Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    Nem válaszként, de hozzászólnék a témához, szerintem rájön majd, melyik kinek szól. (Hosszú lesz, bocsi)

    Kedves Kerékpár vásárlók! Ha valakinek fontos, hogy a pénzéért a legjobb ár/érték arányú, és a számára megfelelő kerékpárt válassza, akkor olvasgasson a fórumon (és másikon is) vissza mondjuk 1000 hsz-t. Ez lehet, hogy eltart esetleg 2-3 hétig, de pontos képet kap róla, hogy mire van szüksége, melyik fórumtárs használja olyan célra a kerékpárt, amire neki is kell, kire hallgasson, kire ne. Akinek nincs erre ideje, esetleg nem érdekli ennyire, Ő menjen be az első boltba vagy webshopba, és vegye meg azt az új biciklit ami tetszik neki. 60-100e Ft-ért újonnan vásárolt kerékpár nem fog szétesni alattad, és ha megállsz pihenni, szívesebben fogsz ránézni az új dizájnnal csillogó vázra, mint egy 8 éves kopott Scott feliratos gépre. Kikapcsolódásra, hétvégi tekerésekre nem kell több.

    Alkatrészek... Acera fos... nyilván, mint ahogy egy új Mondeo is fos egy S Merciből nézve. Csak a 8 éves S Mercit karban kellett folyamatosan tartani ahhoz, hogy olyan legyen mint az új Mondeo. Használtan lutri... ha nem értesz hozzá, még inkább.
    Amikor kijön egy új széria, mindig azt írják, hogy a felsőbb kategóriák technikáját kapja az alsóbb kategória. Akkor egy új Alivio legyen már jobb, mint egy 10 éves Deore.
    2002-ben vásárolt bicómon Alivio váltó van. A ami napig működik, csak görgőket cseréltem benne. Be lehet állítani arra a 7 fokozatra, amit a sor tud, és bárhol (értsd: Börzsöny) elmegyek vele, amit a bicikli tud. Lefelé nyilván csapkodja a láncot, ez van. Ellenben van hozzá egy 7 sebis lánc, és egy gyári négyszög hajtás. Még nem kopott el, pedig kapott már bőven. Láncot most cseréltem rajta harmadszor (2000 Ft/db), racsnis sort másodszor (3800 Ft/db). Jelenleg már csak aszfalton rohangál...
    Mert lett egy új 3x10-es bringa. 1 éves lesz, 3000 km van a láncban, de szerintem nem fogja kibírni a 4000 km-t. Új lánc 8-10e Ft (X10). Remélem a sor (Sram 15-20e Ft?) azért kibír 3 láncot, majd kiderül.
    Asszonynak 36e Ft-os, talán 2011-ben vett Decathlonos kerékpárjának semmi baja, aszfalton, hétvégi túrákra vígan elmegy vele. Néha a dúzerutakon is. Most kell majd láncot cserélni rajta (2000 Ft), másra eddig nem költöttünk (marokváltó lett cserélve karosra).

    Szerintem rekreációs, hobby bringázáshoz (emberek 60 %-a) új kerékpárt kell venni, mert nem fogja senki sem otthon szerelni, és szervizbe többet fog fizetni egy jobb, de használt kerékpár alkatrész cseréjéért. Főleg, hogy azok karbantartás-igényesebbek.

    Ja, még a fékekről: a hétvégi versenyen a hidrós 396-os Shimano fékem szépen elkezdett megfőni, puhulni... tudom, hogy ilyen, 85 kg+ alu bringát azért nem könnyű megállítani, tervben is van a csere. Utána beszéltem egy sráccal, aki 95 kg (full izom)+karbon bringával megfőzte az XT féket. Akkor ő vegyen XTR-t?

    Hasaggymeg:: szerintem át kellene majd nézni a topikleírást, vannak benne érdekes, elavult dolgok... MTB 26" a jellemző, néha 29"... Shimano tárcsaféket nem ajánlják...

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák