Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz MPowerPH #215948 üzenetére

    Nekem teljesen meglepő volt, hogy az ebike óta jobban megy a futás, ezzel teljesen egybecseng mindkettőnk tapasztalata, hogy a bringázás segít. A meglepőbb nálam az, hogy az ebike kimondottan sokat segít (nem volt ilyen várakozásom tőle).

    Gratulálok a futásodhoz, főleg a beletett szinttel ez kimondottan jó tempó! :R

    Minden mindennel összefügg. Valóban nem az erőlétért bringázom, viszont ahhoz, hogy tudjak így bringázni, ahhoz szükségem van erőlétre és izomerőre is. Ezért lényegében az összes más típusú edzésem mind annak van alárendelve, hogy amikor bringára pattanok, akkor ott a lehető legjobban tudjak teljesíteni, tudjam tartani magam a gépen, tudjam húzni, dolgozni rajta és persze ez az időhorizonton is értelmezhető távon bírjam.
    Ezért a hét folyamán futás és súlyzózás is van izomtömeg megtartás és célzott fejlesztése.

    Érdekes ez az erő beosztás, ahogy változtattam ahogyan bringázok az villanyossal. A lefelében ugye impulzus jelleggel kemény izommunka van és nagyon nem a pihenésről szól, a pulzus nem esik le, sőt. Ehhez képest az ebike lehetővé teszi, hogy a végén nem kell megállnom külön pihenni, hanem az izmaima fölfelé pihentetem, igaz a puzusom nem fog tudni lecsökkenni, de az egyenletes izomterhelés intenzitását tudom úgy csökkenteni, hogy az már szinte pihenés. És igen itt ahhoz kell az állóképesség, hogy már egy kevésbé erős terhelés pihenésnek tudjon számítani a csúcs terheléshez képest. Olyan ez mint az intervall edzés, amikor a gyors futás után nem megállsz sétálni, hanem csak visszalassítasz és létezik az a futási tempó, amivel képes vagy újra összeszedni magad.
    Ebike-nál ezért égetek több kalóriát mint analóggal, mert egyszerűen nem állok meg, nincs szünet, amikor nem dolgozik valamim és ez megy 3 órán keresztül és ami zseniális, hogy ugyanezt másnap is meg bírom csinálni. Ennyi idősen már érezzük, hogy hiába van erőlét a regeneráci nem megy olyan gyorsan, az izmoknak szükséges hiányzó tápanyagok bevitele és beépítése se annyira evidens és gyors. Így könnyebben előállhat a túledzés, és azzal együtt akár az izmokat is el lehet égetni és beindul egy gyengülési spirál.

    A végén meg persze teljesen jól látod, nekem ez örömbringázás nem edzési céllal csinálom, az egy pozitív mellékhatás, hogy erősít, viszont ehhez is komoly fizikai felkészülés szükséges, a szenvedést meg direkt elválasztom az öröm eszközétől más mozgásformák felé. :)

Új hozzászólás Aktív témák