Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Teasüti #13762 üzenetére

    Ha meg sehogy se lesz jó, akkor szvsz nem kell erőltetni. Nem éri meg.
    Ez a lényeg.

    De ha úgy érzed, hogy megéri, akkor nem kevés pénzt el kell költeni téli ruházatra. Lehet okosan költeni, de akkor sem lesz olcsó. Lehet próbálni olcsóbban megúszni normál ruhadarabokkal, de sok helyen a saját érdekedben nem tudod elkerülni a technikai ruházatot. Kesztyűn, bakancson, szélálló lábmelegítőn, téli nadrágon, téli dzsekin nem szabad egy szint alá menni, és ha jól adom össze, ezekre részemről elment pár hónap alatt 100e úgy, hogy sosem a nagy nevet, hanem mindig a szükséges technológiát vettem meg (valamint további 20-30e a téli ruházat többi részére, mint karmelegítő, sapka, aláöltözet, használt, hosszú ujjú focimezek, maszk, és még ezen a kereten felül adtam ki pénzt megbízható és használható világításra). Vagyis több, mint egy évnyi bérlet árába került a téli öltözködés, cserébe -10 fokban sem esek kétségbe, míg 1-2 fokban már 22 km/h környéki utazótempóban tudok haladni. A leírtakat úgy kell értelmezni, hogy nekem a tél a közlekedés célú bringázásról szól, csak 10 fok felett megyek sportolási céllal tekerni.

    Ajánlom az angol turkálók látogatását, a bringázáshoz is megfelelő rövid és hosszú ujjú focimezek mellett néha meglepő dolgokra lehet filléres áron ráakadni (például windproof, polár béléses bringás felső 500 forintért, ami tudásban hozza a szintén olcsón vett 15e forintos téli dzsekim szintjét).

    fpeter07: Fél óra alatt olvadt ki a csülköm múltkori bringázás után. A térdem nem volt annyira hideg. Kell egy negyedik öltözet is alulra.
    A -10 fok nálam is 4 réteget jelentett lábon, de te nálam sokkal fázósabb vagy: én a 11-12 fokos garázsba érve azonnal tépem le a felső réteget, mert annyira melegem van, nem kell otthon külön kiolvadni, inkább az utolsó 2-3 km-en a tempót kell visszafogni, hogy ne folyjon rólam a víz.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák