Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wombath

    HÁZIGAZDA

    Fékajánló rovat: aki keresne jó ár/érték arányban combos tárcsaféket, annak most nagy lelkesen javaslom a Deore MT501-et, első-hátsó szett 38 000 rózsáéktól. Hétvégén tettem fel, mentem is vele egy próbakört, és hát ég és föld a korábbi Magura MT2 után. Persze gondoltam,hogy jobb lesz, már csak a 2 helyett 4 dugattyú, és ezzel arányosan nagyobb felület miatt is, de mellbevágó a differencia.

    A sztori eleje az, hogy a fatbike jött ezzel az MT2-vel, amellyel sehogy sem tudtam megbarátkozni. Adagolhatóságra tulajdonképpen rendben is lenne, de hát nem véletlenül ajánlja a gyártó is inkább xc-re, a fatbike egyszerűen sok neki. Az még nem is gond, hogy a bringa nehéz, mert én viszont nem vagyok az, de itt főleg a kerekek nehezek, tehát a tehetetlenségi nyomaték nagy, tapadásból viszont van bőven, szóval még csutkára húzva is inkább csak lassít, mint tényleg beleáll a földbe. Ezt elégeltem meg, és kerestem pár hete új féket, végül netes keresgélés és tanácskérés után lett ez az MT501, ami végre tudja azt, amit akartam: akár az első kereket is állóra fékezi, ha kell :).

    Runner_fxr: Garmin Edge 530-at próbáltam nemrég, szerintem montira most az a legjobb. Az Edge 830 főleg országútizáshoz tud többet (pl címre navigálás a készüléken), meg ugye érintőképernyő, de az utóbbi szvsz inkább hátrány, mert amikor sáros, koszos kesztyűvel kell a szintén koszos kijelzőt tapicskolni, csak összekarcolod, míg az 530-on ott vannak a gombok. Nekem egyébként Bryton 450e van most, nem rossz, de a térképes nézet borzasztóan lomha, és nem tudsz saját térképet feltölteni rá, ellentétben a Garminokkal, amelyekre ugye ott a Trailforks is. A Bryton akkutöltöttség kijelzése elég használhatatlan. és csak két bringát tud kezelni magától, ha több van, akkor mindig kézzel módosítani kell a szenzorokon és kerékméreten. Ebből a szempontból a Garmin jobb, ott nem bringák, hanem tevékenységek vannak, és egy csomó szenzort párosíthatsz, az óra meg emlékeim szerint azt használja, amit éppen lát.

Új hozzászólás Aktív témák