Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz balintbaba #221452 üzenetére

    Abszolút nem mindegy, hogy a szervezet miből tud energiát szerezni. Teljesen másképp működik az állóképességi, és az erősportoknál. Nagyjából ugyanez az alapja a testépítésnek is, csak ott pont ellentétes folyamatok játszódnak le, mint az állóképességi sportok esetében. Soha nem fogsz izompacsirta hosszútávfutót látni, ahogy egy nehézatléta sem lesz képes soha komolyabb állóképességet kiépíteni. Lehet kompromisszumos edzettséget építeni, persze, de ez azt jelenti, hogy mind a kettőbe iszonyatos edzésmunkát kell tenned, állandóan egyensúlyoznod kell, és egyikben sem leszel soha olyan jó, mintha csak az egyikre koncentrálnál.

    "a jobb állóképesség több elvégzett munkát jelent x idő alatt"
    Nem, minél edzettebb vagy, annál kevesebb kalóriát fogsz elhasználni ugyanahhoz az erőkifejtéshez. A hatékonyság is edzhető, pláne állóképességi sportokban. Plusz itt ugye számít a súly, a testösszetétel (izomarány a testsúlyon belül), meg olyan tényezők is, mint a technika, a felszerelés minősége, az aszfalt, a felület, a szélerő/irány, a szint, a hőmérséklet, páratartalom, meg egy csomó minden, amihez a tested idővel mind 'megtanulja' a megfelelő technikákat.

    fulton: Nyugalmi pulzust ne keverd ide, minél jobb az állóképességed, az annál alacsonyabb lesz, profi atlétáknak 40 körüli - versenyekre fullra beedzve konkrétan pulzusfigyelővel alszanak, hogy fel is tudjanak ébredni másnap.

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák