Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • flash-

    veterán

    válasz lsebestyen #291725 üzenetére

    Szerintem nem kell a magas pf-et hajkuraszni azert mert az a "profi"
    Egyreszt van errol is kutatas hogy amatőroknek nem annyira ajanlott:
    link

    Masreszt ha egy Valter Attila lehoz egy Giro szakaszt (pl a mai) 81-es átlag pedalfordulattal, de a többi tekerésenek nagyresze is 85-87cad-el megy, akkor nem hiszem hogy ennyire kellene nekünk hobbistáknak a 90et megcélozni.(de nezhettek stravan mas profikat is, akad nehagy 80as pf-el pl Tim van Dijke 68as pf)

    Nyilván mindenkinek mas a fiziologiaja, de van egy ertelmes hatar, lehet hogy tudnék 90el porgetni 1-2órát intenziven, de ha masnapi tervezett alapozast emiatt kihagyom mert jobban kihajtom magam, vagy a szalagok fajnak, viszont ha 83-84el megyek keményen, es masnap is birok aztan alapozni minden gond nélkül, akkor elég a 83-84 is. En igy nézem a dolgot. Plane ha a kisebb fordulattal gyorsabb vagyok. De meg is fordíthatom a dolgot.
    Ha 82-84el alapozok, masnap birok menni keményet. , de ha 65el vagy 90el alapoznék (ami nem is biztos hogy egyáltalán menne) az biztos hogy masnapra hulla lennék illetve a szalagok fajnanak(nembeszelve arról hogy a wattzóna biztos nem z2 lenne 65pf korul hanem több) . Olyan pedálfordulatot erdemes megcelozni legtöbbszor, ami nem okoz nagyobb stresszt mint ami szukseges. Nyilván egy felperces par perces max intervallnal fel lehet menni 90re mert ott mar olyan az attetel amit másképp nem is birnal, viszont itt eleve masnapra meglesz az izomlaz es valószínűleg kell utana piheno nap ha 20-30 perc max megvan összesen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák