Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz Runner_fxr #68876 üzenetére

    Először én is szkeptikus voltam a rásegítéses bringákkal kapcsolatban, semmi tapasztalatom nem volt velük, és csak azokat a borzalmas elektromos valamiket ismertem, amikkel a piacra hasítanak az öreglányok (illetve meglepő módon sok fiatal(abb) is). Kicsit hasonlóan állta hozzá a témához, mint imyourfriend.
    Aztán olvasva a topicot, a hsz.-eidet, illetve pár tesztet is igazi pedelec biciklikről (meg egy nemrég linkelt, talán bikemages cikket, ami egy összefoglaló, alap információkat, fogalmakat tisztázó írás volt), egészen megváltozott a véleményem. Sajnos tapasztalni még nem tudtam, milyen egy ilyet hajtani, de egyáltalán nem tartom már valami úri huncutságnak, illetve a lusták, kényelmesek, strava-n, endomondon f.szméregetősek mókázásának.

    Amit én leszűrtem (persze ezeket már rengetegszer leírtad te is): ezek ugye rásegítésesek, nem teljesen elektromosak, vagyis tekerned mindenképp kell a kerékpárt. Annyi a különbség, hogy egy ilyennel mondjuk kétszer akkora távot tehetsz meg, vagy 10-20 km/h-s átlaggal gyorsabban tudod le ugyanazt az utat, ugyanakkora erőbefektetéssel(!). Nyilván ha együtt tekersz sima bringásokkal, akkor kevésbé fogsz elfáradni, de attól még ha edzés a cél, rásegítésessel is el lehet végezni ugyanazt a munkát. Meg felmenni olyan helyeken, ahol eddig csak tolni tudtad a biciklit. Vagy nekem, mint eléggé izzadósnak akár munkába menni sem lenne rossz, nem kéne rögtön minimum egy ingcserével kezdenem a napot. Bár nem tudom, lehet annyi terhet nem vesz át, hogy ez rajtam segítene.

    És persze ott van még az a szempont is, ha valaki az egészségi állapota miatt nem kerékpározhat rendesen. Így lehetősége nyílik elmenni a haverokkal megkerülni a Balatont teszem azt.

    Persze még egyszer mondom, ezeket csak az élménybeszámolókból, tesztekből, leírásokból kiszűrt infók alapján raktam össze, nincs gyakorlati tapasztalatom a pedelecekkel, de egyáltalán nem gondolnám, hogy megvetendő lenne ilyennel tekerni, sportolási céllal sem.

Új hozzászólás Aktív témák