Hirdetés

Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz Kolondrum #3397 üzenetére

    Hűha, ez érdekes project lesz felújítani minimum öszegből.
    Ha pesti vagy, érdemes lenne kinézni majd a következő bolhapiacra a szimplába, amit felsorolok alkatrészeket, azokat olcsón be tudod szerezni, ha van szerszámod, de ha nincs, utána el viheted a következő bringakonyhába, és megtanítják, hogy szereld össze.
    Ha nincs hozzá affinitásod, akkor marad a szervíz (gyorsabban megcsinálják mint te, és jobb minőségben is, valamint fel is vannak készülve az esetlegesen berohadt alkatrészekre is.)
    Ebből jó bicikli már nem lesz, pláne ha nem akarsz sokat rákölteni, de használható igen.

    Így szemre ami látszódik rajta:
    Nem volt az drága a maga korában, csak hiszed :D Az igazán jónak nevezhető biciklik már akkor is minimum 70E Ft körül voltak.
    - Lánc, racsni kuka. Ezekből vegyél újat: Sunrace CN-M52 vagy CN-M54, és mellé egy Shimano MF-TZ21 sor.
    A váltónak lehet nem ártana egy görgő csere, az öszesen 500 ft.
    Bowdeneket évente szokás cserélni, ne darabonként az a min. 200 Ft lökjön hanyatt.
    Ennyi idő után a bowdenházak is szétkoptak belülről, így akadna benne a bowden, nem váltana rendesen a váltó, kb 5-600 ft/m-e, egy bringára átlag 1,5 m fék, és váltóbowden kell, ez se nagy összeg.
    Fékbetét, ami pálcás, és canti fékbe való, kapsz 500 ft-ért egy párat.
    Deacthlonos belsőből egy pár 900 Ft tökéletesen elég hétköznapi bringázásra.

    A külsőt, szedd le, és a repedéseknél nézd meg, hogy a repedés mentén lelátsz-e a szövetig, vagy nem. Ha nem, akkor fogj egy rongyot, és törölgesd át glicerinnel (gyógyszertárban egy fél decit fillérekért kapsz). Meg fogja hálálni. Marad repedezett, de visszaadja a rugalmasságát, és nem fog tovább repedni egy ideig.

    Az agyaknak nem ártana egy generál (szétszedés, tisztítás, zsírozás, golyócsere, esetleg kónusz csere, beállítás)

    Ahhoz, hogy nyerget tudjál rá tenni, kell neked egy olyan konzol, amivel a nyeregcsőre fel tudod tenni a nyerget: [link] (az a fekete, ami tartja a nyereg pálcáit)
    Nyerget meg vegyél használtan kb 1000 ft-ért.

    És ezek csak az alkatrész árak. Ha elviszed egy szervízbe, lényegében neked egy nagygenerálra, racsni, és lánc cserére van szükséged. Ez úgy alsó hangon 8-10E ft a nyergen kívül, de utána, majdnem ugyanolyan használható állapotban lesz, mint új korában.

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Aktív témák