Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • abéla

    senior tag

    Szerelős végtelen-történetem folytadódik: :))

    ha már kiment a térdem(húzódás csak szerencsére), az 1-2 hét pihi alatt, gondoltam nekiugrom a maradéknak:
    kicserélem a RR st520 bringám utolsó gyári alkatrészeit is (a váz még tartja magát, de egyszer eljön majd annak is az ideje :DDD ) :

    a hátsó kerék csapágynyűgje miatt (nem volt száraz, de gyárilag jól meg volt tépve, gondolom kicsit ettől is nyiffant ki félig-meddig a persely) lett szerezve egy ip.csapágyas alt.(st900 deca) és akkor már gondoltam előre is menjen egy(2x volt 45e, szegecselt, könnyített, ip. csapágy, így sztem ok, belépő Mavic ennek a duplája, a többiről nem is beszélve), és ha már: vettem egy 110-es stucnit, a gyári, nekem kicsi, 80-as helyett (nem bírtam magammal, csilli-villi retro-Ricsi lett).
    Így mellesleg a gyerkőc jövőbéli montijához már csak egy váz kell, a többi cucc ott áll a sarokban; jobban mondva megörökli majd tőlem, ha az is le lesz cserélve :)) .

    A szokásos szívás is megvolt: a Scwabi Big Ben 2.0 x 584 gumi az előző felnire simán felment, de ennél sztem 1-2mm-rel magasabb a felni fal, így basszus mire felraktam egy kicsit elvált a körmöm a körmágytól :O (szappanoztam én a gumit, meg minden, de küzdős volt nna).
    +Végül a gumi olyan hepehupás lett, hogy majd holnap megyek 1-2 gyóygkört alacsonyabb nyomáson, remélem nem csípte be sehol. (ja és ez a presta szelep mekkora egy hülyeség, normális Conti belsőn lévő 40mm, felnihez húzható schrader sokkal jobb/felhasználóbarátabb, nem beszélve a kompatibilitási problémákról)

    Ja és a felrakás olyan kemény menet volt, hogy lett pár oldalirányú egyenletlenség a felniben :) :
    nna gondoltam, akkot itt az idő megtanulni centírozni is!

    Bicaj fejre, odaültem elé szépen, műanyag pöcök/körmöm a vázhoz fixen, megpörgettem a kereket és ahol hupli, ott az előtte-utána küllőkön 1/4 szorítás az ellenoldalra húzókon (vagy engedni 1/4 fordulatot az azonos oldali küllőn, attól függően, hogy a pengetett hangja alacsony/magasabb a többi, azonos oldalitól), ezt így szépen állítgattam és végül eltűntek szépen a nyolcasok, háhá, ennyike.
    És szép a küllők hangja is. :B

    Gondoltam, nyitok is egy szervízsztésönt, de csak magánszemélyek jöhetnek(kivéve ha taxis ;] ) és majd fával fűtök, görgővel termelek delejt! :DDD

    [ Szerkesztve ]

    hootka!

Új hozzászólás Aktív témák