Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz parandroid #270244 üzenetére

    Ez nem igaz. A legtöbb szervizben tényleg kapkodás megy és futószalagon szerelés. Ahol nem így megy, ott meg baromi drága. Ha viszont jó a szerviz és árban is megfelelő, akkor meg várhatsz mire kész lesz.

    Akinek van műszaki érzéke, szerelt már más dolgokat, LEGO-val játszott Barbie baba helyett ;] , annak menni fog. Meg kell venni a célszerszámokat, ez elengedhetetlen, meg utána kell nézni, olvasni, de meg lehet ezt is tanulni, nem agysebészet, ez is egy szakma. Pár bonyolultabb alkatrészen kívül mindent meg lehet oldani. Illetve vannak olyan dolgok amihez drága célszerszám kellene, amit otthonra nem érdemes megvenni. Konkrétan levegős tagokat, pár telót már nehezebb otthon megoldani. A kerékfűzés és centrírozás a másik ami nehezebb és kell hozzá tapasztalat, különben baromi lassú megoldani otthon. Ezt én sem szoktam bevállalni, ezért az egyért ismerős szervizeshez viszem.

    Persze az is kell hozzá, hogy ne nyűg legyen a szerelés hanem amolyan hobbi, amit szívesen csinál az ember.

    Hogy miért nem nyit szervízt az ember? Egyrészt pénz nélkül nem megy, kell komoly tőke (szerszámok, hely, vállalkozás stb.) másrészt élesben nem olyan izgalmas a dolog, mert a legtöbb bicikli amit visznek szerelni, az nem modern gép, hanem falusi libakergető, amit nem szeretek annyira vagy egyáltalán szerelni. Válogatni meg nem tudsz. Sokkal meg csak a szenvedés megy (például összerohadt négyszög tengelyes monoblokk szopás stb.). Ezekért nem tudsz annyi pénzt elkérni, mint amennyit szívsz vele. Bár rutinos szerelők megoldják, például nagy vasakat heggesztenek a monoblokk végére és kitekerik azzal. Igazuk is van, nem érdemes úgy kiszedni, hogy ne sérüljön a mono, ha már ennyire vigyázott rá a gazdája. Sok elektromos vackot (teljesen elektromos robogó) is visznek meg rollert, azokat inkább felgyújtanám. ;]

    De ha onnan nézem a dolgot, akkor szívesebben szerelnék inkább, mint amit jelenleg dolgozom.

Új hozzászólás Aktív témák