Hirdetés
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Az ja, majd kicsit kilazítom az SPD-t, hogy könnyen ki tudjak lépni, ha mégis fékezni kellene. :-D
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Sirandrish
legenda
válasz TripleB #3526 üzenetére
Megtörtént..tegnap este le is teszteltem és valóban..
Tökéletesen működik, ha megállok akkor a számláló is megáll...nagyon jó kis progi ezEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
pengemetal
aktív tag
válasz TripleB #3529 üzenetére
Először azt hittem, hogy ilyen közel lakik hozzám aztan láttam, hogy a sajátom!
Endo volt valamikor 55 ft-os akcióban!
Na én is kipróbálom ezt az autopause dolgot. Idáig nekem az idő volt érdekes (pl, mennyi idő a melóhelyre beérni) és ebben így a piros lámpás állások is benne vannak.
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
Sirandrish
legenda
válasz TripleB #3529 üzenetére
Egyébként tökmindegy...a lényeg hogy a progi az király
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz TripleB #4492 üzenetére
29er-t még nem próbáltam, de ahogy látom most ez a "menő". Így próba nélkül inkább 26"-ban gondolkozom.
Elsősorban 100mm, de nem kizárt egy 120-as sem.
Ja és hátulra X.0.
Amellett, hogy elfogult vagy miért ajánlanád az Epic-et vagy a Trigger-t?(#4493) zoo8800
Ennyi pénzért ez a felszereltség vékony.---
Kross Earth 3.0
Kona Hei Hei Deluxe
Ezekről mik a vélemények?
Kona-nak miért nincs 26"-os fully bringája?96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
fpeter07
veterán
válasz TripleB #4492 üzenetére
Próbáltam két 29"-es montit. Az egyik össztelós volt a drágább fajtából, a másik pedig egy belépő kategóriás. Teljesen más érzés 29"-es montival menni, mivel már a súlypontod is alapvetően máshol helyezkedik el. A nagyobb kerék jobban csillapítja a döccenőket stb.
Én hobbi használatra nem akartam 29"-est venni. Egyrészt a kormány nagysága nem tetszett, másrészt maga a stílus. Nem célom nagy sebességgel lejönni a hegyről.Egyik angol fórumon olvastam, hogy 29"-essel mindig a legkeményebb nyomvonalat választja, 26"-ossal pedig a legbiztonságosabbat. Ez le is írja nagy vonalakban a valóságot.
szerk: Egy igen érdekes defekttel találkoztam a mai nap. Már hetek óta lusta voltam belsőt cserélni, ezért inkább csak felfújtam a gumikat indulás előtt. Volt egy anomália is a dologban, mert néha szinte teljesen megtartotta a nyomást. Most ragasztáskor pedig elrepedt a lyuk körül a belső. Gondoltam teszek még egy próbát vele így felfújtam. Nem kellett volna.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz TripleB #4742 üzenetére
De az gondolom már kikészíti az energiaitalt meg a proteinszeletet indulás előtt
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz TripleB #5161 üzenetére
És hogy kell arra rákeresni mert nekem nem akar sikerülni.
3-4 féleképp is próbáltam de mindig ugyanazokat a találatokat hozza fel, ráadásul nem azt ami nekem kéneEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Atke
senior tag
válasz TripleB #5551 üzenetére
Én is újat akartam venni, aztán gondoltam megcsinálom magamnak. nézegette az "egyengetőket" és bár fogalmam nem volt hogy hogy kell használni. Ezért youtube-ra felmentem, azt megnéztem...Kicsit megdöbbentett hogy ennyi az egész. Szóval fogtam én is a fogót és a videó segítségével lokalizáltam, egyengettem. Jó lett.
-
zack
nagyúr
válasz TripleB #5568 üzenetére
Köszi! Azért kérdeztem van e szerepe, Mert bike aprón ennyiből stucnival együtt megveszem egyenes kormánnyal.
(#5570) Jorus
A sérülések miatt? Azért egy rendesen kezelt, lakkozott karbonon csak látszik nem?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
vendingo
veterán
válasz TripleB #5836 üzenetére
Milyen időközönként kell szervizelni a hidraulikust?
Teasüti:
2 éve nem ültem biciklin, volt egy durva esésem, lehet a tárcsa megmentett volna, ezért is szeretnék komolyabb fékrendszert.
Csak szaladgálni, kutyát futtatni használnám leginkább, de néha elmennék vele a hegyekbe kirándulni/száguldozni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Teasüti
nagyúr
válasz TripleB #5836 üzenetére
Pl. ha mondjuk megsérül. Leszakad a fékcső, hasonló.
Montisoknál ez benne van a pakliban. Addig valóban nincs para, amíg egyben van a fékrendszer.
Aztán én úgy vagyok vele, h nem a sajátomon szeretnék megtanulni autodidakta módon és így bénázni, így inkább szerelőre bízom.(#5837) vendingo
Érezted, hogy konkrétan kevés a fék, bármennyire is húzod és még nem blokkolt a kerék és a hátsó se emelkedett el a földről?
Mert akkor evidens.
De egy jó V-fékkel is fejre lehet állni. Csak az esőt nem szereti, de az én tapasztalataim szerint esőben se marad el sokkal a gumi tapadásától, ha izomból betépem kormányig, akkor esőben is tudom blokkolni városi körülmények között (ami ideálisabb tapadási viszonyokat feltételez, mint terepen esőben).[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz TripleB #5840 üzenetére
Arra próbálok rámutatni, hogy hacsak nem a pénzünktől akarunk könnyedén megválni, akkor fölösleges azonnal a legjobbat venni felhasználástól függetlenül.
Szerinted mi indokolja a hidrós tárcsát egy kirándulós/városi biciklin??Mérnöki diploma az egy vicces példa...
Fél mérnökként elmondhatom, hogy a sulitól kb. nulla szerelési ismeretet kaptam idáig.
Mérnökök terveznek, összeállítanak, gyártást koordinálják, stb. De nem szerelnek, nem tartanak karban, nem piszkolják be a kezüket.
Azt a foglalkozást úgy hívják, hogy szerelő, karbantartó, technikus, stb.
Mérnöknek nem kell tudni szerelni, ő egy mérnök.
A szakmunkás, na ő belőle képeznek embert, aki ezeket elvégzi.
Mérnök épp csak annyira kell ismernie ezeket a folyamatokat, hogy átlássa miként működnek a dolgok és ezt beépíteni a termékbe ill. a gyártásba, hogy később könnyen lehessen szerelni, javítani és hogy egyáltalán legyártható legyen.Jómagam pl. egy menet behajtást is majdnem elszúrtam, mert senki nem tanította, hogy nem rögtön szerszámmal esünk neki, mert ha félrekap, akkor tönkre is tettük. Még jó, hogy apám (autószerelő, lakatos, hegesztő, több évtizedes tapasztalattal) asszisztált nekem, így legalább minimális tapasztalatom már talán van.
De nem biztos, hogy segítség nélkül nekiállnék a tárcsafékemnek.
Talán ha letöltenék egy Shimano tech doksit, hogy ami végigvezet a folyamaton.
De ki tudja, hogy hány helyen tudnék hibázni, ami esetleg további költségeket jelenthetne. Így inkább boldogan fizetem ki a szakit, aki helyettem megcsinálja.Fémipari dolgozóként valószínűsítem, már tapasztalhattad, hogy a mérnökök olykor mintha nem is egy nelvet beszélnének a munkásokkal, ha egyáltalán kidugja a fejét az irodából és kommunikálnak...
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz TripleB #5848 üzenetére
Nekem is megvan a gépgyártás technikai technikus, meg a CNC forgácsoló is. Most taposom a gépészmérnöki sulit.
Mégis amit az oktatásból sikerült átadni nekem eddig (nem kettessel végeztem el a fenti szakmákat se...)
az még jó indulattal sem nevezhető még a tizedének sem, amit mondjuk édesapám tudhat magáénak a szakmából.
Lassan diplomám lesz, de a konkrét mérnöki számításos feladatokat leszámítva apám még mindig okosabb mindenben.
Bármit megszerel, összerak, megjavít és mindezt jól.
Ami azért na... Nem szép rám nézve, akinek magasabb az iskolázottsága elméletileg.Érteni egy szerkezetet és dolgozni egy szerkezeten az két különálló dolog.
Honnan kéne ismernem a trükköket és szakmai fogásokat, amiket nem is tanítanak?
Megszenvedtem a menetes fogsor levételét is, nem is ment. Aztán vki elárulta, hogy fogjam be satuba. Na most ezt sem a suliban hallottam... És kismillió ilyen apróság van, ami a szakembert szakemberré teszi.(#5853) Vasinger!
Mechanikus tárcsa azt tudja, hogy ugyanolyan faék egyszerűségű, mint a V-fék.(#5854) tatabánya
Miért nem Avid BB-t vettél?
Az is elérhető árban van. A BB5 mondhatni baráti, a BB7 egy kicsit húzósabb az tény.
De mondjuk használtban az sem vészes.(#5856) Jorus
Én elhiszem, ez így leírva tényleg egyszerűnek is hangzik, meg gyorsnak, de a kulcs az, hogy "ha az ember próbálta már". Gondolom nem bolond biztos a művelet. Lehet nem egyedül felügyelet nélkül akarnék nekiveselkedni első alkalommal. Biztos akad vmi, amit el lehet szúrni és amilyen az én formám...(#5872) sketchifun
Te 22:57-et írtál időnek, amit kegyesen 23 percnek vettem. A 26-ot már elsőre se értettem, amikor két sorral feljebb kevesebb időt írtál. Számold újra! -
D.Orion
veterán
válasz TripleB #6207 üzenetére
Lánckerék pont, hogy nincs rajta, maximum a hátsó váltó két görgőjét hívhatod lánckeréknek.
Hogy miért? Mert ilyen szép a magyar nyelv, nem mindegy, hogy valami rúd v. cső.
A lánckerék tömör, nincs kikönnyítve, a lánctányér pedig ki van munkálva belül is.Viccen kívűl ez tényleg így van a fémipari tankkönyvben. Én is onnan tudom csak, fene se gondolná.
Lol mi?Szerk.: Most már tényleg húzok aludni.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz TripleB #8514 üzenetére
Ebbe most egy tüske volt a ludas
A gyomás kevés volt mert csak 4.5 bar nyomtam bele, 6 helyett, mert ma találtam meg a gumiról a leírást az oldalán nem volt rajta.
Egy rubena flash v66. Bár ez elméletileg ilyan defekt védő gumi gyakorlatilag meg nemMondjuk a felni szalag sem tökéletes sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz TripleB #8529 üzenetére
Ez baromi jó ár, valaki nem akar még ilyet?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz TripleB #8645 üzenetére
Ha csak hobbi felhasználás a cél és nincs szerkezeti hibája a guminak, akkor miért ne?
Asszony gépén van két B-kat. Race King. Az egyiknek van egy kis ütése (ami kb hibás felhelyezésből is adódhatna), a másikon csak a festés hibás.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
cekkk
veterán
válasz TripleB #9728 üzenetére
Köszi!
Így szoktam vásárolni, de azt nem tudom, hogy ha átutalok valakinek pénzt akkor is lehet-e ezt választani, majd paypal fórumba megkérdezem meg a CIB bankot is, hogy mennyi lenne külföldre valutát utalni
(#9740) Tomi_Sci
Ezt nem tudtam, ha ilyen 200 euró az összeg akkor is mehet giftként?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- Asszociációs játék. :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest