Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz jjeahh #281158 üzenetére

    Nem tudom hagyni, amíg nem érted meg, hogy a kínai termékeknél a szállítás is a termék része. A marketing meg egyszerűen az alacsony ár, körítés nélkül. Pedig normál esetben annyiba kerülne a Kínából szállítás, mint amennyibe a visszaküldés (jó drága), tehát a drágább cuccokat leszámítva nem is érné meg megvenni. Aliról sem, meg sehonnan, hacsak nem EU-s raktárból megy, de még ott is van, ami egyszerűen alig-vámolt "belopott" áru.

    Egy normális nyugati országban fizetnek adót, elvégzik a teszteket, megfizetik a dolgozókat, van haszna a kereskedőknek, akik boltot tartanak fent, létezik garancia, szerviz, vevőszolgálat, és természetesen kutatás-fejlesztés, nem beszélve a matketingről, ami lehet leárazási kampány, különböző sportolók támogatása, és így tovább. Mutasd már meg, hogy az Alis kínai termékeknél melyik megy a fentiek közül? Na EZÉRT kerül annyiba.

    A Xiaomi is jó, az első pár hónapban van frissítés, az adataidról ki tudja, hol kötnek ki, btw. a DJI appja pl. le van tiltva a Play Store-ból adatlopás miatt, vajon miért, pedig nem is olcsóbb. Vegyél Xiaomit, mert "jó", a lányomnak is az van, de ő még csak 9 éves, meg anyósnak, de ő meg 70. De nyugodtan bízhatsz benne, mert olcsó, meg jól néz ki, meg ugye "minek a túlárazott sz.r".

    Engem nem zavar, hogy mit veszel, de amikor előadja valaki (ne vedd magadra!), hogy a mocskos nyugati kapzsi cégek, akkor én meg hadd adjam elő az én véleményem a kínai kommunista párt világmegváltó terveiről. Mert a kínai modell kb. a következő: gyere hozzánk, gyártass velünk olcsón. Amikor már mindent kifigyeltünk, lemásoljuk a terméked, és eladjuk harmadáron, kihasználva, hogy szegény országként fillérekért szállíthatunk a gazdag országokba, és a gazdag országok fizetik a szállítási költség nagy részét. Sőt, a Temu és Wish boltokba belenyomunk pármilliárd dollárt, és áron alul adunk mindent, amivel tönkretesszük az otthoni iparod, majd amikor azok csődbe mentek, felvásároljuk bagóért a cégeidet, majd eladjuk a branded alatt annak a terméknek a halvány másolatát, amit pár évvel korábban nálunk kezdtél gyártatni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák