Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz szuszinho #282436 üzenetére

    Tudom, és köszönöm, de ez egy forró téma, és nagyon sokat szenvedtem már vele én is, főleg az elején. Minimum több tucat videót néztem meg a témában, olvastam cikkeket, mert nekem az elméleti 120-130 körüli Z2 vége olyan, hogy gyakorlatilag elkezdek bringázni, és annyi a pulzusom.

    Elméletileg, ha a nyugalmi és a maximum pulzussal, életkorral és hasonlókkal számolsz, akkor pontosabb lehet az eredmény, de ezt sem tudhatja senki, amíg le nem méri.

    Viszont az jó támpont, amit több videóban mondtak szakemberek, hogy ha tudsz folyékonyan beszélgetni, vagyis a légzésed még "egyenletes", akkor a Z2-ben vagy. Váltásnál a légzésforma is megváltozik, és amikor visszatérsz a Z2-ben, kicsit olyan, mintha megkönnyebbülnél és sóhajtanál. Van a váltásnál egy ilyen nem tudom elmondani milyen érzés, felette mintha "fókuszáltabb" lennél, alatta meg lazább és egyenletesebb. Nem akarok hülyeséget mondani, de amikor elkezdtem Z2-zni 1 hónapja, akkor az elején sokat gyakoroltam a pulzus kontrollt 145-nél (nekem elvileg ez a teteje), hogy mikor kell megfogni, és meddig lassítani a pedálfordulatot illetve légzést, hogy ne szaladjon el a pulzus, illetve amikor mondjuk Z3-ban vagyok, hogy hozzam vissza Z2-be a pulzust. Ezeknél a gyakorlásoknál sokszor éreztem ezt a "váltást", amiről a videókban is beszéltek. De ez eléggé finom, csak akkor érzi az ember, ha direkt odafigyel rá, hiszen a Z3 sem olyan durva még. Nem az, mint amikor már Z4-ben vagy mászáskor, és főleg nem az, amikor a Z5-ben.

    Na most ettől még persze beszélhetek hülyeséget, de ha a képletek fele szerint ott van a Z2-m teteje, azt is érzem, passzolnak is rá a tünetek, akkor gyanítom, hogy ott lehet. Tervezem amúgy, hogy elmegyek majd egy teljesítménymérésre, de nem akkor akarok, amikor még ilyen hurka vagyok.

    Amúgy másodszor szívtam meg az időjárás-előrejelzéssel. A mai 40-es kör nagy részén konkrétan fáztam. Tegnap 9 fokot mondott mára, ez is volt a fejemben, erre volt 4-5, én meg frankón a tavaszi mezben mentem. Cserébe mondjuk ilyenkor jó alacsony marad a pulzus :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák