom használja, ő elégedett. Most rendeltünk neki egy QCY HT07 ANC-t helyette, mert változtak az igényei, kell neki a zajszűrés, kíváncsi vagyok beválik-e.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #300985 üzenetére
Évről évre egyre több van és már rég nem félnek a zajtól. Tavalytól már ott tartunk, hogy ha akarsz látni medvét, mutatok neked legalább egyet még aznap és nem medvelesből, hanem testközelből, kint a hegyen . Aki elindul terepre medvespray nélkül, annak sok szerencsét kívánok .
Esztenák nincsenek arrafele?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Valaki vett már aliról márkás zoknikat? Eddig noname sportzoknikat vettem onnan, mert decathlon/martes/sportisimo árban adnak jobb minőséget és nagyobb a szín választék, de 1$-al többért látom nevet is lehet venni. Vajon ezeknek a minősége milyen? Kéne valami jól szellőző vékony zokni kánikulába is. A NW Ghost óta semmi nem elég szellőző, annak kéne megtalálnom a hosszú szárú alternatíváját. Pl. ezekbúl próbált valaki valamit?
YKYWBIKE 1, YKYWBIKE 2
DAREVIE
RION
Naturehike
KAILAS, bár ez már drága high end márka, még a nagy bejáratott nevekhez képest is, nem tudom egy zokni ennyit ér-e nekem, max, ha tényleg sokkal jobbValami más márka esetleg?
#301074 Hasaggymeg: Aliexpress, choice day akcióban 4$ off kuponnal.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #301080 üzenetére
Ez is jó kérdés, hogy kinek milyen anyag vált be nyáron, kissé kezdő vagyok én még ebben, legalábbis ami a bringás zoknikat illeti. Ha kb. ugyanazok az anyagok ideálisak, mint pl. pólóból vagy mezből, akkor egyszerű. Persze számít a minőség és az is, hogy mennyire vastag. Nyári ruházatokban én gyűlölöm a pamutot, utcán sem hordok már sem pamut pólót, sem farmert, semmi ilyesmit, a múltkor az utolsó pamut pólómat felvettem és azt hittem megdöglök . Plusz rohadt idegesítő, hogy lassan szárad, emiatt a hónalján folyamat folt van, ami idővel kezd bedögleni és büdösödni. Mostanában rákaptam az Adidas Climalite pólókra pl., meg a Reebok hasonló cuccára (a Reebok-ot is az Adidas gyártja), mindkettő polieszter, de jó minőségű fajta, nagyon jól működik ilyen magas hőmérsékleten. Ha már nagyon pamutszerűt akarnék valamiért, rájöttem, hogy a modal anyag jobb cucc nála és ránézésre, tapintásra megkülönböztethetetlen.
Az a Rion és Naturehike okés anyagnak tűnik, bár a Rion poliamid, amitől tartok picit, hisz nem a légáteresztő képességéről híres, hanem az izzadtság elvezetésről. Asszem kisérletezés lesz ebből is, rendelek 3-4 félét, aztán kiderül.Ha már szellőzés, a Vendull mez tényleg nagyon szellős, valszeg ennél lélegzőbb mezem még nem volt. Kár, hogy már a Kemaloce mezhez képest is érződik rajta egy picit a sporlás
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #301147 üzenetére
A "vicc", hogy előző nap egy másik embert is megölt egy medve... . Most elképzelheted ez a csaj is mit élhetett át, mert tuti nem halt meg azonnal . Valszeg horrorfilmnek is túlzás lenne. Sajnos nem az utolsó eset, lesz még idén ilyen, több is és akkor még nem beszéltünk azokról, akik túlélték, de nyomorékok maradtak egy életre.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #301202 üzenetére
Mindenki a meleg miatt panaszkodik, még a mobilom is állandóan extrém hőséggel riogat és azt ajánlja, hogy üljek otthon. Miközben én a napon mászkálok a dombokon . Valahogy tavaly és idén nem igazán hat meg a kánikula, hozzászoktattam magam. Kár, hogy a haverok, akikkel télen azért nem tekertem, mert hideg van, tavasszal-ősszel azért nem, mert sár van, most azért nem jönnek tekerni, mert meleg van .
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #301214 üzenetére
Ja, el sem tudom képzelni mennyire rossz lehet most már azoknak is, akiken van 20-30 kiló fölösleg. Amilyen ellustult cukros zabagép, mindenhova kocsival járós világot élünk, ebbe sajnos beletartozik az ismerős köröm és a családom 70%-a .
Más, Hassagymeg: "kétségbeesetten sikoltotta, hogy támadón közeledik a medve, majd a hívás hirtelen félbeszakadt, a vad elhurcolta és szétmarcangolta áldozatát"
Elég gáz ez már és szomorú, ahogy az is, hogy előző nap is kinyírt a közelben egy embert a medve és arról máig semmi hír nincs . Sokatmondó az is, hogy idén eddig már 2264x hívták a 112-őt medve miatt az emberek, de ugy-e az esetek 90%-ában ha medvét látnak, nem szokták bejelenteni, mert már "megszokott" dolog.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #301279 üzenetére
Úgy tűnik idén te is rendesen megtapasztalod milyen itt az igazi montis élet, már csak pár esztena "kéne" . Jövőre gondolom már felfegyverkezve jösztök, ha egyáltalán akar még az asszony jönni Erdélybe.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #301294 üzenetére
Én tavaly Magyarországon 2 terepezés alatt nem tudtam hozzászokni ahhoz, hogy nyugi van, biztonság van, nincs veszély. Szerintem hetekbe (hónapokba?) telne leküzdeni a PTSD-t . És ha a medvék miatt csorbult a biztonságérzeted, esélyes, hogy egy durvább nyáj miatt teljesen lemondanál a montizásról. Sok medvével találkoztam én is már, de annyira sosem éreztem magam életveszélyben, mint amikor körülvesz 25-30 medveölésre "idomított" kaukázusi és folyamatosan próbálnak a hátad mögé kerülni.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #301296 üzenetére
Gondolom külföldön. Molnár Ede és Alex Husariu legalábbis állandóan külföldön vannak. Ede néha eljön ide a hargitára bandázni, de nyilván a mi szintünk neki max levezető .
-
jjeahh
nagyúr
válasz SpaceKombajn #301300 üzenetére
Most kaptam a hegyimentőktől képeket a 19 éves csajról, akit a napokban széttépett a medve, egyáltalán nem vicces, annyira szomorú és ijesztő, hogy ma tuti nem tudom kiverni a fejemből . Az egy nappal azelőtti esetről (egy férfit is megölt egy medve) még mindíg nem látok friss híreket.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #301308 üzenetére
Megtámadta a csajt a társai szeme láttára, a lábától fogva elvonszolta, széttépte, a csaj zuhant asszem vagy 100 métert a sziklákon, majd a medve addig őrizte, amíg ki nem lőtték. Támadta a hegyimentőket is, más választásuk nem maradt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speedy007 #301327 üzenetére
Miért negatívum az alap konzol? Nálam bírja terepen is, a Garmint is ilyennel használtam. Ha mégis másik konzol kell, akkor nem muszáj amúgy M80-at vegyél, bármelyik Garmin kompatibilis konzol megteszi. Nekem van itthon több noname, márkás, kínai, nem kínai, mindegyikkel műkszik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speedy007 #301331 üzenetére
Én is tekerek néha esőben, sőt, egész télen hóban is terepezek, de szerencsére nincs baj vele. Amennyire utáljuk a szilikonpántos lámpákat, ahhoz képest ezek a gumis konzolok beváltak, ritkán fordul el egy picit és egy mozdulat helyrenyomni. De ahány ember, annyiféle igény, szal előfordulhat, hogy nálad tényleg csúszkálni fog.
-
jjeahh
nagyúr
válasz mauimagic #301368 üzenetére
24 fok, sőt, 30 fok nekem nem tűnik olyan rossznak, 40 fokban is tekerek. Outin gondolom még jobb, mert folyamatosan hűt a menetszél. Amúgy ha ennyire nem bírjátok a meleget, van megoldás, pl. párologtatás elven működő mellények, aláöltözetek, láttam tour the france bringásokon is. Például: [link] . A 25 fokot akár 10 foknak is érezheted benne, a legextrémebb verzió max 3 napig képes hűteni. Én bírom a kánikulát, ezért megvárom, amíg lemásolja a Kemaloce
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #301374 üzenetére
Nem hiszem rosszabb a forró aszfalt a tűző napon 20%+ emelkedők megmászásánál . Amúgy ja, itt Csíkban sokkal hűvösebb van, de miért árnyékban kéne mérni a hőmérsékletet, ha napon tekersz? . Ráadásul 24.5 fokról volt szó, hogy már az is sok, azt azért a csíki hőmérséklet, amiben én tekerek, meghaladja vagy 10 fokkal. Itt amúgy haverok most tekernek épp a Motorsirülő Challenge-n, 220km/3600m outival. Gondolom ezt is kihagyták páran a meleg miatt.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz mauimagic #301388 üzenetére
Neem, itt reggel 6-kor 12 fok volt, de pár napja lement 6 fokig és teljesen szétfagytam kabátban is . Pár óra múlva már itt is 30 fölött van.
#301389nepszter1: nem és nem is mernék, pedig gyakran rendelek aliról. Na jó talán az egyetlen, amelyiket meg merném venni onnan, az a Rion. Vannak jó kínai sisakmárkák is, de valamiért vagy nem lehet kapni alin, vagy ha mégis, akkor egy Lazer, Abus stb áráért megy.
-
jjeahh
nagyúr
válasz attiss66 #301448 üzenetére
Hassagymeg-en kívül a topikban nem sokan olajaznak már gondolom, árulkodó jel az is, hogy az egyetlen láncolaj, ami néha szóbakerül még, az a WD40, ami pont a topikgazdánk kedvence . Nincs ezzel semmi baj, mert akinek annyira ápolt és patyolattiszta a lánca, mint neki, annak valszeg teljesen mindegy, hogy olajazik-e vagy waxol, hisz a wax legnagyobb előnye pont az, hogy nem vonzza a port, ezért tisztább és tovább tart a lánc. Nálam valszeg forró waxolással is mocskosabb a hajtás, mint nála olajjal .
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #301459 üzenetére
+1, szerintem jól csinálta és látszik az eredmény, most meg már jöhet pl. interval.
-
jjeahh
nagyúr
Amikor a sisakra szerelt tükör, pushbike, koskormány montin, semmi nem ciki, hanem menő. Nemrég töltötték fel a tavalyi Silk Road videót : Reasons to Ride : a film on SRMR2023
-
jjeahh
nagyúr
Ismerős csávó ma kitekert a Hargitára és menedékházban várta, hogy melegedjen fel végre picit az idő, mert szétfagyott 14 fokban, esőben . Haveroknak hiába mondogatom, amit Zoliwrc is minden nap leír, hogy hegyre és erdőbe kell menni, ott nincs olyan meleg, az istennek nem akarják elhinni, így nincs akivel tekerjek . Inkább poshad mindegyik otthon légkondi nélkül. Jobb híján ma a közeli dombra tekertem ki megint, a komputer 45 fokot mutatott .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speedy007 #301560 üzenetére
Nálam sem vált be a Shimano, amúgy egyik gyantás sem igazán, de a Shimano messze a legsz*rabb. Egy meredekebb lejtő után már üveges, nem fog, 1500km után kuka. Szerintem hagyd ki a lépcsőfokokat és vegyél egy jó fémest, ha abból találsz olyant ami beválik, minden betétes gondod megoldódik. Na jó, hajlamos ciceregni, de amíg itt nem olvastam, hogy zavar valakit, addig nem is gondoltam rá negatívumként.
Más: káni kula mi? De nem reggel, itt hajnalban szét lehet fagyni
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #301564 üzenetére
Itt mindennpos, a múltkor 6 fok volt reggel. Úgy érzem ez már a ló túloldala, évek óta várom, hogy hajnalban talpig rövidben mehessek a városba melózni, de esélytelen, nálunk minden nap csak déltől van nyár.
-
jjeahh
nagyúr
válasz stickermajom #301572 üzenetére
Azt többször kerestem, amikor betétet akartam rendelni, mert Zoliwrc ajánlta anno, de sosem találtam egyik webshopban sem. Most épp ez van, az arany, fémes verzió és tetszik. Pedig nagyon viszolyogtam a kínai betét rendeléstől, de egy gyenge pillanatomban rákerestem külföldi fórumokon, redditem és meglepődtem mennyien dicsérik a ZTTO-t, ráadásul marha olcsó, úgyhogy gondoltam egy próbát megér. Előtte Shimano, Ashima, Miles Racing, Clarks volt, így ebben a sorrendben. A Shimano borzalmas volt nálam, a Clarks használhatatlan, a többi okés.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mezga Aladár #301613 üzenetére
Ne általánosíts te is, nincs olyan, hogy "alis szutykok", ha szerinted van, az elfogultságra vall. Vannak jó termékek és rossz termékek, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #301623 üzenetére
Egyetértek az első mondatoddal nagyjából, ha a szutyok szavacskát felcseréljük zsákbamacskával. Az elméleted ott bukik el, hogy elég sok "alis" gyártó van, akinek megvannak a gyártástechnológiái, és minőségbiztosítási tanusítványai.
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #301632 üzenetére
Vicces ezt közvetlenül ilyen cikk után olvasni
#301654 MPowerPH: Én nem beszélek rá senkit, azt veszel amit akarsz. Nekem is voltak márkás munkavédelmisek (Uvex, Bollé) és sokat kibírnak, de a minőségérzet messze elmarad az NRC-től, pedig az NRC kerete tényleg nem egy top kategória. Igen, próbáltam, használtam, nekem is voltak márkásabb drágább szemüvegeim is és szerintem nem lehet kijelenteni azt, hogy mindegyik jobb volt az NRC-nél, amelyik valóban jobb volt sem annyival, hogy indokolja az óriási árkülönbséget. De elhiszem, ha neked nem vált be az NRC, nem vagyunk egyformák, viszont engem ezért nem hiszem, hogy hibáztathatsz, nem kényszerítettelek rá, hogy megvedd. A topikban és a haveri körömben is elég sokan használnak teljes elégedettséggel NRC-ket, szal inkább te vagy a kivétel, vagy egyszerűen az az egy modell nem sikerült jól. Ennek ellenére képes voltál megint ugyanolyant venni .
#301658 Toobee: SVCN szerintem 1-2 fokkal sz*rabb az NRC-nél, de ezt általában az áruk is tükrözi. Eyerise-ről nem is hallottam. Tifosi-t szokták még gyakran jó ár/érték arányúként emlegetni.
#301659 stickermajom: drága és neves, nem lehet sz*r, hisz a nyugati gyártástechnológia, meg minőségellenőrzés . Nekem kivételesen az Oakley-el nincs tapasztalatom, de a Luxxotica más márkáival, pl. a Ray Bannal igen. Ha annyira nem számítana a pénz, egy Persol-t elfogadnék
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #301670 üzenetére
Eddig azt írtad, hogy 2 egyforma NRC-d van . "Amint hozzaersz a lencsehez, ott a feluleti serules" - ezt azért erőssen kétlem. Kicsit olyan kezd ez lenni már, mint Dark Garmin gyűlölete, van igazság benne, de átesett a ló túloldalára. Mindegy, veszel, használsz amit tetszik, te tudod, annyit megtanultam, hogy neked nem ajánlok már semmit, mert különböző a nézőpontunk. Gondolom a Rudyt azért nézted ki magadnak, mert Zoliwrc azt használ
-
jjeahh
nagyúr
válasz dom1n0 #301689 üzenetére
Ja, ez nagyon rossz, szerintem a keret minősége is rosszabb, én haveromnak adtam kettőt ingyen, ő elvan vele, de neki sem tetszik az orrnyereg kialakítása. A lencséje valóban teljesen okés ennek is.
#301687MPowerPH: vicces egy 30g-os műanyagot prémiumnak nevezni. Nálam csak sok év után lesz enyhén karcos az NRC, ahogy a nevesebb gyártók lencséi is, ez szvsz szinte elkerülhetetlen dolog, ha nem vigyázol rá úgy, mint egy hímes tojásra. Raktam már mellé márkás drága szemüveget, sőt, vannak, voltak drága szemüvegeim is és igen, van különbség, de nagyrész inkább csak a keret minőségében és nem olyan nagy az a különbség sem, egyáltalán nem akkora, mint amit az árcetli tükröz. Én megértem, hogy neked nem tetszik, nem vált be, de az elfogultságból lesz*rozás, általánosítás, majd objektív, elfogulatlan tapasztalat nélkül a nagyobb márkák fényezése egy laikus olvasó számára megtévesztő lehet. Majd pár év Rudy használat után mutathatsz képeket a lencséről, hogy karcos lett-e és visszatérünk arra, hogy mi prémium és mi nem.
Ha már belementem egy újabb fölösleges vitába: próbáljatok ki több neves szemüveget, olvassatok, guglizzatok rá, hogy a nagy márkák szemüvegei miért kerülnek annyiba és mennyi a gyártási költség. Hogy könnyebb legyen a dolog, keress rá pl. a Ray Ban-ra, népszerű, öreg márka és ugyanaz a Luxxotica a tulajdonosa, mint az Oakley-nek. Összeszedem nagyvonalakba, miért ad pl. az Oakley egy 5-10$-os szemüveget olyan drágán, nagyvonalakban milyen plusz költségekre számíthatsz náluk:
- márkanév
- marketing, szponzorált sportolók, influencerek
- szállítás
- raktározás, raktározási alkalmazottak költsége
- ügyfélszolgálat
- néhány modell Olaszországban készül, ahol valamivel magasabb a gyártási költség
- szemtelenül óriási profit, luxus brandeknél akár 1000%-os!Mint látod, nagyrészt nem a szemüveget fizeted meg, hanem a körítést. Ezzel szemben egy kínai szemüvegnél mindezeket nem kell megfizetned, mert ha jól tudom egyenesen a gyártótól veszed meg a cuccot (pl. alis official store), illetve minimális marketingköltséget, ezt-azt igen, és nekük is van egy kis profitjuk rajta. Hagyjuk már a kormány támogatja marhaságot, ezek a termékek gyakran filléres tételek és akkor is sokat keres rajta a gyártó, ha 3$-ért árulja, ennyi az egész. Szerintem ha valaki racionálisan, józan észérvek mentén akar jó ár/érték arányú, vagy költséghatékony napszemüveget venni, az vagy normálisabb 15$ fölötti kínaiak között keresgél, vagy olyan márkáknál néz szét, mint a Siroko, Tifosi, Spiuk stb., akiknek ugyanúgy vannak plusz költségeik, de a profitjuk nem olyan szégyentelenül magas, mint a Luxxoticának vagy akár Safilo-nak, ezért azoknál olcsóbban kínálják a termékeiket. Ha meg annyira nem hat meg az extra magas ár, akkor valóban ott az Oakley, Smith, Julbo, 100%, Rudy és társai, hajrá, nem tiltotta meg senki senkinek, hogy Rudyt vegyen. Ezeket a dolgokat valamiért Toobee fel tudja fogni, akkor a többségnek nem értem miért nem megy, ennyire könnyű a foskínaizós vagy neves prémiumozós táborhoz csatlakozni egy kis nyitottság helyett?
De hogy ne csak szemüveg legyen, nemrég nézegettem cipőket alin, gondoltam valami nyári cipőt veszek valamikor az ON Cloud mellé. Természetesen ott is van árkülönbség, egy kínai Xtep, Li-Ning vagy 361 Degrees cipő sokkal olcsóbb, mint egy hasonló ON és nem hiszem, hogy rosszabb lenne, ők már rég szponzorálnak profikat is, ha szétnézel pl. a Runners World-on, láthatod, hogy Xtep cipőben rekordot is döntöttek. Nyilván ha nem vagy árérzékeny, nem érdekel az ár/érték arány, akkor tökmindegy, de engem pl. egy Li-Ning azért is vonz, mert van egy kis exotikus távol keleti feelingje, meg az a típus vagyok, aki hajlamos csakazért is a divat-árral szemben evezni. Mondjuk hogy márkafanatizmus helyett ez az én fétisem
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #301706 üzenetére
Nálam a Twentyniner úgy 5 éve hűen szolgál, asszem Toobee is szereti, valszeg csak az olcsó outi műhelypumpák ilyen gagyik. Egy SKS Rookie-vel mondjuk én is becoptam, használhatatlan volt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #301711 üzenetére
Igen, a filléres gagyi Sportisimós outis pumpámmal fel tudom rakni a tubeless Kenda gumikat, a Twentyninerrel nem lehet . A minőségérzet is lehetne valamivel jobb, pl. műanyag helyett lehetne fémből a taposója, fából a markolat stb, de a lényeg, hogy évek óta megbízható szerkezet és a nyomásmérője is jó nálam.
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #301729 üzenetére
Nem foskínaizni kéne és márkafanatikusnak lenni sem, hanem olvasni, objektíven, racionálisan gondolkozni, mindíg amikor ez megy, erre próbálok rávilágítani, de úgy tűnik sokan nem képesek elszakadni a két végletből. Mostanában a topikban az a trend, hogy ha valakinek egy termék nem válik be, leszarozza az atyaisten is az égből, nem elég annyit leírnotok, hogy xy márkától az xy termék neked nem vált be, nem, egy NRC miatt egész kína micimackó, egy belépő SKS miatt az összes SKS kalap sz*r, egy Garmin miatt az összes Garmin fos, s így tovább. A másik véglet, amikor valakinek beválik egy termék és márkafanná válik, lásd a korábbi vitákat, amikor a Garminra egy rossz szavat nem lehetett írni, NW cipőkre szintén nem, mert megkövezték az embert. Lehet én vagyok helikopter, de egy szakfórumon, ahol a többség értelmes, vágja a témát és tanácsokat osztogat, kissé gáz az ilyen szintű elfogultság. Lehetne valami olyasmi szabály, hogy saját szubjektív véleményt nem szabad tényként közölni, de lehet, hogy akkor cicaharcok híján a napi 200 hsz havi 2-re redukálódna .
Vázat linkelhetnék, de szvsz fölösleges, mert nálad már fejben eldőlt minden. Ha nagyon akarnád úgyis megtalálnád őket.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz velizare #301761 üzenetére
Ennyiért szokott lenni Vendull, átszámolva az enyémet 3k körül vettem és az testhezálló, jobb anyagból van, vannak rajta rendes zsebek és egy fullos cipzár:
Írom ezt úgy, hogy több Decathlonos ruhával is elégedett vagyok, az új Van Rysel mezem sem rossz, bár kánikulában nem az igazi, mert nem az a szellőzős fajta. De ez a mez 10x annyiba került, mint a Vendull, szal nem 3k FT volt.
Amúgy ha nagyon árérzékeny valaki, használt mezt venni sem lenne szégyen szerintem, pl. a Vinteden lehet elég jókat kapni, én is ott adtam el pár Assost, Zienert, Sugoi-t stb, az egyetlen bajom ezzel az, hogy az előző tulaj jó eséllyel "tönkretette" már valami Coccolino löttyel.Túraruházatból meg még nem találtam ár/érték arányban jobb alternatívát a Decathlonnál, tudom, hogy off, de esetleg erre van valakinek ötlete? Kicsit unom már a Quechua nadrágaimat
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz szuszinho #301786 üzenetére
Nálam 2 baron már általában a helyén van, 2.5-3 bar nyomásnál többet ne pumpálj bele, mert veszélyes, ha 2.5 baron sem ugrik a helyére, inkább engedd le, kend be szappanos vízzel a peremet és próbáld újra. 3 bar fölött már felrobbanhat a gumi, a Stan's/Schwalbe tejen pl max 2.75 bart javasolnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest